netflix aanbod week 44 2016 rick and morty comedy running

Netflix aanbod week 44 2016: tips

Het Netflix aanbod week 44 2016 weekje was wat betreft aantal nieuwe titels ietwat karig. Toch hebben we weer ons best gedaan om er een aantal voor je uit te lichten. Ben je dus benieuwd welke films en/of series je dus met een gerust hart aan je to-watch list kan toevoegen? Lees dan even ons nieuwe artikeltje. 

Rick and Morty (2 seizoenen)

We beginnen met de toevoeging van het tweede seizoen van de hilarische animatieserie Rick and Morty. Als je, net als ons, van zeer absurde en bizarre komedieseries houdt en je vindt Family Guy een leuke serie, dan ga je Rick and Morty met 99,6% zekerheid ook fantastisch vinden. Zet vooral een aflevering op en daarna weet je direct of Rick and Morty iets voor je is. Het is namelijk geen serie waar je in hoeft te groeien: het pakt je of het pakt je namelijk niet.

De hoofdpersonen zijn Morty, een niet al te snugger jongetje en zijn bij hun gezin inwonende opa Rick. Laatstgenoemde is tevens een wetenschapper, uitvinder, “genie” en continu kotsende alcoholist. Opa Rick gebruikt Morty om dingen voor hem te doen tijdens zijn experimenten waar hij of geen zin in heeft of wat hem niet meer lukt door zijn hoge leeftijd. De ouders van Morty zijn hier natuurlijk niet blij mee, maar daar trekt opa Rick zich bijzonder weinig van aan.

Samen beleven ze de meest absurde en vreemde inter-dimensionale avonturen waarin werkelijk van alles kan gebeuren en ook daadwerkelijk gebeurt. Om maar een voorbeeld te noemen: de Inception-verwijzing in aflevering twee waarin Rick en Morty een aantal niveau’s en dromen diep gaan om het idee in het hoofd van de wiskundeleraar van Morty te implementeren om hem voortaan alleen nog maar 10’en te geven voor zijn proefwerken, want op deze manier kan Rick zijn kleinzoon Morty vaker gebruiker zonder dat zijn ouders gaan morren dat hij juist harder op school moet werken in plaats van met zijn malle opa op avontuur te gaan.

Bizar ,zei je? Ja! Maar ook heerlijk lekker? Jazeker! Het lijkt ons trouwens echt een verademing om voor deze serie te schrijven als je een grote fantasie hebt. De animaties zijn ook vrij briljant en kleurrijk en dus fijn om naar te kijken. Tevens zijn de vele pop-culture referenties erg gaaf en de grappen van een hoog niveau. Een hele dikke aanrader dus, wat ons betreft, deze toevoeging van Rick and Morty seizoen 2 aan het Netflix aanbod week 44 2016!

netflix aanbod week 44 2016 rick and morty comedy eyes
Hou je ogen open, Morty! Bron: Rick and Morty/Netflix

Into the Inferno

Een nieuwe documentaire van grootmeester Werner Herzog (o.a. Grizzly Man) is altijd iets om even bij stil te staan. En dus doen we dat bij deze dan ook bij zijn nieuwste documentaire Into the Inferno. Ditmaal toont hij ons de gevaarlijkste nog actieve vulkanen in Ethiopië, IJsland, Noord-Korea en Indonesië. Dit doet hij samen met vulkanenexpert Clive Oppenheimer.

Into the Inferno gaat eigenlijk over de relatie tussen deze zeer tot de verbeelding sprekende natuurwonders en de mensen die er bij in de buurt leven. Wat voor betekenis geven zij aan de vulkanen, hoe is hun band het best te beschrijven en welke rol speelt religie eigenlijk in dit hele verhaal? Maker Werner Herzog maakt van Into the Inferno een smakelijke mix van tussen wetenschap, religie, geschiedenis en filosofie die ook nog eens prachtig is om naar te kijken.

Bekijk hieronder de trailer van Into the Inferno maar eens en als dit je aanspreekt, dan stellen wij voor dat je de gehele documentaire vanavond lekker opzet met een bakje pittige borrelnootjes op je schoot en een glas kokendhete groene thee.

Netflix aanbod week 44 2016

Het was een gemiddeld weekje qua hoeveelheid aan nieuwe films en series op Netflix, maar toch hebben we weer een paar titels voor je uit weten te lichten. Hopelijk groeit je te kijken lijst dus weer een beetje en komen wij zo een stap dichterbij ons doel: ervoor zorgen dat jij altijd iets te kijken hebt en je je dus nooit hoeft te vervelen 😉 Like ook zeker even onze Facebookpagina en de berichten die we daar posten en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief waarin we al onze artikelen van die desbetreffende week voor je op een rijtje zetten. Zo mis je echt nooit meer iets! Op onze pagina Netflix aanbod Nederland staat trouwens het hele Netflix aanbod te wachten op jouw blik. En hieronder staat een tabel met álles nieuwe titels van de afgelopen week op Netflix. Een goed weekend en tot snel!