Netflix aanbod week 4 2017 autistic me guitar

Netflix aanbod week 4 2017: tips

Wil je weten welke titels er deze week allemaal op Netflix zijn bijgekomen? Dan moet je vooral nu even de boel de boel laten en verder lezen, want wij hebben hier het Netflix aanbod week 4 2017 overzicht met daarin onze tips wat betreft nieuwe titels op Netflix. Lezen op eigen risico, want misschien is je Mijn Lijst straks nog langer dan dat hij nu al is. Like trouwens ook zeker even onze Facebookpagina, check onderaan ons artikel de tabel met alle nieuwe Netflix titels en bekijk op onze pagina Netflix Aanbod Nederland het gehele aanbod, doorzoekbaar op titel/genre/IMDb cijfer en meer.  Oké, laten we gewoon maar beginnen. 

The Autistic Me

We beginnen met een documentaire met een titel die het onderwerp al een beetje verklapt: The Autistic Me. We volgen Oli, Thomas en Alex, drie autistische adolescente mannen en de dagelijkse strubbelingen in hun leventje. Want ook autisten krijgen te maken met het zoeken naar werk, liefde, het verkrijgen van onafhankerlijkheid en het opgroeien tot volwassenen. Onderwerpen die voor mensen zonder autisme al lastig genoeg kunnen zijn, laat staan als je deze aandoening wel hebt.

Ze vinden het lastig om de keuzes te maken die voor normale adolescenten vanzelfsprekend zijn, zoals het kiezen van je vrienden, uitgaan, je rijbewijs halen etc. Ze doen hun best, maar vaak blijven ze gezien worden als grote kinderen. En als je, net als Alex, het Asperger-syndroom hebt, is dat natuurlijk erg lastig te combineren met je wens om de liefde te vinden, aangezien sociaal contact dan erg lastig voor je is.

The Autistic Me is een interessante en redelijk korte (55 minuten) documentaire die je als kijker een kijkje geeft in hoe het is om autistme te hebben als opgroeiende jonge knaap. Je moet de documentaire niet zien als een diepgaande studie naar het autistisch spectrum, daar is de documentaire niet volledig genoeg voor, maar meer als een kijkje in het leven van drie autistische adolescenten en tegen welke problemen zij aanlopen, zowel door hun aandoening als door hoe hun omgeving naar hen kijkt.

Netflix aanbod week 4 2017 autistic me
Een van de hoofdpersonen die nog kan lachen, ondanks zijn autisme. Bron: The Autistic Me/Netflix

We are young, we are strong (Wir sind jung, wir sind stark)

Dan belanden we voor de volgende highlight van deze week in het (voormalig Oost-)Duitse Rostock van 1992. Daar is namelijk iets aan de hand. De stad krijgt te maken met de aanwezigheid van asielzoekers en dat wordt niet door iedereen getolereerd. Ook is het hele asielbeleid van de plaatselijke overheid gerust een mislukking te noemen en wordt er weinig gedaan om alles goed te laten verlopen. Met als gevolg dat bendes vol jonge, neonazistische, xenofobe relschoppers AZC’s belagen en voor veel onrust zorgen. De politie moet met man en macht proberen om o.a. Polen, Roemenen en Vietnamezen te beschermen tegen al het geweld en dat zorgt natuurlijk voor maatschappelijke spanningen.

De film We are young, we are strong, van filmmaker Burhan Qurbani, doet verslag van dit conflict dat ook daadwerkelijk 25 jaar geleden plaatsvond. We krijgen een bijzonder grauw Rostock te zien; de film presenteert zich in zwart-wit beelden en toont ons ook typische DDR/Oost-Europese flatgebouwen waar je toch allerminst vrolijk van wordt. Maar het geeft wel een idee van de samenleving van destijds en misschien stiekem ook van nu.

Duitsland is nog maar net herenigd en Rostock kampt nog met een economische malaise. Tel daarbij op dat er dus vele “vreemdelingen” in dat gebied wonen en je hebt al behoorlijk wat voorwaardes voor binnenlandse brandhaarden. Wat dat betreft, blijft het wel pijnlijk om te zien dat dit onderwerp toch altijd weer een terugkerend patroon blijkt te zijn. l’Histoire se répète. Of het nou 1933, 1992 of 2017 is… Hoe dan ook, We are young, we are strong is wat ons betreft een maatschappelijk relevante film en als je dit een aansprekend thema vindt, is het zeker de moeite waard om er even voor te gaan zitten.

We are young, we are strong
De oproerkraaiers van Rostock. Bron: We are young, we are strong/Netflix

Netflix aanbod week 4 2017

Dit is alweer het einde van ons Netflix aanbod week 4 2017 artikel, waarin we de leukste nieuwe titels op Netflix voor je hebben behandeld. Misschien is je Mijn Lijst nu weer net iets langer geworden.

Like trouwens onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van de laatste Netflix aanbod toevoegingen en het laatste Netflix nieuws: zo mis je nooit meer iets. Hieronder staat trouwens de tabel waarin alle nieuwe films en series staan die de afgelopen week zijn toegevoegd. Die kan je dus nog even op je gemakje bekijken, want onze keuze hierboven is natuurlijk zo subjectief als ie maar zijn kan.

Het hele Netflix aanbod staat op onze pagina Netflix Aanbod Nederland. Daarin kan je zoeken op titel, IMDb cijfer, jaar, genre en datum van toevoeging. Dus als je nog iets specifieks zoekt in het grote Netflix aanbod, dan zit je op deze pagina helemaal goed. Een fijn weekend iedereen en veel Netflix-kijkplezier!