Netflix aanbod week 33 2016 The Get Down breakdance hiphop

Netflix aanbod week 33 2016: tips

De aanloop naar de zomer blijft maar duren, de zon heeft niet al te veel zin om zich van zijn beste en meeste hete kant te laten zien en dus hebben wij maar weer even de leukste nieuwe titels, die de afgelopen week aan Netflix zijn toegevoegd, voor je in een tabel gezet en daaruit een selectie gemaakt. Zo hoef je je in ieder geval niet te vervelen als het buiten weer eens vervelend weer is. Lees hier dus snel ons Netflix aanbod week 32 2016 overzicht met onze tips. 

The Get Down

Jammer genoeg lijkt ook Netflix een zomerstop te houden, want er kwamen deze week niet erg veel films/series bij. Maar daar zit wel een klapper tussen als je het ons vraagt. We schreven er al eerder een tweetal berichten over (lees hier meer over het plot en bekijk hier de trailer), dus misschien heb je inmiddels al wat meer over deze serie meegekregen. We hebben het over de nieuwste Netflix Original: The Get Down. En nu is de serie eindelijk te zien op Netflix. The Get Down laat het begin van hiphop (muziek, graffiti, breakdancen, manier van leven etc.) zien in de getto straten van de Bronx in New York. Een groepje jongeren in de jaren ’70 begint met dans en muziek om zo te ontsnappen uit de miserabele leefomstandigheden waarin ze op dat moment moeten leven. Ze bevinden zich in een periode waar disco nog hoogtij viert, maar waar ook elementen van hiphop zichtbaar werden voordat het zelfs hiphop genoemd werd. Een uitermate boeiende muziekperiode dus! Muziek blijkt dan ook een bijzondere uitlaatklep voor de jongeren. Zeker omdat de maatschappij zo roerig is.

De eerste aflevering, die anderhalf uur duurt, bruist dan ook van de energie, muziek, dromen en ideeën. Sommigen zullen misschien zo iets hebben van: wat is dit allemaal? En in de eerste aflevering is het allemaal ook wel overweldigend. Regisseur Baz Luhrman (die we kunnen kennen als regisseur van theatrale producties als Moulin Rouge! uit 2001 en The Great Gatsby uit 2013) probeert te veel te laten zien, maar dat geeft de serie ook zijn charme. In alle chaos zitten namelijk genoeg momenten van absolute schoonheid, waarin de muziek samensmelt met de periode, de geschiedenis en de hoofdpersonen ondersteunt door een kleurrijke en felle cinematografie. Wij willen je dan ook als tip meegeven om het allemaal fijn over jezelf heen te laten komen. Laat je maar mentaal onderdompelen. Zie het maar als vervanging voor het gemis van het fysieke onderdompelen in het zwembad of de zee door de zomer die dus maar niet van zich wil laten horen.

Netflix aanbod week 33 2016 The Get Down
Een rebelse muiter in de straten van de Bronx. Bron: The Get Down / Netflix

The Incredibles

Om de jonge kijkers nog even te vermaken voordat de scholen weer beginnen, heeft Netflix deze week ook The Incredibles toegevoegd. In deze animatiefilm uit de Pixar-stal staat een heuse superhelden-familie centraal. Deze helden zijn zogenaamde Supers, omdat ze beschikken over superhelden-krachten. Nadat deze Supers negatief in het nieuws komen nadat ze een pak aan vervelende rechtszaken aan hun broek krijgen, heeft de overheid besloten om hen een nieuwe identiteit aan te meten. Zo ook voor Bob (Mr. Incredible) en Helen (Elastigirl). Ze wonen samen met hun kinderen in zo’n typisch, Amerikaanse suburban wijkje en leiden een leven zonder enig spoortje superheldendom (saaaaai!). Totdat Bob bericht krijgt van een geheimzinnige vrouw die hem de kans biedt om weer Mr. Incredible te worden. Bob besluit om hierop in te gaan, maar dit avontuur zal verder gaan dan hij in eerste instantie had gedacht! The Incredibles is een leuke animatiefilm over superhelden en dus een mooie toevoeging voor deze zomervakantie. Enne…natuurlijk mogen oudere Netflix hier ook van genieten. Tot slot nog goed nieuws voor Incredibles-fans, in 2019 wordt het vervolg op The Incredibles, The Incredibles 2 genaamd, in de bioscopen verwacht!

The Incredibles
Naast Mr. Incredible, belanden ook Elastigirl en de mini-Incredibles in een spannend avontuur! Bron: The Incredibles/Netflix

Netflix aanbod week 33 2016

Qua aantallen was het deze week dus een karig weekje, maar toch hebben we een paar titels voor je uitgekozen die de moeite waard zijn. Hieronder staan alle nieuwe films en series in een tabel. Like onze Facebookpagina, schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief (we hebben nu 499 subscribers!)  en bekijk op onze Netflix aanbod Nederland pagina het gehele Netflix aanbod in een handig doorzoekbare tabel. Tot snel en veel kijkplezier.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.