Netflix aanbod week 41

Fans van Scandinavische topseries moeten even door dit overzicht van het Netflix aanbod week 41 spitten, want er is goed nieuws op dit front! Ook krijgen we opnieuw een klassieke film voorgeschoteld en zien we het regiedebuut van Friends-acteur David Schwimmer. Daar gåån we weer høør! 

The Bridge (aka Bron/Broen)

We vallen met de deur in huis en beginnen gewoon lekker me, wat ons betreft, grootste aanrader van deze update-ronde. Netflix heeft namelijk  ein-de-lijk seizoen 2 van de Deens/Zweedse serie The Bridge online gezet en dat werd hoog tijd na het ijzersterke eerste seizoen. In het eerste seizoen maak je kennis met de Deense rechercheur Martin en zijn Zweedse collega Saga. Samen moeten ze een bizarre moordzaak in de twee Scandinavische landen oplossen en dat is absoluut geen eenvoudige klus. Maar het is oh zo spannend! Zet deze op je watchlist als je dat nog niet gedaan hebt! In het tweede seizoen worden Saga en Martin herenigd voor opnieuw een bizarre zaak die opgelost moet worden en deze keer wordt er hoog spel gespeeld rondom een ecologisch debat. Wederom bewijst The Bridge zich als topserie waarvan elke aflevering weer spannender wordt. Let in seizoen 2 ook op de karakters van Saga en Martin, want je kunt de gebeurtenissen uit seizoen 1 goed terugzien in deze personages en hun interactie.

The Bridge 2
Het epische trio: Martin, Saga en Saga’s autootje. Bron: The Bridge/Netflix

En zoals gezegd nog meer nieuwe toevoegingen vanuit Scandinavië. Je kunt nu ook het tweede seizoen van zowel The Killing (Forbrydelsen) als Dicte bekijken, en het eerste seizoen van Fjallbacka Murders. Dus kruip snel in je Sarah Lund-trui, maak een kop warme choco en geniet van al deze boeiende series van onze noorderburen.

Butch Cassidy and the Sundance Kid

En weer een klassieker! Netflix lijkt toch echt naar ons geluisterd te hebben. We vroegen al een tijd om klassiekers en nu krijgen we er elke week wel één voorgeschoteld. Van Casablanca tot It’s a Wonderful Life en nu dus Butch Cassidy and the Sundance Kid (Hill, 1969). In deze western zien we wel zo’n beetje alles wat je in een western MOET tegenkomen: Droge vlaktes, overmatig gebruik van dynamiet, overvallen, paarden, lasso’s, cowboys en indianen/Native Americans en vooral op de vlucht slaande boefjes. En hoeveel jongens en meisjes zijn daar niet groot mee geworden? 😉

Butch Cassidy and the Sundance Kid
Het Western-genre lijkt geen spat veranderd door de jaren heen. Bron: Butch Cassidy/Netflix

Trust

Ross Geller David Schwimmer kroop in 2010 achter de camera’s en kwam met zijn film Trust op de markt en nu staat de release dus in het Netflix aanbod. Schwimmer heeft een fijn en spannend tussendoortje gecreëerd die je met een gerust hart kan gaan kijken. Heel in het kort gezegd gaat Trust over een tiener uit een perfect en gelukkig Amerikaans gezin wonend in een suburb zoals die van in American Beauty, families die je vaak ziet in films. Annie (Liana Liberato) heet het 14 jarige meisje waar het allemaal om draait. Ze leert, via het gevaarlijke internet, een jongen kennen. Het is haar eerste contact met een jongen. Na maanden van fijn chatten met elkander, ontmoeten ze elkaar en dan blijkt deze Charlie niet te zijn wie hij zei dat hij was. Het blijkt een oudere man te zijn. De gevolgen van deze ontmoeting zorgen er daarna voor dat het perfecte gezinnetje langzaam aan kapot dreigt te gaan.

Trust
Trust laat precies zien wat de gevaren zijn van hedendaagse media. Bron: Trust/Netflix

Zwartboek

Zwartboek staat sinds deze week op Netflix. In deze bekende oorlogsfilm van Paul Verhoeven uit 2006 alweer, speelt de plot zich af in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De boerderij van de knappe Rachel Steinn (Carice van Houten), Joodse zangeres van beroep, wordt per ongeluk door de Duitser gebombardeerd. Dit is het startsein van een tocht van haar en andere joden om de Biesbosch over te steken om op deze manier bevrijd gebied te bereiken. Maar dit gaat totaal niet zonder slag of stoot. Ze besluit zich uiteindelijk aan te sluiten bij het verzet. Door haar looks weet ze aan te pappen met een nazi met een hoge rang. Bingo voor het verzet natuurlijk, want dit kunnen ze gebruiken om de vijand pijn te houden. Maar ook dit plan loopt niet helemaal volgens plan waarna Stein verstrikt raakt in een web van leugens en verraad.

Verhoeven heeft een film gemaakt waar de ‘internationale allure’ vanaf druipt, iets waar het menig Nederlandse film aan ontbreekt. Sex, geweld, nazi’s en moralisme verpakt hij in een tweeënhalf uur durende dramafilm die je vooral moet kijken als je niet te veel wilt nadenken, maar toch een aardige film wilt zien en als je van WOII films houdt natuurlijk.

Netflix aanbod week 41

Ja, het zit er weer op hoor! Dit waren wat ons betreft namelijk de leukste nieuwe titels in het Netflix aanbod Nederland van de vorige week. Zijn we titels vergeten uit te lichten? Laat het ons vooral weten. Wil je nooit meer iets missen, like dan onze Facebookpagina of schrijf je hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We sluiten als vanouds af met een tabel waarin alle Netflix aanbod week 41 toegevoegde releases staan. Uiteraard is het gehele Netflix aanbod nog altijd hier te vinden, doorzoekbaar op bijvoorbeeld genre, recensie, imdb cijfer en nog veel meer. Happy Netflix watching en hopelijk tot snel!

Schrijf je in voor de Wij Kijken Netflix nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.