netflix aanbod week 39 cast away wilson tom hanks

Netflix aanbod week 39

Tom Hanks en een film uit 1920! Meer hebben we even niet te melden in deze inleiding voor het Netflix aanbod week 39. Lees dus snel verder en kijk onderaan het artikel om álle toevoegingen van de afgelopen week opeen rijtje te zien.

Forrest Gump

Zoals we al aangaven: het is de week van Tom Hanks. Waarschijnlijk zijn bekendste film staat nu ook op Netflix: Forrest Gump (Zemeckis, 1994). Iedereen kent de film waarschijnlijk wel (‘Life is like a box of chocolates…’), maar toch even kort waar hij overgaat.

Hanks speelt de redelijk domme, maar vrij aimabele Forrest Gump. De film neemt ons mee door z’n leven. En wat blijkt: hij heeft, zonder dat hij dit door had en eigenlijk vrij toevallig, een grote rol gespeeld in veel grote gebeurtenissen in de Amerikaanse historie.

We zien hem bijvoorbeeld vechten in de Vietnamoorlog, John F. Kennedy ontmoeten en nog veel meer. Maar Forrest wil eigenlijk maar één ding en dat is bij Jenny (Robin Wright) zijn. Lukt het hem om, ondanks z’n lage IQ, zijn droomvrouw te veroveren?

De montages waarin Forrest is geplaatst in belangrijke gebeurtenissen, is af en toe hilarisch. De film duurt alleen naar onze smaak iets te lang, maar toch kunnen we altijd wel genieten van Forrest Gump. Gewoon opzetten dus. Als je daar zin in hebt.

Forrest Gump
Tom Hanks en zijn doos chocolaatjes. Bron: Forrest Gump/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Cast Away

En dan de tweede film met een hoofdrol voor Tom Hanks die deze week aan het Netflix aanbod is toegevoegd, namelijk Cast Away (Zemeckis, 2000). Zes jaar na Forrest Gump werkt de Amerikaanse regisseur Robert Zemeckis hierin nogmaals samen met Tom Hanks. Hanks speelt Chuck Noland, een man met een hoge functie bij het Amerikaanse postbedrijf FedEx. Zijn werk is zijn alles. Hij besluit met een vrachtvliegtuig van het bedrijf mee te vliegen, maar dat blijkt uiteindelijk niet zo’n goed idee, want het voertuig komt in zwaar weer terecht en stort zelfs neer in de Stille Oceaan. Net een zee waar je niet in wil storten. Uiteraard weet Chuck uit het vliegtuig te ontsnappen en aan te spoelen op een eiland. Iedereen denkt dat hij dood is, maar ondertussen probeert hij op leven en door te overleven. Gelukkig vindt hij een oude volleybal waar hij tegen kan praten. Deze scenes behoren tot de grappigste van Cast Away.

Persoonlijk vinden wij deze rol van Hanks knapper dan die van Forrest Gump. Je ziet Hanks werkelijk dunner worden, aftakelen en af en toe psychisch breken. Erg knappe rol. Hij werd dan ook, geheel terecht, genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur, die hij uiteindelijk aan zijn neus voorbij zag gaan naar Russell Crowe met zijn rol als generaal Maximus Decimus Meridius in Gladiator. Als pleister op de wonde won Tom Hanks wel de Golden Globe voor Beste Acteur voor zijn rol in Cast Away.

netflix aanbod week 39 cast away tom hanks
Tom Hanks in Cast Away. Bron: Cast Away/Netflix.

The Daughter of Dawn

En dan een film uit, houd je vast, 1920! We zeggen al vanaf het begin dat we meer oude films op Netflix zouden willen zien. Klassiekers als M (Lang, 1931), Metropolis (Lang, 1927), Modern Times (Chaplin, 1936), Citizen Kane (Welles, 1941) en dat soort grote films meer. We zien de toevoeging van The Daughter of Dawn (Myles, 1920) dan ook als een eerste opstapje hiernaar. Ohnee, als het tweede opstapje, want vorige week Casablanca toegevoegd, tot grote vreugde van ons. The Daughter of Dawn is geen slechte film, maar geen klassieker. Het is wel een stomme film, dus zonder hoorbaar gepraat en met af en toe een stuk tekst of quote om het verhaal duidelijk te houden. De muziek is wel ouderwets heerlijk. Filmmuziek zoals die vandaag niet meer wordt gemaakt.

The Daughter of Dawn gaat over twee indianenstammen: de Comanche en de Kiowa. Alle acteurs worden gespeeld door echte Indianen met namen als Em-koy-e-tie, Hunting Horse (erg toepasselijke naam) Jack Sankeydoty, Wanada Parker, Esther LeBarre en Old Man Saupitty. Alle ‘acteurs’ en ‘actrices’ hebben eigenlijk maar één keer in een film gespeeld en dat is in deze. The Daughter of Dawn draait om twee mannen die allebei verliefd worden op het indianenmeisje Dawn (Esther LeBarre). Het feit dat alle mensen die je ziet, ruim 300, dus echte indianen zijn die voor het eerst (en voor het laatst) in een film spelen, hun eigen kleding aanhebben en hun eigen paarden gebruiken, zorgt ervoor dat The Daughter of Dawn super authentiek aanvoelt en een prachtig document is geworden waarin we zien hoe de stammen jaagden op buffalo’s, dansten en met elkaar vochten. Kortom, hoe ze leefden.

netflix-aanbod-week-39-The daughter of dawn 1920
Een film van al bijna 100 jaar! Bron: The daughter of Dawn/Netflix

Netflix aanbod week 39

Ziezo dat was het weer voor deze week wat betreft coole nieuwe Netflix aanbod week 39 toevoegingen. Meld je zeker even aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief door hieronder je e-mailadres in te vullen of like onze Facebookpagina en mis nooit meer enig Netflix nieuws. We eindigen hieronder met alle nieuwe Netflix aanbod week 39 toevoegingen in een handige tabel. En het hele Netflix-aanbod is onder deze link te vinden, doorzoekbaar op een heleboel variabelen. Mocht je onze recensie van de Netflix Original Narcos trouwens gemist hebben, dan willen we jullie daar zeker nog even op attenderen, want wij zijn verslaafd geraakt aan de serie. Oh, en mocht je nog even terug willen lezen wat er de afgelopen weken allemaal aan het Netflix aanbod is toegevoegd, doe dan even een klikje op de volgende links: week 35, week 36, week 37 en week 38.  Veel kijkplezier verder en tot snel!

Onze (toffe) nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.