Netflix aanbod week 37

Deze week verscheen een lijst met titels die in september van Netflix zullen verdwijnen (en van veel titels balen we dat ze weg zullen gaan). Gelukkig staat daar weer een lijstje met nieuwe titels tegenover. Hier vind je zoals elke week een overzichtje met de nieuwe toevoegingen. We moeten zeggen dat er in deze Netflix aanbod week 37 een vrij afwisselende collectie op de plank ligt! Daar gaat ‘ie weer!

House, M.D. (Seizoen 8)

Om te beginnen wijzen we je op de toevoeging van het 8e seizoen van de populaire ziekenhuisserie House aan het Netflix aanbod week 37 . Liefhebbers van deze serie kunnen nu dus ook voor het allerlaatste House-seizoen, met een hoofdrol voor de markante en geniale medicus Dr. House, terecht op Netflix. Als je net als ons wel eens last hebt met het verwerken van seizoens- of zelfs seriefinales, wensen we je alvast veel sterkte toe! Voor de mensen die niet bekend zijn met de serie: centraal staat Dr. George House (Hugh Laurie), een geniale maar ietwat (en dat is een understatement) antisociale dokter met een mank been. Hij haalt zijn voldoening uit het herkennen en oplossen van de meest vreemde en mysterieuze ziektes. Zijn botheid en directheid maken hem niet altijd even geliefd bij zijn collega’s, maar als hij daarna weer op onnavolgbare wijze een, op het eerste én tweede gezicht, ongeneeslijke ziekte bij een patiënt weet te diagnosticeren en te behandelen, waarderen ze hem uiteraard toch wel weer. House M.D. is een tour de force van acteur Hugh Laurie die met zijn rol als Dr. George House een iconisch personage heeft neergezet, een dokter zoals we ze niet vaak tegenkomen en eentje die nog lang zal worden blijven herinnerd in de populaire cultuur.

Netflix aanbod week 37 House Netflix
Bron: House/Netflix. Hugh Laurie is weer terug voor het achtste House-seizoen.

Star Trek (2009)

Live long and prosper, vrienden! Star Trek is inmiddels al een decennia oud fenomeen, maar in 2009 kreeg het een moderne make-over van J.J. Abrams (jup, die meneer van Lost, Alias, Super 8 en de nieuwe Star Wars-film). En wat ons betreft is deze moderne Star Wars een prima en vermakelijke film geworden, waar je heus geen ‘Trekkie’ voor hoeft te zijn om het verhaal te kunnen volgen. Natuurlijk zijn culthelden als kapitein Kirk (Chris Pine) en Spock (Zachary Quinto) van de partij en zelfs Spock-acteur van het eerste uur Leonard Nimoy is even in de film te zien. Deze laatstgenoemde heeft de beroemde Vulcan-groet bedacht (waarbij je middel- en ringvinger een v-teken vormen). Kirk en Spock moeten met de USS Enterprise naar de planeet Vulcan, waar vreemde dingen lijken te gebeuren. We kunnen alvast verklappen dat dit niet helemaal vlekkeloos zal verlopen, hoe kan het ook anders. Kirk en Spock zullen zich staande moeten houden in het heelal en af moeten rekenen met de vijandige Nero. Wat ons betreft is Star Trek een aanrader, zeker als je je al graag in het sciencefiction genre begeeft. Want, zoals vaker met dit genre, komt er nog interessante levensethiek en -filosofie aan te pas. Hopelijk komt ook de volgende film uit 2013, Star Trek: Into Darkness ook snel op Netflix, want daarin is de altijd fijne Benedict Cumberbatch te bewonderen!

Netflix aanbod week 37 Star Trek chris pine netflix
Bron: Netflix. Captain Kirk en good old Spock. Partners in crime!

Frozen

Jongens en (waarschijnlijk vooral) meisjes, opgelet! Het liefste en populairste ijsprinsesje van de afgelopen tijd, heeft ook haar weg naar Netflix weer hervonden. En dat is goed nieuws, zeker als we de vele paniekberichten op internet meerekenen die we lazen nadat Netflix vorige maand besloot om de zeer populaire animatiefilm Frozen uit het Netflix aanbod te halen. Maar de film is dus weer terug! De makers van Frozen hebben hun stinkende best gedaan om een prachtig geproduceerde film af te leveren en dat is zeker gelukt. Want wat is het koninkrijk Arandelle prachtig geworden! In de film voeren de blauwtinten begrijpelijkerwijs de boventoon en dat zorgt voor het ijskoude sfeertje. Gelukkig kan prinses Anna met haar persoonlijkheid het koninkrijk warmte geven. Haar zus, prinses en later koningin, Elsa, kan met haar speciale krachten soms wat…uh…koeler uit de hoek komen. Als Elsa er per ongeluk voor zorgt dat er een eeuwig durende ijstijd aanbreekt, volgt er een prachtig avontuur waarin naast Anna ook een bergbeklimmer, een rendier en een sneeuwman een grote rol spelen, zij moeten ervoor zorgen dat het klimaat weer normaal wordt. Frozen is wat ons betreft echt een dikke aanrader voor zowel jong als oud. 

