netflix aanbod week 38 2016: tips wes anderson The Life Aquatic with Steve Zissou

Netflix aanbod week 38 2016: tips

Vrienden! Daar zijn we weer. Het was een vol Netflix weekje, dus genoeg keuze voor ons om een selectie uit te maken wat betreft de leukste nieuwe films/series op Netflix. Ga er dus even goed voor zitten en check hier welke titels je echt moet gaan kijken! Laten we beginnen. 

The Royal Tenenbaums

Wij zijn grote Wes Anderson fans en dat is dan ook de reden dat we een vreugdesprong maakten toen we erachter kwamen dat er deze week maar liefst twee films van zijn hand aan het Netflix aanbod week 38 2016 zijn toegevoegd. Deze Amerikaanse regisseur maakt altijd unieke komediefilms met altijd wel een drama randje. En zijn films zien er ook allemaal stuk voor stuk nog eens prachtig uit, zowel qua shots en cinematografie als kleurgebruik. En vaak speelt onze held Bill Murray ook mee, dus dat is altijd mooi. Een tijd terug schreven we al eens een stukje over Moonrise Kingdom, een film van Wes Anderson uit 2012, over de eerste liefde van een jongetje en de gevolgen daarvan op een hele gemeenschap. Ben je benieuwd naar onze volledige recensie, dan raden we je zeker onze Moonrise Kingdom recensie nog even door te lezen.

Maar nu willen we het hebben over The Royal Tenenbaums, de film uit 2001 die deze week is toegevoegd. De film draait om het gezin Tenenbaum; de drie kinderen Chas (Ben Stiller), de geadopteerde Margot (Gwyneth Paltrow) en Richie (Luke Wilson), hun moeder Etheline Tenenbaum (Anjelica Huston) en hun vader Royal Tenenbaum (een fantastische rol van Gene Hackman aka Luiz Felipe Scolari). Ze wonen samen in een groot huis in New York waarin ze allemaal hun eigen gang kunnen gaan en zich kunnen ontwikkelen tot zeer verschillende personen. Als vader Royal op een dag opeens besluit te vertrekken en zijn intrek neemt in een hotel, blijven de kinderen en de moeder in het huis wonen. Man en vrouw scheiden alleen niet van elkaar.

De drie kinderen blijken alle drie ergens heel erg goed in te zijn: Chas is een economisch wonderkind, Margot een begenadigd toneelspelschrijfster en Richie een tenniskampioen. Elk lid van de familie groeit op als een klein eilandje: los en totaal verschillend van elkaar. Maar als moeder Etheline besluit te hertrouwen, en ze dus eerst moet scheiden van Royal, besluit hij er alles aan te doen om het weer goed te maken met zijn familie.

The Royal Tenenbaums is qua karakters, dialogen, plot, sfeer en kleurgebruik weer typisch Wes Anderson. Je krijgt er geheid een glimlach van op je gezicht. De film is een slimme en ook eigenaardige komedie voor volwassen met een uitblinkende, afwezige en niet zo goede pater familias, Gene Hackman.

netflix aanbod week 38 2016: tips wes anderson The Royal Tenenbaums
Margot (Paltrow), die al vanaf haar 12e stiekem rookt, op het toilet samen met haar man Raleigh St. Clair (Bill Murray), een bekend neuroloog. Bron: The Royal Tenenbaums / Netflix

The Life Aquatic with Steve Zissou

En dan gewoon de tweede Wes Anderson van de afgelopen week: The Life Aquatic with Steve Zissou. In deze film is de hoofdrol voor Steven Zissou (Bill Murray) een excentrieke oceanograaf en documentairemaker die vandaag de dag niet meer zo goed is als vroeger. Als zijn collega wordt vermoord door een haai tijdens het maken van opnames, wil Steven maar één ding: wraak op het verdomde beest. Hij verzamelt een groep mensen om zich heen om hem hiermee te helpen, met onder andere een aantal doorgewinterde zeelui, zijn vrouw (Anjelica Huston), een hoogzwangere journaliste Jane Winslett-Richardson (Cate Blanchett) en een jonge knaap Ned Plimpton genaamd die zomaar ook zijn bloedeigen zoon zou kunnen zijn (Owen Wilson). Op de boot “Belafonte” trekken ze er vervolgens op uit om de haai te vangen en te murderen.

