luke cage Netflix aanbod week 40 2016 mike colter black lives matter

Netflix aanbod week 40 2016: tips

De herfst lijkt officieel zijn intrede te doen met al die wind, dus wordt het weer tijd om lekker te Netflixen! Ramen dicht, kussens erbij, drinken, wat te eten en gaan met die banaan. Dus als je benieuwd bent naar welke nieuwe films en series er deze week op Netflix zijn gekomen, lees je ons Netflix aanbod week 40 2016 overzicht! Een tipje van de sluier: het zijn er erg veel (244 nieuwe titels!). 

Luke Cage

Met Luke Cage hebben we weer een interessante Netflix Original te pakken. Na de release van Jessica Jones en Daredevil, is nu ook Luke Cage toegetreden tot de heldenfamilie van Marvel en dat is goed nieuws voor fans van dit genre. We volgen dus het leven van hoofdpersonage Luke Cage, gespeeld door Mike Colter. Luke heeft, nadat hij ooit in een gesaboteerd experiment belandde, behoorlijke superkrachten en een ijzersterke huid gekregen. Na deze gebeurtenissen, is Luke op de vlucht geslagen en probeert hij zijn leven in het moderne Harlem (New York City) op te bouwen. Dat doet hij het liefst zo onopvallend mogelijk. Maar je raadt het al, een superheld kan niet in de schaduw blijven leven! De stad wordt namelijk onder handen genomen door de boze krachten en intimiderende handelingen van Cottonmouth  (Mahershala Ali) en de politie kan er niet zoveel tegen beginnen. Dan is het aan Luke Cage om het tegen hem op te nemen, maar behalve Cottonmouth, zal hij ook nog met zijn verleden moeten afrekenen.

Het bijzondere aan Luke Cage op Netflix is dat het personage Luke de eerste zwarte superheld van Marvel is. En dat deze nu zijn eigen Netflix Original heeft, werd anno 2016 de hoogste tijd. Misschien is dit gegeven helemaal niet interessant voor je, maar feit is dat  huidskleur altijd een enorme rol heeft gespeeld in de VS en dat nog steeds doet. Daarom zijn we razend benieuwd wat deze serie kan bijdragen voor de ontwikkeling en ook emancipatie van niet-blanke mannen en vrouwen in het medialandschap. De serie lijkt in ieder geval erg bewust te zijn van de identiteit van Luke en er zijn veel referenties naar Afro-Amerikaanse cultuur te vinden. Bovendien zal het heus geen toeval zijn dat Luke in Harlem woont, gezien het feit dat daar veel Afro-Amerikaanse cultuur is ontstaan (zie ook de Netflix Original The Get Down). Hoe dan ook, wij hopen op een succesvol avontuur voor Luke!

Netflix aanbod week 40 2016 Luke Cage Pop's Barber Shop sitting
Voor de Barber Shop. Bron: Luke Cage/Netflix

Shutter Island

Aan het begin en het einde van de maand, zie je vaak dat veel films terugkeren die al eerder op Netflix hebben gestaan. Zo ook deze maand, want het is o.a. Shutter Island dat weer op Netflix te vinden. En om te voorkomen dat je deze titel misschien over het hoofd gaat zien, krijgt het deze week een speciale vermelding. In de film, waarin we wederom een samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese hebben, gaat Leo als Teddy Daniels op onderzoek uit op Shutter Island. Dit is een soort Alcatraz aan de oostkust van de VS, waar veroordeelden hun straf uitzitten en waar het lastig is om er tussenuit te glippen. Toch is er een moordenaar ontsnapt en Daniels moet dit onderzoeken. Het vreemde is echter dat de autoriteiten niet mee lijken te werken en al snel belandt Daniels in een verwarrende en complexe situatie. En het wordt alleen maar vreemder en vreemder. Wat is er aan de hand op Shutter Island? Welke rol krijgt Teddy Daniels hierin? Je gaat het zien in Shutter Island, een hele intrigerende, boeiende en spannende film die je geheid een fijne filmavond bezorgt.

Shutter Island
Leo onderzoekt de vreemde gang van zaken op Shutter Island. Bron: Shutter Island/Netflix

Team America: World Police

Als je van de serie South Park houdt, dan ken je vast ook wel de film Team America: World Police. Deze grove en hilarische met poppen gemaakte film is namelijk gecreëerd door dezelfde makers. Ditmaal volgen we een internationaal opererende groep militairen / politiemensen die erachter komt dat een dictator (Kim Jong-il van Noord-Korea) massavernietigingswapens aan het kopen is van terroristen om een aanval te plegen. Ze besluiten een populaire Broadway acteur in te huren om zich een weg door de terroristen te acteren (“Durka Durka Mohammed Jihad”). Wat volgt is een dolkomisch, sarcastisch, maar bovenal hilarisch avontuur om Jong-il te stoppen.

