Netflix aanbod week 46 2016 The Crown

Netflix aanbod week 46 2016: tips (en week 45)

Na een weekje in de zon gelegen te hebben (24 tot 30 graden, we willen nu alweer terug..) is hier weer het nieuwe Netflix aanbod week 46 2016 overzicht met de leukste nieuwe titels op Netflix. En omdat we er vorige week dus niet waren, is dit ook direct het overzichtsartikel voor week 45. Dus dubbel zoveel nieuwe films/series en dus dubbel zoveel feest. We kunnen wel wat feestelijks gebruiken na de benoeming van Donald Trump tot nieuwe president van de VS. Maar goed. We zijn er dus weer! 

Lang leve koning Julien (seizoen 4)

Voor de kleintjes onder ons is het weer feest, want Lang leve koning Julien seizoen 4 is nu te bekijken op Netflix. In deze Dreamworks Madagascar spin-off staat de koning van de maki’s centraal, een dolkomisch mannetje dat luistert naar de naam Julien. De verzonnen verhaallijnen zijn erg leuk bedacht en door de korte duur van de afleveringen verveel je je, ook als ouder, geen moment. Zet een paar afleveringen op voor je kindje en hij of zij zal hier gegarandeerd van genieten. En door de broodnodige rust die jij hierdoor als ouder krijgt, zal ook jij genieten. Zie hier een vicieuze cirkel, maar dus wel een goede.

Netflix aanbod week 46 2016 lang leve koning Julien all hail
Koning Julien gedraagt zich weer eens lekker theatraal. Bron: Lang leve koning Julien/Netflix

The Crown

Deze week werd een nieuwe Netflix Original gelanceerd (lekker bezig Netflix!) en niet zo’n misselijke ook: The Crown. Deze productie is een 10 afleveringen tellende serie geworden, waarin we het leven van een jonge koningin Elizabeth volgen (die dame die regeert over het Verenigd Koninkrijk en die dat met haar 90-jarige leeftijd nog steeds als een bazin doet). The Crown had in ieder geval een vorstelijk budget te besteden aan de productie want het zou naar horen zeggen over de 100 miljoen euro gespendeerd hebben. Gelukkig is al snel te merken dat het niet zomaar een flut serie is geworden want het ziet er gewoon allemaal  gelikt uit. Ook aan muzikale klasse ontbreekt het niet, want Hans Zimmer heeft de muziek van de serie verzorgd.

De lovely Claire Foye kruipt in de huid van de jonge Elizabeth, die in de eerste aflevering in het huwelijksbootje stapt met Phillip (gespeeld door Matt Smith). Op intrigerende wijze zien we een dame die haar weg probeert te vinden in de levensroute die voor haar uitgestippeld is. Ze weet dat ze op een dag koningin wordt, maar alles raakt in een stroomversnelling wanneer haar vader koning George (gespeeld door Jared Harris) overlijdt. Dan staat Elizabeth ineens aan het roer van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. Dat is niet eenvoudig. Toch zal Elizabeth met Phillip aan haar zijde, zich er door heen moeten slaan. Intussen krijgt ze ook te maken met figuren als Winston Churchill en bereikt de Koude Oorlog ook verhitte hoogtepunten. Kortom: een fijne toevoeging aan het Netflix-aanbod en zeker een aanrader voor liefhebbers van royalty, geschiedenis en/of drama!

Netflix aanbod week 46 2016 The Crown duurste serie
Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk zet de titel van de serie op haar hoofd. Bron: The Crown/Netflix

La Vita è Bella

Wij zijn altijd blij als er grote bekende filmklassiekers op Netflix komen. En dus zijn we zeer content met de toevoeging van La Vita è Bella (1997) aan het Netflix aanbod, de dramafilm over De Tweede Wereldoorlog met af en toe toch een sprankje Benigni-hoop en tederheid. De hoofdrol werd door hemzelf, Robert Benigni, gespeeld en de film werd ook door hem geregisseerd. Het maakte hem direct tot een grote naam binnen de filmwereld.

In La Vita è Bella speelt hij de Italiaanse joodse vader Guido Orefice die samen met zijn zoontje en vrouw in een concentratiekamp terechtkomt. Om zijn zoon de verschrikkingen van de oorlog zoveel mogelijk te besparen, verzint hij dat het leven in het kamp eigenlijk een groot spel is en dat ze zich aan de regels moeten houden om punten te scoren. Het lichaam van zijn zoontje kan de vijand kapot maken, maar zijn geest zal hij, koste wat het kost, redden. Het levert een unieke en hartverwarmende film op over een verschrikkelijk onderwerp, een film die terecht de Oscars kreeg voor beste niet-Engelstalige film, beste filmmuziek en beste acteur (Benigni was de eerste niet Engelstalige acteur die deze prijs won).

