Netflix aanbod week 43 2016: tips

Netflix-vrienden! Daar is ‘ie weer! Hét overzichtje waar alle nieuwe films en series op Netflix weer verzameld en uitgelicht zijn, zodat je je dit weekend weer geen moment hoeft te vervelen. We kunnen alvast verklappen dat er een paar hele leuke titels tussen zitten, dus lees snel verder. Laat de herfst maar komen, wij blijven lekker binnen met deze nieuwe Netflix-toevoegingen. Alvast veel kijkplezier, hier is het Netflix aanbod week 43 2016!

Zootropolis (aka Zootopia)

We beginnen deze week met een Disneyfilm die leuk is om lekker in de herfstvakantie te gaan kijken. Hij is namelijk heel erg geschikt om met de hele familie te kijken. Leuk voor de jongeren en supergrappig voor de ouderen: Zootropolis (ook Zootopia genoemd). Zootropolis is een grote stad waarin dieren het leven leiden zoals wij mensen het kennen. Giraffen, muizen, buffels…alles woont en werkt door elkaar heen. Het ambitieuze konijn Judy Hopps is vastbesloten om politieagente te worden en daarvoor moet ze naar de grote stad verhuizen. Eenmaal in de stad aangekomen, krijgt ze slechts een baantje als parkeerwachter. Met de nodige tegenzin, voert ze haar taken uit maar allerhartelijkst gaat het niet. Om wat uitdaging te krijgen, vraagt ze haar baas om deel te nemen in het onderzoek naar vermiste bewoners van de stad. De grote buffelbaas (Idris Elba) ziet dat niet zitten, maar geeft haar een kans om het mysterie binnen 48 uur op te lossen.

In de tussentijd ontmoet ze de gewiekste vos Nick, die haar tijdens het avontuur zal bijstaan. De grote vraag is of het Judy gaat lukken en of ze het gaat maken als politieagente in de grote stad. Je zult het zien in Zootropolis. Naast dit spannende avontuur, bevat de film ook vele droogkomische scenes die het de film zo waard maken om te zien. Onze favorieten: de absoluut geniale luiaard die op het gemeentehuis werkt en niet erg snel doorwerkt en de kleine muis/hamster die een verbluffende imitatie van The Godfather neerzet. Buiten de grappen en grollen om,  laat de film je ook kijken naar bepaalde stereotypes waarin we in de mensenwereld ook mee te maken hebben, dus het is zeker ook een gelaagde film. En daarom ook zeer zeker een geslaagde!

Netflix aanbod week 43 2016 Zootropolis Zootopia Disney
Judy en Nick op onderzoek uit in Zootropolis. Bron: Zootropolis/Netflix

(500) Days of Summer

(500) Days of Summer staat in de top 10 van onze favoriete films ooit, dus we zijn maar wat blij dat deze komedie/drama/romantische film met in de hoofdrollen Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel vanaf deze week op Netflix staat. Het is een zeer slimme en authentieke film waar je direct verliefd op wordt. Een beetje zoals hoofdpersoon Tom (Gordon-Levitt) direct verliefd wordt op zijn nieuwe collega Summer (Deschanel) als ze elkaar ontmoeten in de lift en hij erachter komt dat ook zij van The Smiths houdt. Ohja, nog een reden waarom wij van deze film houden: de soundtrack is geweldig. The Smiths dus, The Clash, Feist, Regina Spektor, Wolfmother, Belle and Sebastian en nog veel meer heerlijke muziek.

Het plot springt heen en weer op de 500 dagen durende tijdsbalk beginnend bij zijn eerste ontmoeting met Summer, via zijn relatie met haar en uiteindelijk tot het uit elkaar gaan van de twee. Hij probeert er achter te komen waar het precies verkeerd ging en of hij misschien iets anders had moeten doen. Langzaamaan komt hij erachter dat het niet alleen maar leuk en lachen was en kan hij op een volwassen manier verder met zijn leven en Summer met die van haar. Het maakt (500) Days of Summer een coming of age film van heb ik jou daar die wij inmiddels al een stuk of 6 keer hebben gezien.

