netflix aanbod week 42 beasts of no nation

Netflix aanbod week 42

Het is weer tijd voor een nieuw Netflix aanbod week 42 overzicht. Een artikel over yuppen, kindsoldaten, een Zweedse detective en het grote geld. Dus lees snel verder om er achter te komen welke nieuwe releases aan Netflix zijn toegevoegd en welke wij van deze toegevoegde titels de leukste/beste/interessantste/grappigste/meest de moeite waard vinden.

Wallander (3 seizoenen)

De eerste titel die we graag willen uitlichten is Wallander, de BBC versie over de gelijknamige Zweedse detective, verzonnen door schrijver Henning Mankell in zijn Kurt Wallander boekenserie. Schrijver Mankell is 10 dagen geleden trouwens overleden, dus extra reden om zijn spannende boeken waarin Kurt Wallander, de hardwerkende ietwat oudere detective allerlei (bloedige) zaken voor zijn kiezen krijgt, in het zonnetje te zetten. De boeken, en ook deze serie die hierop gebaseerd is, laat zien wat er volgens Mankell allemaal fout is gegaan met de Zweedse maatschappij. Elke aflevering van ruim anderhalf uur is telkens de verfilming van één van zijn boeken. Deze BBC bewerking van Wallander is voor liefhebbers van donkere Scandinavische detectives/thrillers in de sfeer van The Bridge, The Killing en Amerikaanse series als True Detective en in mindere mate Hannibal (met de magistrale Mads Mikkelsen) en het door ons zo geliefde en eveneens in het Netflix aanbod staande Sherlock (met Benedict Cumberbatch die we van de week zagen in Black Mass) en het gave Luther (met de straks terugkerende Idris Elba).

wallander netflix aanbod week 42
Wallander aan het werk, lekker aan het detectiven. Bron: Wallander/Netflix.

Wall Street

Wall Street (Stone, 1987) is de bekende en vermakelijke jaren ’80 film van regisseur Oliver Stone met hoofdrollen voor een jonge Charlie Sheen en Michael Douglas. Een jaar na oorlogsfilm Platoon, eveneens met een rol voor Sheen, kwam Oliver Stone met Wall Street op de proppen, andermaal een politiek getinte film. Na zijn kijk op de Vietnamoorlog, nam hij dit keer het kapitalisme onder de loep. Sheen speelt de jonge hond Bud Fox, iemand die gewoon rijk wil worden, koste wat het kost. De top van de financiële zakenwereld behalen is zijn doel en met iemand als beurshandelaar Gordon “Greed is Good” Gekko (de inmiddels iconische rol gespeeld door Michael Douglas) als grote voorbeeld, lijkt niks hem dan ook in de weg te staan. Maar wat begint als een mooi sprookje, verandert al snel in nachtmerrie waarin de hoofdrollen worden gespeeld door criminelen, hebzucht, vrouwen en de net in die tijd opkomende yuppencultuur. We lazen in een Engelse recensie de zin “Fox quickly learns to rape, murder and bury his sense of ethics” en dat omschrijft voor ons eigenlijk wel de hele essentie van Wall Street, een film over ambitie, materialisme en de schaduwkanten van het kapitalisme.

wall street netflix aanbod week 42
Fox en Gekko. Bron: Wall Street/Netflix

Beasts of no Nation

Beasts of no Nation is de eerste door Netflix gemaakte fictiefilm en waarschijnlijk niet de laatste. De film is een beetje te vergelijken met de Netflix Original documentaire Virunga. In zowel de speelfilm als de documentaire is de setting een burgeroorlog en daarmee samenhangend de gruwelijkheden die daarmee gepaard gaan. Regisseur van Beasts of no Nation is Cary Joji Fukunaga, de man achter het veelgrenzen eerste seizoen van True Detective. De locatie is een fictief land in West-Afrika waar een meedogenloze commandant, een rol van de fantastische Idris Elba (bekend van het eerder genoemde Luther), kindsoldaten rekruteert voor zijn strijd. Het verhaal draait om de jonge Agu (Abraham Attah) en het moment dat Agu kindersoldaat wordt. Beasts of no Nation is een filmhuisfilm (waar je natuurlijk van moet houden), maar de daarvoor open staande kijkers krijgen daar wel een ijzersterk plot, een zeer naturel en goed gespeelde cast (hoofdrolspeler Agu was een straatverkoper in Ghana voordat hij in deze film speelde), intense rollen, macabere en brute beelden, maar bovenal een hele goede en sterke oorlogsfilm voor terug.

Check hieronder de trailer.

Netflix aanbod week 42

Het Netflix aanbod week 42 overzicht willen we bij deze afsluiten. Dit waren wat ons betreft weer de leukste nieuwe titels die aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd. Like onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze wekelijke nieuwsbrief (ruim 300 dolenthousiaste mensen gingen je al voor) waarin we al onze artikelen van de afgelopen week op een rijtje zetten. Op deze manier ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe titels op Netflix en kan je daarover opscheppen bij de koffieautomaat op je werk. “Ken je deze serie niet?! Ga heel snel kijken! Hij staat sinds deze week op Netflix,” of iets dergelijks is altijd leuk om te zeggen. Uiteraard sluiten we af met een tabel waarin alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week aan het Netflix aanbod op een rijtje staan. Wil je het hele Netflix aanbod Nederland in een handig doorzoekbare tabel zien, dan verwijzen we je graag door naar onze Netflix aanbod Nederland pagina. Tot volgende week en een fijn weekend!

Onze nieuwsbrief (om nooit meer iets over het Netflix aanbod te missen)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.