netflix aanbod week 42 black mirror review Hayley Atwell Domhnall Gleeson recensie

Netflix aanbod week 43

Daar is alweer het overzicht van het nieuw toegevoegde Netflix aanbod week 43. Wat gaat het toch snel he? Over tijd gesproken, deze week kun je een documentaire bekijken over een klassieke cultfilm uit het verleden, die een blik naar de toekomst wierp, welke we tegenwoordig het heden mogen noemen. Verder nog een toffe nieuw toegevoegde serie op Netflix over een fenomeen waar rapper Typhoon al jaren geleden profetische woorden over uitsprak. Lees vooral verder om te weten wat we met deze omschrijvingen bedoelen!

Black Mirror

Eigenlijk de enige titel uit het nieuw toegevoegde Netflix aanbod dat we met onze ogen dicht kunnen aanraden, is de serie Black Mirror. Deze Engelse serie bestaat uit twee seizoenen van ieder drie afleveringen van ieder tussen de 40 en de 60 minuten en een special van 80 minuten. Elke aflevering staat eigenlijk op zichzelf, maar draaien allemaal wel allemaal om één onderwerp: de black mirror. De wat? De black mirror, het scherm van je smartphone, laptop, pc, televisie etc.

Het is een sciencefiction serie die op het eerste gezicht te absurd voor woorden lijkt, maar dat het eigenlijk minder is dan het lijkt. Black Mirror laat zien wat de invloed is van al deze digitale schermen op de mensheid en hoe bizar deze uitwerking (/verslaving?) op ons eigenlijk wel niet is. Zonder dat we het doorhebben worden we meegezogen in een storm van media en de gevolgen kunnen desastreus zijn, als we Black Mirror in ieder geval als “toekomstbeeld” zien.

En het begint steeds eerder. Kindjes hebben al mobiele telefoons (oh wat klinken we oud) en peuters worden stilgehouden met televisie en iPads, zodat de ouder even wat tijd voor zichzelf kan hebben. Of zoals Typhoon in 2007 in het nummer Hotel Beschaving al rapte:

Geboren in een tijdperk gekenmerkt door dingen die we niet zien
Kids komen ter wereld en worden zoet gehouden met een rammelaar en televisie
Brainwash voor beginners
En dan is het apart dat de jeugd moeilijk wordt getriggerd?

Nee, zo raar is dat niet. Iets met de wereld krijgt de jeugd die het verdient. Maar goed, terug naar Black Mirror. Elke aflevering heeft dus een apart verhaal en in elk episode spelen weer andere acteurs en actrices. Het zorgt ervoor dat je niet bij het begin hoeft te beginnen om deze serie te volgen. Zeker een aanrader voor liefhebbers van series als Mr. Robot (WIJ!!) en Utopia of een film als Her. Pluspunt: de zwarte humor. Altijd goed.

netflix aanbod week 42 black mirror review recensie jon hamm
Jon Hamm als personage Matt in de aflevering White Christmas. Bron: Black Mirror.

Back in Time

We blijven nog even in de sciencefiction sfeer, want afgelopen woensdag, 21 oktober 2015, was het ‘Back to the Future Day’. Op deze dag zouden we volgens de bazenfilm Back to the Future wel eens vliegende auto’s kunnen besturen, onszelf vervoeren op zwevende skateboards en kijken naar superdunne televisieschermen. Dit laatste klopt natuurlijk helemaal, maar helaas zijn de auto’s en skateboards nog niet op de markt. Hoe verdraaid handig moet het zijn om dit te hebben en zo lekker je ergerlijke file’s en overvolle treinen in de spits te vermijden? Hoe dan ook, om nog even stil te staan bij deze -toch wel- legendarische datum, wijzen we even op de documentaire Back in Time, waarin de cast en crew terugblikken op de film en de impact die het had. Want wat een cultstatus heeft deze film toch gekregen! Dat is ook goed te zien in deze documentaire. Zeker interessant om even dieper op het Back to the Future-fenomeen in te gaan.

Back in Time
De fameuze auto c.q. teletijdmachine uit Back to the Future! Bron: Back in Time/Netflix

Netflix aanbod week 43

Deze week waren er dus vooral sciencefiction hoogtepuntjes wat ons betreft. Hieronder staat de tabel met alle toegevoegde titels aan het Netflix aanbod. Abonneer je ook zeer zeker even op onze nieuwsbrief onderaan dit bericht en like hier onze Facebookpagina zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste Netflix releases, tips, achtergrondverhalen en nieuws. Maar sporadisch komen er ook artikelen op de site met titels die (nog) níét in het Netflix aanbod staan (zoals onze recensie over Son of Saul, om maar iets te noemen), maar daar wat ons betreft wel thuis zouden horen. Kortom: hou alle kanalen in de gaten. Ohja, en het hele Netflix aanbod is hier in een handige tabel te vinden. Tot de volgende!

Nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.