Zomer Netflix

Netflix aanbod week 35 – tips uit het Netflix NL aanbod

Met de nieuw toegevoegde titels aan het Netflix aanbod week 35 pendelen we deze week van oud naar nieuw. Dat klinkt nog een beetje abstract, maar zoals je straks zult lezen, keren we terug naar de jaren ’60 en staat er een nieuwe Netflix Original voor je klaar.

Mad Men (seizoen 6)

We beginnen gelijk in de jaren ’60 want reclameman Don Draper is back! Eindelijk staat het zesde seizoen van Mad Men online en kunnen we zien hoe het Sterling Cooper Draper Pryce vergaat na het best wel heftige einde van seizoen 5. We zitten inmiddels in de jaren 1967 en 1968, een roerige periode. De maatschappij verandert en er gebeuren heftige en chaotische dingen in het land, zoals protestbewegingen en de reacties hierop. Niet alleen de Amerikaanse maatschappij staat onder spanning, ook de relatie tussen de personages is vaak om te snijden. Wat dat betreft is de historische context van Mad Men altijd een belangrijke spiegel van de serie zelf geweest en dat is in het zesde seizoen niet anders. Intussen moeten de reclame-mensjes het beste maken van hun campagnes voor o.a. Heinz en Jaguar. Vooral deze laatste klant heeft een nogal gecompliceerde positie voor de Sterling Cooper Draper Pryce-medewerkers. Hoe dit allemaal uitpakt en zich verder ontwikkelt, is te zien in seizoen 6. Wij zijn in ieder geval een groot fan van de serie en hebben er allebei zelfs een keer onderzoek naar gedaan voor onze studies. Jaja, dat kan allemaal!

netflix aanbod week 36 Mad Men Don
Don Draper zoals altijd in roerige tijden

To Kill a Mockingbird

Wij zijn altijd blij als er weer eens een oude klassieker op Netflix komt. En je kan veel zeggen van To Kill a Mockingbird (1962), de film van regisseur Robert Mulligan, maar niet dat het geen oude klassieker is. In deze verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Harper Lee, waarvan vorige maand opeens een nieuw boek werd uitgebracht (Go Set a Watchman), speelt Gregory Peck de advocaat met de prachtige naam Atticus Finch. De film speelt zich af in een dorpje in de zuidelijke staat Alabama van de VS in de jaren ’30. Dat dat geen fijne plek en tijd was voor de Afro-Amerikanen is op z’n zachts gezegd een understatement vanjewelste te noemen. Als de jonge Afro-Amerikaan Tom Robinson (Brock Peters) beschuldigd wordt van een verkrachting van een blanke vrouw, besluit Atticus Finch om de zaak op te pakken en hem te verdedigen, tot grote woede van het dorp dat alle zeilen bijzet om hem hiermee te laten stoppen. Hij besluit door te zetten, maar tegen welke prijs?

Het is uiteindelijk een film over aardigheid, onschuld, liefde, haat en doorzettingsvermogen. Maar bovenal geeft To Kill a Mockingbird een goed en soms ook wrang beeld van de tijdsgeest destijds. En als je je dan bedenkt dat een onderwerp als racisme vandaag de dag nog steeds veel voorkomt, dan weten we dat er nog een lange weg te gaan is. Mocht je civil rights trouwens een interessant onderwerp vinden, dan raden we je zeker een oud artikel van ons aan waarin we hier uitgebreid op in gaan met als uitgangspunt de film Fruitvale Station (Coogler, 2013). Of kijk de film Selma (DuVernay, 2014) en lees er hier meer over.

netflix aanbod week35 to kill a mockingbird
Peck and a boy

Assepoester

Het verhaal van Assepoester en de verfilming van Disney uit 1950 kennen we natuurlijk allemaal, maar toch zijn we blij dat deze animatiefilm sinds afgelopen week op Netflix staat. Hoofdpersoon is Assepoester, of Cinderella zoals ze in het Engels heet, een geadopteerde dochter van een rijke madame. Ze wordt gebruikt als huisslaafje en moet alle rot klusjes doen in haar eigen huis. Als haar moeder en haar stiefzussen naar een groot dansbal zijn ter ere van de zoon van de koning om hem aan de vrouw te krijgen, zorgen ze ervoor dat Cinderella niet kan gaan door haar ontzettend tegen te werken. Uiteindelijk kan ze toch naar het bal met de hulp van een aantal muizen en een goedaardige fee en eindigt het sprookje uiteindelijk toch goed voor haar. Iets met een prins en met liefde is blind voor sociale afkomst. Een fijne Disney-klassieker en leuk voor de jong en oud!

netflix aanbod week 35 cinderella
Lekker zoenen met de prins

Narcos

De nieuwste Netflix Original heet Narcos. En Narcos is een dramaserie over de wereld van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en dan weet je wel hoe laat het is. Tijd voor een heftige drugsoorlog tussen de mannen van het beruchte Medellin-kartel en de DEA, een Amerikaanse anti-drugseenheid die over de hele wereld opereert. We kijken hier erg naar uit en we zijn razend benieuwd naar de rol van cocaine-koning Escobar. Welke kant zal Narcos opgaan? Krijgen we een Breaking Bad-achtige serie of is Narcos compleet anders? Als je daar nieuwsgierig naar bent, hou deze site dan in de gaten want binnenkort plaatsen we een uitgebreide review over Narcos, met daarin de antwoorden (of ga ‘m alvast zelf kijken als je niet kunt wachten 😉 ).

netflix aanbod week 35 narcos drugs
Pablo Escobar (Wagner Moura) lachend voor z’n drugs

Netflix aanbod week 35

Dit waren wat ons betreft weer de leukste nieuwe titels. Like onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze wekelijke nieuwsbrief (ruim 300 dolenthousiaste mensen gingen je al voor) waarin we al onze artikelen van de afgelopen week op een rijtje zetten. Op deze manier ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe titels op Netflix en kan je daarover opscheppen bij de koffieautomaat op je werk. “Ken je deze serie niet?! Ga heel snel kijken! Hij staat sinds deze week op Netflix,” of iets dergelijks is altijd leuk om te zeggen. Uiteraard sluiten we zoals elke week af met een tabel waarin alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week aan het Netflix aanbod op een rijtje staan. Wil je het hele Netflix aanbod Nederland in een handig doorzoekbare tabel zien, dan verwijzen we je graag door naar onze Netflix aanbod pagina. Tot volgende week!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Narcos (seizoen 1) Misdaad, Drama 2015 9.5 2015/08/28
Carrie Horror 2013 6.0 2015/08/26
From Dusk Till Dawn (Seizoen 1 + 1 afl. seizoen 2) Actie, Misdaad 2014 7.0 2015/08/26
To Kill a Mockingbird Drama 1962 8.4 2015/08/25
Assepoester (aka Cinderella) Animatie, Familiefilm 1950 7.3 2015/08/24
First Kid Familiefilm, Komedie 1996 5.1 2015/08/24
Mad Men (seizoen 6) Drama 2014 8.7 2015/08/23

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.