Catch Me If You Can Netflix aanbod week 34 2017

Netflix aanbod week 34 2017: tips

Zal het nog zomer worden? Met temperaturen hoog in de 20, of laag in de 30? Geen idee. Wat wij wel weten is dat we hier weer een nieuw artikel hebben waarin we alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen 7 dagen voor je op een rij hebben gezet. En daaruit hebben we er weer een paar geplukt om te behandelen, omdat wij deze vet vinden. En jullie misschien ook wel. Het hele Netflix aanbod vind je trouwens nog steeds hier en de titels uit de toekomst op onze Binnenkort op Netflix pagina. Laten we beginnen.

Catch Me If You Can

In Catch Me If You Can (2002), een film van Steven Spielberg, speelt Leonardo DiCaprio een jong ventje genaamd Frank die agenten van de geheime Amerikaanse dienst achter zich aankrijgt onder leiding van Carl Hanratty (Tom Hanks).

Want wat blijkt: het jochie is ondanks zijn jonge leeftijd, hij zit eigenlijk nog op de middelbare school, een meesteroplichter.

Zo doet hij zich voor als piloot, als advocaat en zelfs als dokter. En hij komt er elke keer mee weg, mede door zijn gladde praatjes en uitgekookte trucjes. Hij verdient er ook bakken met geld aan. Maar hoe lang zal dit goed gaan?

Want hij wordt op een gegeven moment dus constant opgejaagd door de geheime dienst. Er ontvouwt zich een erg grappig en goed in elkaar gezet kat-en-muis-spel tussen Frank en Carl.

Catch Me If You Can is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hoe tof is dat? De echte Frank Abagnale schreef zijn memoir in 1980 en verkocht direct in hetzelfde jaar de filmrechten. Maar het duurde daarna dus nog ruim 20 jaar voordat de film daadwerkelijk gemaakt werd.

Check hieronder de trailer om alvast een indruk te krijgen van Catch Me If You Can.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994) kennen we natuurlijk allemaal. Misschien heb je de film inmiddels al een aantal keer gezien. Maar het blijft een toffe film en dus zijn we blij dat hij vanaf deze week weer te zien is op Netflix.

De hoofdrol wordt nog steeds gespeeld door Tom Hanks. Nog steeds is hij niet erg slim, maar wel even aandoenlijk. En nog altijd speelt de geschiedenis een grote rol in de film.

We schreven er al een keer eerder een stukje over, dus als je daar benieuwd naar bent moet je eventjes onze Forrest Gump recensie lezen. De trailer check je hieronder.

Million Yen Women

De volgende serie is een Japanse Netflix Original. De titel is Million Yen Women, althans in het Engels, in het Japans is de naam 100 man en no Onna tachi. Het origineel  is een manga serie genaamd 100 man yen no Onna tachi uit 2015.

Het is allemaal vrij mysterieus. De mislukte schrijver Shin Michima (Yojiro Noda) woont van de ene op de andere dag samen met vijf onbekende mooie jonge vrouwen, variërend in leeftijd van 30 tot 17 jaar. Iemand heeft ze uitgenodigd, maar hij heeft geen idee waarom. Ze wonen er gewoon van de ene op de andere dag.

Million Yen women Netflix aanbod tips Japan recensie review cat ginger
Tafelen met een klein katje en vijf vrouwen. Bron: Million Yen Women/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En ze betalen hem 1 miljoen yen per maand. Dat is bijna €8000. Iedere vrouw. Iedere maand. Dus hij accepteert het maar, want van het schrijven kan hij ook niet rondkomen. Hij verkoopt simpelweg niet genoeg boeken.

De dames zijn trouwens allemaal erg verschillend. De ene houdt van thee, de andere van koffie, weer een ander is een melkfanaat. Maar een aantal dingen staan wel vast: hij mag ze geen vragen stellen, hij mag niet in hun kamers komen, ze moeten elke avond samen eten en hij moet het klaarmaken. Dat zijn nu eenmaal de regels.