Ook The Life Aquatic with Steve Zissou is weer een heerlijke Wes Anderson. Bill Murray steelt weer eens de show als oceanograaf en documentairemaker op z’n retour, maar ook de bijrollen zijn weer stuk voor stuk genieten geblazen. En we moeten ook zeker even de soundtrack noemen, want die is briljant. David Bowie, Seu Jorge, Devo, Ennio Morricone, Joan Baez, The Stooges, flamenco held Paco de Lucía, Scott Walker en meer. Als je van originele films houdt, moet je The Life Aquatic with Steve Zissou zeker even gaan kijken en ons laten weten wat je er van vond.

netflix aanbod week 38 2016: tips wes anderson The Life Aquatic with Steve Zissou
Journaliste Jane Winslett-Richardson (Blanchett) en Steve Zissou (Bill Murray) die hier trouwens een helm met ingebouwde muziekspeler draagt. Bron: The Life Aquatic with Steve Zissou / Netflix

The Big Short

We sluiten de week af met een film met een cast waar je u tegen zegt, namelijk The Big Short. Acteurs als Ryan Gosling, Christian Bale, Steve Carell en ook Brad Pitt maken hun opwachting in de film, die het verhaal van de kwetsbare financiële markt en grote economische gevolgen aankaart. Met name de hypotheek- en kredietverstrekking en de  onstabiele huizenmarkt leidden zo rond 2008 tot een grote economische crisis in de VS, wat automatisch gevolgen had voor de hele wereld. Tel daarbij op dat de ‘wolven van Wall Street’ een niet te stillen honger naar nog meer geld hebben, en alle voorwaardes voor economische malaise zijn aanwezig.

The Big Short gaat je een verhaal laten zien waarin geprobeerd wordt om deze complexe crisis uit te leggen, en hoe sommigen de crisis aan zagen komen en hier een slaatje uit konden slaan. Deze zware materie is in een luchtig, komisch sausje gegoten, zodat de manier waarop er naar de crisis gekeken wordt ook iets cynisch krijgt. Neem het screenshot hieronder, dit is een droge scene waarin Margot Robbie (als haarzelf) een hoorcollege geeft over wat ‘speculeren op verlies’ betekent. Het zal niet geheel toevallig zijn dat zij gekozen is om dit te doen, aangezien zij in 2013 nog naast Leonardo DiCaprio stond in The Wolf of Wall Street. Hoe dan ook, Wall Street bewijst wederom een bron van achterdocht en cynisme te zijn en dat lijkt ons niet geheel onterecht.

Margot Robbie in bubbelbad legt je haarfijn uit wat speculeren op verlies betekent. Bron: The Big Short/Netflix 

Netflix aanbod week 38 2016

Het Netflix aanbod week 38 2016 was een druk weekje qua nieuwe toevoegingen en dus ook voor ons om hieruit een selectie te maken voor jullie, maar daar zijn we alleen maar blij mee. Hopelijk, en wij denken van wel, zitten er weer een aantal leuke nieuwe films en/of series voor je tussen. Hieronder staat een tabel waarin alle nieuwe titels van de afgelopen week handig voor je op een rijtje staan.  Vergeet ook zeker niet onze Netflix aanbod pagina te bekijken (waar het gehele Netflix aanbod te doorzoeken is), onze Facebookpagina te liken en je hieronder in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Op deze manier blijf je up-to-date wat betreft het laatste Netflix nieuws. Veel kijkplezier en nog een goed weekend!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.