Netflix aanbod week 39 2016 tips the dark knight christopher nolan batman joker 45

Netflix aanbod week 39 2016: tips

Hallo daar! Daar is ‘ie weer; het moment waar je de hele week naar uit kijkt ;-). Vandaag ligt er weer een kersvers overzicht van de nieuwste toevoegingen op Netflix voor je klaar. Dus is je watchlist helemaal leeg? Geen inspiratie om iets te kijken? Lees dan vooral even verder, want wie weet zit er weer iets moois voor je bij. En excuses voor de vertraging (normaal gesproken posten we het artikel op zaterdag)! Daar gaan we. 

The Dark Knight

The Dark Knight is weer terug van weggeweest! Misschien heb je deze film al op Netflix gezien, misschien niet. Als dit laatste het geval is, of als je hem gewoon nog een keer wilt zien, hebben we goed nieuws want The Dark Knight staat weer lekker online. Bruce Wayne, a.k.a. Batman (Christian Bale), en The Joker (Heath Ledger) staan centraal in dit spannende avontuur.

Gotham City verkeert weer in een staat van chaos en angst, en de reden daarvoor luistert naar de naam The Joker. Deze krankzinnige psychopaat met opvallende lipstick zorgt voor aanvallen in de stad, maar deze blijken minder oppervlakkig van aard dan gedacht. Batman en de autoriteiten van de stad worden geacht om deze waanzin in de stad te stoppen. Maar wie is er nu precies de slechterik en hebben we allemaal niet iets slechts in ons?

The Dark Knight is fantastisch; het bevat spanning, humor, een boeiend verhaal van goed versus kwaad en mooie plaatjes van de stad Gotham. Maar het zal toch vooral het verhaal van Heath Ledger blijven wat aan deze film vastkleeft. Want wat een heerlijk personage heeft hij van The Joker weten te creëren. Zijn stem, zijn mimiek, zijn gestoorde lachje…alles klopte gewoon.

Maar helaas overleed de Australische acteur voordat The Dark Knight uitkwam en heeft hij zijn knappe prestaties nooit op het witte doek kunnen bewonderen. Hij ontving postuum de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol en daarmee heeft hij gelukkig een eeuwig plekje in de filmgeschiedenis. Meer dan terecht, als je het ons vraagt.

Netflix aanbod week 39 2016 tips the dark knight christopher nolan batman joker 2
Batman en The Joker in een innig gesprek. Bron: The Dark Knight / Netflix

District 9

Aanrader nummer 2 van deze week is de sciencefiction film District 9 van de Zuid-Afrikaan Neill Blomkamp die we kunnen kennen van zijn latere, en ook door ons behandelde, films Elysium en Chappie. District 9 was eigenlijk zijn grote doorbraak als regisseur.

Hierin schotelt hij ons een wereld voor waarin wij, als mensheid, buitenaardse aliens van een andere planeet in getto’s in Zuid-Afrika hebben ondergebracht en ze daar ook behandelen als een soort tweederangs mensen/dieren.

Ze zijn in 1982 met een buitenaards ruimteschip op aarde geland, maar blijven vervolgens drie maanden lang in het schip zitten. De mensheid besluit vervolgens naar binnen te gaan en daar vinden ze de aliens vies, uitgehongerd en ziek op een hoopje.

Men plaatst ze vervolgens in een kamp met de naam District 9 alwaar het leven niet veel beter is dan op het ruimteschip. Na een tijdje begint daar de criminaliteit aan een opmars en wordt besloten om een muur om het kamp te bouwen en het zwaar te bewaken.

De aliens zijn trouwens ook verslaafd aan kattenvoer en aan verslaafden kan je natuurlijk grof geld verdienen. De aliens moeten tevens zoveel mogelijk gescheiden blijven van de “normale” mensen, wat uiteraard een verwijzing is naar de apartheid. Tel daar het verhaal rondom personage Wikus bij op en je krijgt een hele fijne mengelmoes met een heel bijzonder eindresultaat.

District 9 is tegelijkertijd een hele rauwe en grootste film die heerlijk wegkijkt als sciencefiction actiefilm, maar werkt ook als maatschappijkritische film, want de link met bijvoorbeeld hedendaagse achterstandswijken, vluchtelingenkampen en/of andere getto’s is snel gemaakt. De film is daarbij technisch echt om je vingers bij af te likken en ook qua karakters zit het meer dan snor. Een grote aanrader dus!

Netflix aanbod week 39 2016 tips district 9
Handen omhoog of ik schiet. Bron: District 9 / Netflix

Downton Abbey seizoen 5

Voor de liefhebbers van de romantische dramaserie / soap Downton Abbey hebben we goed nieuws, want vanaf vandaag staat Downton Abbey seizoen 5 op streamingsdienst Netflix! In deze serie draait het om het huis met dezelfde naam als de serie in de vroege jaren van de 20e eeuw. Het huis is het thuis van graaf Robert Crawley (Hugh Bonneville) en zijn vrouw. We volgen in de serie het aristocratische leventje van deze familie en dat van hun hulpjes in en rondom het huis.

Downton Abbey seizoen 5 speelt zich af in het jaar 1924 en vertelt verschillende verhaallijnen die in het vierde seizoen zijn begonnen, zoals de relatie tussen Mary Crawley en Anthony Foyle, de zwangerschap van Edith Crawley en nog veel meer. Veel fans vonden het vierde seizoen wat minder, na drie sterke seizoenen. Maar veel kijkers hervonden hun kijkplezier tijdens het vijfde seizoen, dus ga snel kijken en laat ons weten of je het hiermee eens bent.

Netflix aanbod week 39 2016

En daarmee hebben we de highlights van deze Netflix aanbod week 39 2016 week weer gehad. Heb je zelf nog goede tips of aanraders uit onderstaand overzichtje, schroom niet en geef het door in een reactie onder dit bericht of op onze Facebookpagina. Hoe meer tips, hoe meer vreugd, per slot van rekening. Bekijk trouwens ook zeker even onze Netflix Aanbod Nederland pagina om het gehele aanbod te kunnen doorzoeken op bijvoorbeeld genre of IMDb cijfer. Doei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.