Netflix aanbod week 40

Vraag niet waarom, maar we moeten dit jaar blijkbaar al vroeg in een kerstsfeer raken; er staan namelijk sinds deze week alvast wat nieuwe kerstfilms op Netflix. En dat terwijl er momenteel nog een heerlijk oktober-zonnetje schijnt! Hoewel…er zit wel 1 hele fijne (Kerst)klassieker bij waarvan we al hoopten dat ‘ie ooit eens online zou komen. En natuurlijk is er nog meer online gezet door Netflix. Leest u weer mee?

American Beauty

American Beauty (Mendes, 1999) is een van de meest iconische toevoegingen van deze week op Netflix Nederland. De 5-voudig Oscarwinnende film van Sam Mendes staat bekend om enkele kenmerkende shots, zoals het meisje in het bad vol rozenblaadjes en de filmposter met de roos op een buik. En vergeet die mysterieuze, Aziatisch klinkende filmmuziek niet! Alles bij elkaar opgeteld is American Beauty zeker een fascinerende film.

Lester (Kevin Spacey) is hierin een veertiger die nogal vastgeroest is in zijn leven. Hij heeft een vrouw en een dochter, woont netjes in een Amerikaanse buitenwijk en heeft een baan. Maar daar is alles wel mee gezegd. Hij heeft verder geen prikkels of stimulansen in zijn leven.

Dat verandert zodra een nieuw gezin in de buurt komt wonen en hij de zoon leert kennen. Hij heeft zijn netwerken in de drugswereld en voorziet Lester van wat goederen uit deze industrie. En wanneer Lester ook nog eens een mooie vriendin van zijn dochter ontmoet, raakt Lester helemaal in een wereld die hij lang niet gekend heeft.

Als je deze film gaat (her)kijken op Netflix, let dan eens op de aanwezigheid van de kleur rood. De rode kleur komt steeds in een andere vorm terug en geeft ook steeds een andere betekenis weer. Dat maakt dat American Beauty, naast de verhaallijnen, ook een visueel erg interessante productie is geworden.

American Beauty
Bron: American Beauty/Netflix. Verveling en routine zijn twee kernbegrippen die het leven van Lester typeren.

It’s a Wonderful Life

Ja, mooi! Deze film zien we graag op Netflix terug. Afgelopen Kerst schreven we al een klein stukje over It’s a Wonderful Life (Capra, 1946):

“De klassieker uit 1946 geldt nog altijd als een van de beste (kerst-)films allertijden. George Bailey komt zichzelf tegen en overdenkt de zin van zijn leven. Engel Clarence helpt hem in te zien wat voor goeds George zijn omgeving heeft gebracht. Op het eerste gezicht één van de aangenaamste feelgoodfilms ooit geproduceerd, maar eigenlijk gaat de film over een suïcidale man die op het laatste moment door een hand uit hogere sferen gered wordt en inziet dat het leven toch best mooi kan zijn. Vooral door deze gelaagdheid vinden wij het een ontzettend goede film. Schitterende rol ook van James Stewart.”

Wij zijn echt zo blij dat Netflix de afgelopen drie weken een aantal oudere films als Casablanca, The Daughter of Dawn en nu dus It’s a Wonderful Life in het aanbod heeft opgenomen.

Het is iets waar we vanaf het begin al op hoopten, dus we hopen dat deze ’trend’ blijvend is, want er is zoveel meer dan alleen hedendaagse films. Plus het feit dat het verkrijgen van licenties voor oude klassieke films ons een stuk makkelijker lijkt dan voor nieuwere films.

it's a wonderful life netflix aanbod week 40
George Bailey (Stewart) tijdens een monoloog. Bron: Netflix/It’ a Wonderful Life.

Sinatra: All or Nothing at All

En we blijven even in het verleden. Althans, qua onderwerp. Want de muziekdocumentaire/mini serie Sinatra: All or Nothing at All (Gibney, 2015), uiteraard over zanger en crooner Frank Sinatra, is een welkome toevoeging aan het Netflix aanbod. De documentaire geeft een intieme inkijk in de muziek van de zanger. Maar door middel van archief interviews en commentaar van mensen die dicht bij hem stonden, krijgen we ook een hoop mee van zijn leven en carrière.

De rode draad zijn unieke beelden van het afscheidsconcert dat Sinatra gaf in Los Angeles in 1971. Het resulteert in 4 uur materiaal, in elkaar gevlochten door regisseur Alex Gibney, waarin het hele levensverhaal, van zijn jeugd tot zijn debuut, zijn neergang en zijn wederopstanding, en van zijn explosieve karakter en banden met de maffia, een plek krijgt. Het zorgt er voor dat we een kneitermooi mozaïek krijgen voorgeschoteld met als onderwerp een van de grootste Amerikaanse zangers ooit. 

Sinatra All or Nothing at All netflix aanbod week 40
All or Nothing at All. Franky met de armpjes over elkaar zoals alleen hij dat kan/kon. Bron: Netflix/Sinatra:

Netflix aanbod week 40

Dit waren wat ons betreft weer de krenten in de Netflixpap van de afgelopen week. Hieronder staat, als vanouds, weer de tabel met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 40, zodat je op je gemak nog even voor jezelf kan kijken of er nog interessante titels zijn toegevoegd.

Vergeet zeker onze Wij Kijken Netflix Facebookpagina niet te liken, of je hieronder te abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste Netflix toevoegingen, nieuws, achtergrondverhalen, recensies en meer. We gaan binnenkort waarschijnlijk weer starten met het schrijven van meer artikelen over titels niet (nog) niet op Netflix staan, zoals we in het begin ook vaak deden, dus houdt alle kanalen goed in de gaten.

En vergeet ook niet dat het hele Netflix Aanbod Nederland (in een handige doorzoekbare tabel) onder deze link te vinden is. Gegroet!

Schrijf je in voor de Wij Kijken Netflix nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.