netflix aanbod week 45 brooklyn nine-nine

Netflix aanbod week 45

Zoals elke week zetten we weer even de nieuw toegevoegde titels van deze week op een rijtje. We hoppen naar New York City, we scheuren over F1-racebanen en we maken kennis met een nieuwe Netflix Original. Lees hier meer over het Netflix aanbod week 45!

Brooklyn Nine Nine

Begin dit jaar begonnen we op goed geluk de komedieserie Brooklyn Nine-Nine te kijken. En niet zonder risico, want het eerste seizoen was binnen een paar dagen bekeken. Jammer genoeg stond seizoen 2 toen nog niet op Netflix. Maar, je voelt hem misschien al aankomen: dat is nu wel het geval! Heel goed nieuws dus. De hoofdrol wordt nog steeds gespeeld door Andy Samberg (de man van zangeres Joanna Newsom). Hij speelt een excentrieke politierechercheur met de naam Jake Peralta bij de New Yorkse politieafdeling in Brooklyn. Ondanks zijn flauwe en niet bij iedereen binnen het corps geliefde  “kinderachtige” grapjes, heeft hij wel het hoogte percentage aan arrestaties van de NYPD. Elke aflevering heeft het team weer andere zaken op te lossen, maar daar draait de serie eigenlijk niet om. Het zijn vooral de onderlinge dialogen/grappen/grollen tussen Jake, Rosa (stoïcijns en serieus), Terry (de grote gespierde rechercheur die van yoghurt houdt), Amy (beste van de klas), Charles (kleine, van gastronomie houdende rechercheur), Gina (de soms ietwat vage “secretaresse”, terwijl ze eigenlijk vrij weinig doet) en Captain Ray Holt (Afro-Amerikaanse homoseksuele baas met de vlakke emoties) die de serie bij ons zo geliefd maakt.

netflix aanbod week 45 brooklyn nine-nine
v.l.n.r. Jake met hoed en vliegtuigje, Amy, Terry & Rosa. Bron: Brooklyn Nine-Nine/Netflix

Master of None

Deze week is Master of None er bij gekomen als nieuwste lid van de Netflix Original-familie. De comedy, geschreven door o.a. komediant en acteur Aziz Ansari (Parks and Recreation), bestaat uit 10 afleveringen vol droge humor, waarin de leefwereld van een dertiger in New York City wordt getoond. Dev (gespeeld door Ansari) is de desbetreffende dertiger en is als acteur op zoek naar de tofste rollen. Intussen komt hij ook levensbeschouwelijke vraagstukken op zijn pad tegen, zoals bijvoorbeeld de zin van kinderen krijgen, het zoeken van een serieuze relatie en de verhalen van zijn ouders die als immigrant naar de VS kwamen. We hebben al een paar afleveringen gezien en het zijn lekkere wegkijkertjes, zeker omdat ze maar 20 minuten duren. Het acteren van sommige bijpersonages is soms wat statisch, maar het is door het grappige en droge karakter van de serie wel vergeven.

Master of None
Dev probeert het als acteur te maken in New York. Bron: Master of None/Netflix

Rush

Ready, set, go! Het huidige F1-seizoen loopt tegen het einde en de wereldkampioen is inmiddels bekend. Liefhebbers van de Formule 1 kunnen daarom in een zoef doorracen naar de film Rush, want daar gaan de snelle bolides gewoon een nieuw avontuur tegemoet. Lang voordat coureurs als Hamilton, Alonso, Vettel en zelfs Schumacher wereldfaam verwierven, draaide de Grand Prix om Niki Lauda en James Hunt. Rush laat zien hoe deze twee concurrenten elkaar bestookten in het seizoen van 1976. Dit seizoen zou een van de spannendste en opmerkelijkste seizoenen uit de Grand Prix-geschiedenis worden en Rush voldoet prima aan dat gegeven. En je hoeft niet eens een groot auto- of racefan te zijn om dit gewoon een spannende film te vinden, want de adrenaline pik je snel genoeg op!

Rush
Chris Hemsworth en Daniel Bruhl kruipen in de huid van twee legendarische F1 coureurs. Bron: Rush/Netflix

Once Upon a Time in America

Met Once Upon a Time in America gaat Netflix door met de ingezette lijn van vaker een klassieker in het Netflix aanbod plaatsen en dat juichen wij erg toe. Deze film van regisseur Sergio Leone (bekend van westerns als C’era una volta il West uit 1968) en Il buono, il brutto, il cattivo uit 1966) vertelt het levensverhaal van een tweetal jongens in New York. De film begint aan het begin van de 20ste eeuw. David “Noodles” Aaronson (Robert de Niro) en Maximilian “Max” Bercovicz (James Woods) zitten samen in een jeugdbende waarin ze de straten van New York voorzien van de nodige kleine criminaliteit en kattenkwaad. Een aantal jaren later, tijdens de drooglegging, zijn ze bekende gangsters geworden die in de hele stad bekend zijn. Het laatste deel van Once Upon a Time in America speelt zich af in de jaren ’60 en daarin zien we wat ervan de twee mannen en vrienden geworden is en in hoeverre het verleden nog een rol speelt. De beelden en de kleuren in de film zijn echt prachtig. Verder is de vertelstructuur zeer rijk en groots, bijna als een goed boek. Het is verder een lange film, want regisseur Leone heeft goed de tijd genomen om alles te vertellen en te laten zien, maar het resultaat is een schitterend portret van een vriendschap waarin alle grote emoties (liefde, geweld, de dood en verraad de revue passeren.

netflix-aanbod-week-45-once-upon-a-time-in-america
Een schitterend en cinematografisch schitterend shot. Bron: Once Upon a Time in America/Netflix

Netflix aanbod week 45

Dit waren weer de leukste nieuwe releases van deze Netflix week. Hieronder kun je op je gemak lezen welke films en series er nog meer op Netflix zijn bijgekomen deze week. Verder is het volledige aanbod van Netflix hier te vinden en wil je elke week op de hoogte gehouden worden van het nieuwe aanbod, dan kun je onderaan het bericht je mail invullen. Dan belandt de digitale nieuwsbrief elke week in je postbus. Veel kijkplezier weer voor deze week!

Nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.