Netflix aanbod week 46 2016 la vita e bella netlfix benigni
De fantastische Roberto Benigni die zijn zoontje een nieuwe spelregel uitlegt in het kamp. Bron: La Vita è Bella/Netflix

Foxcatcher

Foxcatcher hebben we een tijdje terug al behandeld toen de film nog maar net in de bioscoop draaide. Nu staat de film gelukkig ook op Netflix. De film toont ons het waargebeurde verhaal van de twee broers en worstelaars Dave (Mark Ruffalo) en Mark Schultz (Channing Tatum) en hun relatie met de miljonair John du Pont (een schitterende rol van een haast onherkenbare Steve Carell). Het worstelen fungeert in Foxcatcher als kapstok om een portret te maken over ambitie, broederliefde, rijkdom en gekte. 

Na hun winst op de Olympische Spelen van 1984 zien we Mark twee jaar later getraind worden door zijn oudere broer Dave. Het succes heeft hem niet dat gebracht wat hij er van gehoopt of verwacht had. Hun relatie is goed, maar hij heeft door zijn minderwaardigheidscomplex het gevoel dat hij, ondanks zijn eigen succes, altijd gezien wordt als het kleine broertje. Dit gevoel zorgt er uiteindelijk dan ook voor dat hij -ja- zegt tegen het aanbod van de excentrieke miljonair, filantroop en sportliefhebber John Eleuthere du Pont.

Hij heeft namelijk het plan om op zijn grote landgoed persoonlijk een Amerikaans worstelteam te trainen. Hij biedt Mark alle (financiële) middelen aan om zijn geliefde sport naar een hoger niveau te tillen. Omdat Dave niet mee wil, verhuist Mark alleen. Maar John lijkt steeds meer megalomane trekjes te vertonen. Totdat hij zijn realiteitsbesef volledig kwijt raakt en paranoia de overhand krijgt. Een waanzin die, samen met de neerwaarste spiraal waarin ook Mark zich uiteindelijk bevindt, in Foxcatcher toewerkt naar een onvermijdelijk slotstuk.

netflix aanbod week 46 2016 tips Foxcatcher channing Tatum steve carrell
Coach Du Pont samen met Mark in nog goede tijden. Bron: Foxcatcher/Netflix

Gangs of New York

Terug van weggeweest op Netflix is Gangs of New York, de grimmig misdaad dramafilm uit 2002 gemaakt door de kundige hand van regisseur Martin Scorsese, waarvan ook Mean Streets (1973) deze week is toegevoegd aan het Netflix aanbod. In Gangs of New York banjert een jonge Leonardo DiCaprio door de verpauperde buurten van het 19e eeuwse New York. Hij speelt het personage Amsterdam Vallon waarvan de vader wordt omgebracht door de bendeleider van The Bowery Boys, Bill the Butcher (een fantastische rol van Daniel Day-Lewis) genaamd, een bende die bekend stond als zeer haatdragend richting de nieuwe Ierse immigranten en katholieken die naar de Verenigde Staten emigreerden.

Jaren later komt Amsterdam terug naar de buurt om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vader, waar Bill the Butcher nog steeds de schurk is die de lakens uitdeelt. Wat volgt is een stijlvol gecreëerde “zoon neemt wraak op de moordenaar van zijn vader” film tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1863 in de straten van New York. Gangs of New York is tevens een aanrader als je erg geïnteresseerd bent in de geschiedenis van NY. Veel personages  bestonden, of zijn gebaseerd op bestaande figuren uit het toenmalige New York. De film zit bovendien vol met racisme, moreel verval, politieke spelletjes, corruptie en nationale gebeurtenissen als de Amerikaanse Burgeroorlog. Een dikke aanrader deze film.

Netflix aanbod week 46 2016 gangs of new york leonardo dicaprio
Zooitje ongeregeld. Bron: Gangs of New York/Netflix

Netflix aanbod week 46 2016 (en week 45)

Dit waren dus twee weken in één omdat we een weekje weg waren vorige week. Dus er zal nu vast wel iets voor je tussen zitten, gokken wij zo 😉 Omdat het zoveel titels zijn, hebben we hieronder een tabel geplaatst met alle nieuwe titels van de afgelopen twee weken. Bekijk deze dus nog even op je gemakje om te zien of er nog leuke series/films zijn bijgekomen die wij niet hebben behandeld. Like onze Facebookpagina en abonneer je hieronder voor onze wekelijkse nieuwsbrief om fijn op de hoogte te blijven van het laatste Netflix nieuws. Als laatste willen we jullie nog attenderen op onze pagina Netflix Aanbod Nederland waarop het gehele aanbod aan films en series die op Netflix staan te doorzoeken is. Een fijn weekend!