Netflix aanbod week 41 2016 children of men

Netflix aanbod week 41 2016: tips

Vorige was de beste week ooit op Netflix (heb je dat aanbod overzicht gemist? Klik dan even hier), maar ook deze Netflix aanbod week 41 2016 week was niet misselijk. Ben je ook benieuwd naar wat er deze week allemaal is toegevoegd en welke films en/of series wij daarvan de leukste en beste vinden? Dan zit je hier helemaal goed, zoals je van ons gewend bent. Riemen vast, want daar gaan we weer!

Family Guy seizoen 14

Het was even wachten voor de Family Guy-liefhebbers, maar er is eindelijk nieuw materiaal om te kijken op Netflix. Family Guy seizoen 14 is vanaf deze week namelijk te streamen! En daar zijn we maar wat blij mee. Waarschijnlijk heb je deze zeer komische en absurdistische animatieseries wel eens gezien. Niet? Dan frissen we je even je kennis op zodat ook jij kan genieten van Family Guy seizoen 14, de serie gecreëerd is door Seth McFarlane (bekend van o.a. de twee Ted films). De hoofdpersonen zijn de gezinsleden van de familie Griffin, woonachtig in een suburb in het fictieve Quahog.

Het gezin bestaat uit ‘all American man’ en vader Peter Griffin (Seth MacFarlane), een niet al te snuggere man, maar wel heerlijk aanstekelijk met zijn enthousiasme, werkend bij de plaatselijke bierfabriek. Zijn vrouw Lois (Alex Borstein) is een huisvrouw en iemand met een dagtaak om de stupiditeiten van Peter weer eens ongedaan te maken of om hem te corrigeren. Verder heb je oudste dochter Meg (Mila Kunis), die vooral genegeerd en belachelijk gemaakt wordt. Middelste zoon Chris (Seth Green), een dikke puber met puisten, lijkt het meest op zijn vader. Baby Stewie (Seth MacFarlane) is onze favoriet, een baby met een hoofd in de vorm van een rugbybal, een Brits accent, homoseksuele trekjes en een duivels karakter. Als laatste hebben we de pratende huishond/democraat/schrijver/wannabe intellectueel Brian (Seth MacFarlane). 

Daarnaast heb je de vrienden van Peter waarmee hij vaak in de bar hangt: Glenn Quagmire (een seksverslaafde piloot), Joe Swanson (een politieman in een rolstoel) en Cleveland Brown (een slome Afro-Amerikaanse man die vroeger een begenadigd veilingmeester was totdat hij door een ongeluk zijn welbespraaktheid kwijt raakte). Samen beleven ze de meest bizarre avonturen.

De afleveringen duren rond de 20 minuutjes en zijn erg geschikt om te kijken als je even snel iets wil zien, tijdens bijvoorbeeld je ontbijt vlak voordat je naar je werk moet of naar school. Of gewoon de hele dag door als je niks te doen heb. Wij oordelen niet over je! En de familie Griffin al helemaal niet. Veel plezier met Family Guy seizoen 14!

Netflix aanbod week 41 2016 Family Guy seizoen 14 season fortune cookie chinese.png
Peter is niet zo blij met de booschap op zijn fortune cookie bij de Chinees. Bron: Family Guy/Netflix

Children of Men

Children of Men staat nu ook op Netflix en ook daar zijn we heel blij mee. Deze sciencefiction klassieker in wording, geregisseerd door Alfonso Cuarón (die we kunnen kennen van Gravity), komt uit 2006 en laat ons zien hoe de wereld eruit zou kunnen zien in 2027. En dat is niet al te best. Natuurrampen, terreur, oorlogen én met klap op de vuurpijl is de mensheid ook nog eens onvruchtbaar geworden. Langzaam aan begint ons ras dus uit te sterven. Als dan ook nog eens de jongste nog levende persoon in Buenos Aires wordt vermoord omdat hij geen handtekening wilde uitdelen aan iemand, is er paniek in de tent.  De laatste zwangere vrouw moet dus ten koste van alles beschermd worden.

Children of Men gaat over onze civilisatie en het moment dat die onder onze voeten begint weg te glijden. En de film gaat over angst. Angst gebruikt als manier om de bevolking gehoorzaam en dom te houden, iets wat we vandaag de dag natuurlijk vaak genoeg zien (“vluchtelingen zijn terroristen” om maar iets te zeggen). Maar Children of Men werkt ook gewoon was bloedspannende thriller, dus ga hem zeker uitchecken. Oh en mocht je een comic-fan zijn: lees dan ook de serie Y: the Last Man van Brian K. Vaughan over de laatste man op aarde die een mysterieuze plaag overleeft die alle overige Y-chromosoom dragers ter wereld heeft laten doen sterven. Een beetje dezelfde thematiek dus als Children of Men.

Netflix aanbod week 41 2016 children of men helping
Theo Faron (Clive Owen), een held van ons verhaal. Bron: Children of Men/Netflix

The Green Mile

In de categorie ‘Klassieke Tranentrekker’ vinden we The Green Mile, het verhaal van de grote, Afro-Amerikaanse reus John Coffey (Michael Clark Duncan) die gevangen zit op Death Row, verteld vanuit het perspectief van cipier Paul Edgecomb (Tom Hanks). The Green Mile speelt zich afwisselend af in de jaren ’30 en ’90 en laat zien hoe de band tussen gevangene Coffey en bewaker Edgecomb uitgroeide tot een bijzondere vriendschap. Coffey is opgepakt omdat hij verdacht wordt van de moord op twee jonge, blanke meisjes. In deze tijd, de jaren 30 dus, nam men het niet zo nauw met goed gefundeerd moordonderzoek en aangezien de zwarte John Coffey met zijn lange, reusachtige gestalte nogal een verschijning was, was men er van overtuigd dat hij de meisjes wel moest hebben vermoord.

Hij wordt opgesloten op Death Row en komt daar in contact met Edgecomb. Die leert daar dat Coffey een bijzondere man met speciale gaves is, want hij kan een terminaal zieke vrouw genezen en een dood muisje weer tot leven wekken. En Coffey is helemaal geen kwaaie, sterker nog, hij is een lieve en gevoelige man. Maar de realiteit is dat hij op Death Row zit en dat er dus een executie aan zit te komen. Hoe dit afloopt, kun je in The Green Mile bekijken. De film is gebaseerd op het boek van Stephen King en heeft destijds behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. Aanradertje als je te porren bent voor een tranen-trekkend drama waarin een reus je hart gaat stelen. En hou je zakdoekjes bij de hand!

Edgecomb en Coffey in de cel van de sympathieke reus. Bron: The Green Mile/Netflix

Netflix aanbod week 41 2016

Dit was weer ons nieuwe Netflix aanbod week 41 2016 artikel waarin we de beste nieuwe titels voor je uitlichten. Hopelijk heb je er weer wat aan gehad. Zo ja: vergeet dan zeker niet ons Facebookpagina te liken en dit bericht te delen op je favoriete sociale media. En schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief. Benieuwd naar het hele Netflix aanbod? Kijk dan even op onze Netflix aanbod Nederland pagina. Onderaan dit artikel staat trouwens de tabel waarin alle nieuwe films/series staan die de afgelopen week op de streamingsdienst zijn gekomen. Een goed weekend iedereen en veel kijkplezier!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.