Netflix aanbod week 37 Frozen animatiefilm Disney
Bron: Frozen/Netflix. De ‘Let it go’-prinses is nu ook op Netflix te vinden en laat je een prachtige ijswereld zien!

Shutter Island

Shutter Island op Netflix van regisseur Martin Scorsese is een duistere en mysterieuze thriller die zich afspeelt in een een ziekenhuis voor mensen die niet helemaal goed bij hun hoofd zijn in het jaar 1954. Noem ‘Ashecliffe Hospital’, zoals het gebouw op het eiland Shutter Island officieel heet, gerust een soort TBS-kliniek. Hoofdpersonen zijn U.S. Marshalls Chuck Aule (een degelijke rol van Mark Ruffalo) en zijn nieuwe compagnon Teddy Daniels (een goede, maar is hij niet altijd goed, Leonardo DiCaprio). Ze moeten op zoek naar een moordenares die uit de kliniek ontsnapt is, maar aangezien het ziekenhuis zich dus op een eiland afspeelt, denkt iedereen dat ze zich nog ergens in de buurt verscholen houdt. Een eitje dus, zo op het eerste gezicht, voor de twee agenten, maar schijn bedriegt. Shutter Island ontvouwt zich tot een duistere thriller waarin (doelbewuste?) misleiding, hels weer, chaos en intriges leiden tot een boeiend en spannend schouwspel waarin fictie en werkelijkheid door elkaar vlechten als het haar van Rapunzel.

Netflix aanbod week 37 Shutter Island leonardo DiCaprio
Bron: Shutter Island/Netflix. Leonardo is weer ouderwets goed bezig. Kijk hem kijken, met z’n hoed.

A Beautiful Mind

Tot slot bespreken we de film die in 2002 maar liefst 4 Oscars in de wacht sleepte, waaronder die voor Beste Film: A Beautiful Mind. Hierin speelt Russell Crowe de buitengewoon intelligente John Nash, een man die met cijfers omgaat zoals Lionel Messi met een bal. Voor de niet-voetballiefhebbers: redelijk goed dus. En dat komt de overheid mooi uit, want John kan op deze manier ingezet worden om bepaalde beveiligde communicatielijnen te ontcijferen. Niet veel later krijgt hij een spannendere opdracht wanneer hem gevraagd wordt om gegevens van de Sovjets te ontcijferen om een mogelijk complot te ontdekken. John gaat hier helemaal in op en krijgt het vooral mentaal zwaar te verduren, wat uiteindelijk leidt tot een gevecht met zijn eigen psyche. Een erg boeiende film, waarin een wiskundige genius zichzelf ernstig tegenkomt. Wat dat betreft zien we een link met het eveneens boeiende The Imitation Game, met een uitmuntende Benedict Cumberbatch.

Netflix aanbod week 37 A Beautiful Mind russell crowe
Bron: A Beautiful Mind/Netflix. Eindelijk weer een Oscar-winnaar op Netflix!

Netflix aanbod week 37

Dit waren wat ons betreft de leukste en interessantste nieuwe titels die aan het Netflix aanbod week 37 zijn toegevoegd. We moeten toegeven dat het even slikken was toen we erachter kwamen dat er deze maand een heleboel titels van Netflix verwijderd zouden worden, maar we blijven geloven dat Netflix dit aan gaat vullen met eveneens een hoop goede nieuwe films en series. De toevoegingen van deze week kunnen gezien worden als een eerste stap hiertoe. Oh, en wil je nou nooit meer iets missen wat betreft nieuwe Netflix aanbod toevoegingen, dan raden we je zeker even aan om onze Wij Kijken Netflix Facebookpagina te liken en/of je hieronder in te schrijven voor onze wekelijke nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een update en heb je altijd wat te kijken. En het hele Netflix aanbod Nederland is uiteraard nog steeds op deze pagina te bekijken, makkelijk doorzoekbaar en filterbaar op van alles en nog wat. We sluiten zoals elke week af met een tabel waarin alle nieuwe toevoegingen van de week staan, zodat je die nog even op je gemakje kan bekijken. Tot een volgende keer!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.