Netflix aanbod week 43 2016 500 days of summer deschanel gordon levitt
Summer en Tom (in een Joy Division shirt) in een platenzaak gedurende gelukkigere tijden. Bron: (500) Days of Summer/Netflix

12 Years a Slave

Van de in Amsterdam wonende Britse regisseur Steve McQueen, die we kunnen kennen van Shamekwam in 2013 het zeer intense, donkere, verstikkende, maar wonderschone 12 Years a Slave. Het is het bizarre en schrijnende verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) die in 1841 als een vrije zwarte man met zijn gezin leeft in Saragota Springs, New York. Hij verdient de kost als vioolspeler, maar als hij op een dag voor een opdracht naar Washington D.C. moet, wordt hij gedrogeerd en verhandeld als slaaf. Niemand boeit het iets dat hij vertelt dat hij een vrij man is.

Van de ene op de andere dag ben je opeens een slaaf en moet je je dus in die rol schikken, gehoorzamen, niet opvallen en vooral je werk doen. Zijn naam wordt veranderd en gedurende twaalf jaar wordt hij het bezit van verschillende mannen. Het is een tijd waarin hij de gruwelijkste dingen moet ondergaan. Maar hij laat zich niet breken en blijft hopen dat hij ooit zijn gezin weer kan zien.

Steven McQueen heeft met 12 Years a Slave een film gemaakt die zich niet comfortabel laat kijken. Integendeel zelfs. Maar je voelt aan alles dat dit een film is die gemaakt MOEST worden, wat de consequenties ook waren. En dat is iets goed, want het is een zeer belangrijk verhaal. En bovendien verteld en ondersteund met prachtige cinematografie. Filmliefhebbers moeten deze film echt een aantal keer gezien hebben in hun leven. De Oscar voor Beste Film was wat ons betreft dan ook meer dan terecht.

Netflix aanbod week 43 2016 12 years a slave Steven McQueen Fassbender.
Notoire eikel Edwin Epps (Michael Fassbender) bedreigt slaaf Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Bron: 12 Years a Slave/Netflix

Django Unchained

En dan nog een must-see film met een slaaf als hoofdrolspeler: Django Unchained van Quentin Tarantino. Ook dit is een gewelddadige film (zoals we kunnen verwachten van Tarantino), maar er valt gelukkig ook een hele hoop te lachen. In deze spaghettiwestern, gesitueerd in mid-19e eeuw en waar dus ook slavernij als thematiek verwikkeld is, volgen we de Django (Jamie Foxx) die als slaaf verkocht wordt aan Dr. Schulz (Christoph Walz). Deze sympatieke mafketel is namelijk op zoek naar de Brittle-broers en hij kan daarbij de hulp van Django goed gebruiken. In ruil daarvoor kan Dr. Schulz Django zijn vrijheid garanderen als het lukt om hen op te sporen. Ook zal Schulz Django helpen bij het opsporen en bevrijden van zijn vrouw, want ook zij wordt als slavin gehouden op een plantage. Django stemt er natuurlijk mee in en wat volgt, is een spannend en een krankzinnig Tarantino-avontuur, waarbij -niet voor de eerste keer in Tarantino’s repertoire- wraak wordt genomen op afschuwelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Ook komen we Leonardo DiCaprio tegen, die in de huid van een gestoorde slaveneigenaar kruipt. Ga er voor zitten, geniet van de krankzinnigheden en de fascinerende personages en dan is een fijn filmavondje gegarandeerd. 

Django Unchained
Dr. Schulz en Django op avontuur. Bron: Django Unchained/Netflix

Netflix aanbod week 43 2016

Dit Netflix aanbod week 43 2016 was wat ons betreft een goede week. Er kwamen namelijk een paar zeer goede titels bij. Like trouwens onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van de laatste Netflix aanbod toevoegingen en Netflix nieuws. Hieronder staat trouwens een tabel waarin alle nieuwe films en series staan die de afgelopen week zijn toegevoegd. Die kan je dus nog even op je gemakje bekijken. En het hele Netflix aanbod staat op onze pagina Netflix Aanbod Nederland. Daarin kan je zoeken op titel, IMDb cijfer, genre, datum van toevoeging en jaar. Een goed weekend en veel Netflixkijkplezier!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.