We vallen als kijker in het verhaal als ze al een half jaar bij elkaar wonen. Ze hebben een rood katje gevonden en beslissen tijdens het eten wat zijn naam moet worden. Alles lijkt, ondanks de bizarre setting, goed te gaan. Maar wie zit er achter dit hele plan? Waarom accepteert iedereen het maar gewoon? Wil iemand een ander iets duidelijk maken?

Het plot is echt uniek te noemen en bevat erg veel mysterie en spannende momenten. Ook de karakters zijn stuk voor stuk erg goed verzonnen en ze worden tevens goed gespeeld door de Japanse acteur en actrices. Een hele grote aanrader dus, deze miniserie!

Million Yen women Netflix aanbod tips Japan recensie review
De vrouwen, de schrijver en de uitgever. Bron: Million Yen Women/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hugo

Een Martin Scorsese-film zonder Leonardo DiCaprio? Ja hoor, het bestaat! En het is de film Hugo, die de alom gerespecteerde regisseur in 2011 uitbracht op het witte doek. En wat voor een, want Hugo is een uitermate fijne film geworden.

Hoofdpersoon is Hugo, een jong weeskind van een jaar of 11 die in de eerste helft van de 20e eeuw op een Parijs’ treinstation woont. Hij bezit niet veel spullen, maar nog wel een aantal voorwerpen die hem verbonden houdt aan zijn overleden vader.

hugo netflix aanbod nederland tips
Hugo en Isabelle in een klok. Bron: Hugo/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Zijn vader, die klokkenmaker was, heeft Hugo al een voorproefje gegeven van het repareren van klokken en andere mechanische voorwerpen. En dat komt best goed van pas wanneer hij de oude uitbater van een kiosk, meneer Georges, ontmoet.

Het zal je niet verbazen dat Hugo in een mysterieus avontuur belandt en op zoek gaat naar antwoorden uit het verleden. Hugo is een behoorlijk verrassende toevoeging aan het werk van Scorsese, na films als Taxi Driver, Shutter Island en Goodfellas. De film levert prachtige en sfeervolle plaatjes en brengt een eerbetoon aan de Franse cinema.

Daarnaast zien we bekende namen als Jude Law, Chloe Grace Moretz, Ben Kingsley en Sasha Baron Cohen, die voor de verandering geen homofiele Oostenrijker of witte gangstarapper is, maar een moeilijk lopende Parijse stationsbeheerder.

De trailer van Hugo (2011) bekijk je hieronder.

Superheldenfilms op Netflix

De liefhebber en liefhebster van hedendaagse superheldenfilms kunnen hun geluk waarschijnlijk niet op. Er zijn namelijk best een aantal nieuwe films op Netflix gekomen. Naast de The Defenders, die we niet speciaal hebben uitgelicht deze week, zijn nu ook de volgende vier Marvel Comic films te zien: Captain America: The Winter Soldier (2014), Captain America: The First Avenger (2011), Thor (2011) The Avengers (2012). 

Dus als je van teams met superhelden houdt, moet je zeker even deze films checken. Helden als Iron Man aka Rony Stark aka Robert Downey Jr., Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow ((Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans) en last and least Hawkeye (Jeremy Renner) zullen allen te zien zijn.

Wij vonden The Avengers en Captain America: The Winter Soldier wel veruit het best van de vier. Maar kijk ze gerust allemaal.

The Avengers Netflix aanbod tips 2017
Alle Avengers bij elkaar. Bron: The Avengers/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Netflix aanbod week 34 2017

Zo, de tips zijn gegeven. Hopelijk vond je het leuk om te lezen. En misschien heb je weer een paar nieuwe titels aan je lijstje kunnen toevoegen. We proberen zo elke week je te laten kennismaken met allerlei films en series waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had.

Oh, als je dat nog niet gedaan had, zouden we het erg tof vinden als je onze Facebookpagina een vind-ik-leuk geeft.

In de tabel onderaan dit artikel zie je trouwens alle nieuwe films en series op Netflix. Althans, van de afgelopen week. Een fijn weekend iedereen en hopelijk tot snel!