Zoals in South Park worden overal grappen over gemaakt. Zo wordt het gevoel dat de VS zich altijd maar overal mee moet bemoeien uit een soort (misplaatst?) gevoel van morele  superioriteit behoorlijk op de hak genomen, maar ook acteurs (o.a. Matt Damon!), de Verenigde Naties en de terroristen. Kortom: niemand wordt gespaard en dat is maar goed ook, want dit maakt van Team America echt een hele vette film die werkelijk nooit saai wordt, hoe vaak je hem inmiddels misschien al hebt gezien. Onze favorieten zijn er eigenlijk te veel om op te noemen: de kotsscene van acteur Gary in de bar bijvoorbeeld, het hele personage en de manier van praten van Kim Jong-il (There you go, Hans Brix!), het moment dat Gary wordt omgetoverd tot terrorist en het nummer Everyone has Aids

Netflix aanbod week 40 2016 team america
Kim Jong-il als pop zittend op een bankje. Bron: Team America/Netflix

Chinatown

Chinatown van regisseur Roman Polanski uit 1974 werd twee weken geleden behandelt in De Wereld Draait Door vanwege een nieuwe gedigitaliseerde versie die weer in de bioscopen zou gaan draaien en nu staat de film ook op Netflix.  Hoofdpersoon is Jake J. Gittes (Jack Nicholson), een private detective die wordt ingehuurd door een vrouw om iemand te betrappen op eventueel overspel. Maar hoe verder hij komt in zijn onderzoek, hoe meer hij verstrikt raakt in een net van leugens, bedrog, corruptie, rotheid en moord. Chinatown is een spannende en tevens heerlijk cynische neo-noir detective film met een uitmuntende Nicholson. Het plot is erg spannend en de cinematografie is tevens schitterend. Dus wij zijn zeer blij dat de film nu op Netflix staat. Sowieso juichen we altijd net iets harder als er een filmklassieker op Netflix komt.

Netflix aanbod week 40 2016 chinatown nicholson
Lekker een stukje rijden met een pleister op je neus. Bron: Chinatown/Netflix

Watchmen

Als laatste willen we de animatiefilm, en net als Luke Cage tevens een comic-adaptie, Watchmen benoemen. De comic van Alan Moore is één van de mooiste, interessantste en best beoordeelde stripverhalen ooit en dat is niet zonder reden, want er zit zoveel in. Zowel qua diepgaand plot als qua tekeningen Ook wij waren erg onder de indruk toen we hem lazen. Maar deze comic is dus ook verfilmd en deze verfilming van Watchmen is nu te zien op Netflix. De film en het boek spelen zich af in een alternatief 1985 tijdens de Koude Oorlog. Het is een tijd waarin superhelden verboden zijn door de Amerikaanse regering. Als ex-superheld The Comedian (Jeffrey Dean Morgan) in het begin van de film wordt vermoord, gaat Rorschach (een super interessant personage, gespeeld door Jackie Earle Haley) op onderzoek uit. Beetje bij beetje ontvouwt zich een complot dat zijn weerga niet kent. Iets wat zelfs het verloop van de geschiedenis zoals wij die nu kennen zou kunnen veranderen.

Een stripverhaal biedt toch een unieke manier om een verhaal te vertellen en dat is qua narratief toch lastiger over te brengen met film, maar toch hebben de makers een goede film afgeleverd die recht doet aan het boek en nog steeds zeer goed genietbaar is. Geef Watchmen dan ook zeker een kans en mocht je de film tof vinden, overweeg dan ook eens om de gelijknamige comic te kopen en laat je verrassen.

Netflix aanbod week 40 2016

Dit waren onze tips uit het nieuwe Netflix aanbod week 40 2016 overzicht! Maar we hadden gemakkelijk nog een aantal titels kunnen behandelen (bijvoorbeeld Blue Jasmine van Woody Allen , het spannende Prisoners van Denis Villeneuve of het heerlijke The Perks of Being a Wallflower) , want er zijn veel nieuwe dingen bijgekomen, namelijk 244 nieuwe films en/of series! Wil je dus alle nieuwe titels zien die deze week zijn toegevoegd? Bekijk dan op je gemak onderstaande tabel, want daar staan ze allemaal in. Like ook zeker onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief. En check ook zeker onze Netflix aanbod pagina waarin het gehele Netflix aanbod te vinden is inclusief mogelijkheid om bijvoorbeeld te sorteren en te zoeken op genre, titel, IMDb cijfer en meer! Een goed weekend en veel kijkplezier! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.