netflix aanbod week 35 2016 tips Chef feelgood food el jefe

Netflix aanbod week 35 2016: tips

Hallo daar, beste Netflix-fans! Zit de zomer nog goed in de bol? Of gaan we weer met frisse tegenzin naar het werk of school? Hoe dan ook, zoals gewoonlijk is hier weer een overzichtje met wat er de afgelopen week allemaal op Netflix is bijgekomen, plus de krenten in de pap, wat ons betreft dan. Dus hier is het Netflix aanbod week 35 2016! En inderdaad iets later dan normaal, maar de redactie was zelf aan het genieten van een vakantie, vandaar!

Chef

Food is good! En met dat motto wijzen we graag op de film Chef uit 2014, waarin begrijpelijkerwijs koken en voedsel centraal staan. Carl Casper, gespeeld door Jon Favreau, wie tevens de regisseur is van Chef, is een chefkok in een restaurant, maar stopt daarmee wanneer hij een conflict krijgt met zijn baas (Dustin Hoffman) over het menu dat voorgeschoteld moet worden en de daarbij horende artistieke vrijheid die Carl, in zijn ogen, niet of niet voldoende heeft. Hij mag niet experimenteren met het voedsel/menu en daar heeft hij op een gegeven moment dus genoeg van. Het stoppen en boos worden an sich voelt even goed, maar de toekomst is hierdoor wel in één klap een stuk onzekerder geworden.

Zijn ex-vrouw Inez  (Sofía Vergara aka Gloria uit het eveneens fantastische Modern Family) komt vervolgens met het idee om een food-truck te beginnen (je weet wel: die dingen die je vaak op festivals en op 24 Kitchen ziet), samen met de voormalige sous-chef van Carl én beste vriend Martin (John Leguizamo). Zelfs zijn zoontje, waarmee hij een niet zo’n hele goede relatie heeft, voornamelijk door zijn drukke baan als chef, mag op een gegeven moment meehelpen met dingen bereiden en de sociale media beheren, waardoor ze razendsnel lokaal erg bekend worden.

Ondanks dat werken in een foodtruck toch stukken minder hoog staat aangeschreven dan werken als chefkok, hervindt Carl wel zijn levensvreugde en zijn zin in (eerlijk) koken én krijgt hij weer een gezonde en liefdevolle relatie met zijn zoontje. Chef is hierdoor één van de meest leuke feelgoodfilms die wij de afgelopen jaren hebben gezien. De fleurige/warme/tropische soundtrack en het heerlijke eten dat de hele film bereid wordt, maken de film helemaal af. Een hele grote aanrader dus, zeker nu de temperaturen weer wat gaan zakken in ons aller Holland. Dus doe jezelf een plezier en haal de zomer weer even in huis met Chef.

Chef netflix aanbod week 35 2016 tips feelgood food
Genieten in de foodtruck. Bron: Chef/Netflix

Star Trek: The Original Series

Live long and prosper! Goed nieuws voor Trekkies en alle andere in Star Trek-geinteresseerde kijkers. Nadat vorige week Netflix helemaal into Star Wars was, is het nu tijd voor Star Trek. De serie Star Trek: The Original Series (die uit de jaren ’60) staat nu online. In deze serie staan de avonturen van Captain Kirk (William Shatner), Mr. Spock (Leonard Nimoy) en alle andere kompanen van de Enterprise centraal. Samen moeten ze het heelal verkennen en kijken hoe ze eventueel nieuwe planeten en volkeren bij de Federatie van Planeten kunnen integreren. Maar of dat altijd even goed verloopt? Hoe dan ook, Kirk en co. slepen je er doorheen!

Gezien de recente release van de moderne Star Trek-films, kun je wel nagaan dat Star Trek een cultureel imperium heeft opgebouwd die al decennia standhoudt. Vanuit dat standpunt is het misschien ook interessant om deze serie te gaan kijken, om te zien hoe het allemaal begonnen is, en waar andere films en series hun inspiratie voor referenties en parodieën vandaan halen (denk: Futurama, The Simpsons, Family Guy). Dus hup hup, nestel je in de zetel en zoef met deze legendarische personen door het universum!

Netflix aanbod week 35 2016 Star Trek
Leonard Nimoy als de legendarische Spock en zijn al even legendarische wenkbrauwen. Bron: Star Trek/Netflix.

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (Snow White and the Seven Dwarfs)

Hee ho, hee ho. We sluiten de week af met een eervolle vermelding van Disney’s klassieker uit 1937: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (in Engelstalige kringen ook bekend als Snow White and the Seven Dwarfs). Sneeuwwitje was in 1937 de eerste animatiefilm van Walt Disney en duurde gelijk ook langer dan een uur, wat destijds uniek was. Met deze film presenteerde Walt Disney zich als belangrijkste animatiestudio en werd de toon gezet op artistiek en financieel gebied. Gebaseerd op het sprookje van de broertjes Grimm, vertelt deze film het verhaal van de knappe prinses Sneeuwwitje. Ze heeft een gemene stiefmoeder die nogal wat issues heeft, want ze kan niet verkroppen dat niet zij, maar Sneeuwwitje het knapste van het land is. Daarom bedenkt ze een plan om Sneeuwwitje uit de weg te ruimen. We kennen het verhaal allemaal wel en het is mooi dat deze film ook op Netflix te vinden is. De film heeft filmhistorische waarde, heeft een heerlijk ouderwets sfeertje en zal wellicht nog hier en daar een jeugdtrauma ophalen (die heks, ieeeh!). Hee ho!

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
Sneeuwwitje gepresenteerd als deelnemer van Heel Holland Bakt. Bron: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen/Netflix

 

Netflix aanbod week 35 2016

Potjandorrie! We zijn weer aan het eind gekomen van ons Netflix aanbod week 35 2016 artikel. We hebben wee de leukste nieuwe titels van de afgelopen week voor je op een rijtje gezet. Hieronder in de tabel zie je álle nieuwe films/series die deze week op Netflix zijn gekomen. Like onze Facebookpagina en abonneer je onder dit bericht op onze nieuwsbrief om nooit meer iets te missen. Vertel en deel onze site ook zeker onder je vrienden, zodat we gestaag verder kunnen groeien. Dan rest ons alleen nog even te zeggen dat ons Netflix aanbod Nederland pagina nog altijd een bezoekje waard is, daar kan je het gehele Netflix aanbod bekijken en erin neuzen, en willen we jullie voor nu een goede week wensen en hopelijk tot snel.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.