netflix aanbod week 47 groundhog day

Netflix aanbod week 47 (2015) – tips

Een nieuwe week met nieuwe titels op Netflix. Zoals elk weekend zetten we deze titels weer even op een rijtje en plukken we er interessante films en/of series uit. Mocht je zelf aanraders in het lijstje vinden, laat het gerust weten want hoe meer aanbevelingen, hoe meer vreugd ;-). Hier is het Netflix aanbod week 47.

Groundhog Day

De enige juiste manier om dit overzicht te openen is met de film Groundhog Day, omdat a) Bill Murray de hoofdrol speelt (wij zijn een groot fan van deze meneer), b) omdat het plot van deze komediefilm zeer origineel is en c) omdat het een fantastische film is en blijft.

Groundhog Day is geregisseerd door Harold Ramis, bekend van de Ghost Busters films, en gaat over weerman Phil Connors (Murray). Phil is een ietwat norsige man die van zijn bazen een reportage moet maken in het gehucht Punxsutawney over de feestdag Groundhog Day.

Alleen heeft hij daar heeft totaal geen zin in. Op deze feestdag op 2 februari zou volgens de legende de bosmarmot (Engelse vertaling is groundhog) uit zijn winterslaap ontwaken en uit zijn hol komen.

Als het beest zijn eigen schaduw ziet, dan keert de marmot terug zijn hol in en zal de winter nog een aantal weken duren. Ziet hij zijn eigen schaduw NIET, dan blijft hij uit z’n hol en is de winter “officieel” voorbij.

Maar met dit soort onzin moet je bij weerman Phil natuurlijk niet aankomen. Hij heeft dan ook totaal geen goesting in deze reportage. Tot overmaat van ramp kan hij door de sneeuw niet terug en moet hij de nacht in Punxsutawney doorbrengen.

netflix_aanbod week 47 groundhog day
Reporter Phil (Murray) tijdens z’n reportage. Bron: Groundhog Day/Netflix

Als hij wakker wordt ziet hij tot z’n grote verbazing dat het de dag van gisteren is, dus exact hetzelfde als de dag ervoor. En de volgende dag hetzelfde verhaal. En de dag daarna ook.

Om er maar het beste van de maken, besluit  hij daar flink misbruik van te maken, wat zorgt voor hilarische scenes met bijvoorbeeld zijn collega Rita.

Maar zoals met veel leuke dingen, gaat ook dit vervelen en moet hij uiteindelijk dus op zoek naar een oplossing om zich uit deze oneindig lijkende tijdslus te ontworstelen. 

Jessica Jones

Aan het Netflix aanbod week 47 is tevens de nieuwste Netflix Original Jessica Jones toegevoegd. Een titel die alle sciencefiction/superhelden liefhebbers, die ook hebben genoten van een serie als Daredevilzal gaan bekoren. Krysten Ritter (Jane Margolis in Breaking Bad) speelt in Jessica Jones de titelrol: een ex-superheldin die heeft besloten om zvanaf nu alleen nog maar te werken als detective. Maar dit gaat niet op rolletjes. Het einde van haar superheldentijdperk ging namelijk niet zonder slag of stoot en ook het opbouwen van een nieuw leven als ‘gewoon’ een detective in New York doe je blijkbaar ook niet eventjes. Verwacht een gelaagde dramaserie, qua sfeer een duister en beklemmend wereldje en goede personageontwikkelingen. Jessica Jones toont maar weer eens aan dat comics vandaag de dag vaak voor volwassenen bedoeld zijn en dat het een film/tv subgenre is dat ons nog een hele hoop te bieden heeft.

netflix aanbod week 47 Jessica Jones Marvel Netflix Original
Still uit Jessica Jones. Bron: Jessica Jones/Netflix

Netflix aanbod week 47

Dit waren onze tips wat betreft de nieuwste Netflix releases. Wil je nooit meer wat missen dan raden we je aan om onze Facebookpagina te liken en je hieronder in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We eindigen zoals altijd met de tabel waarin alle nieuwe titels die aan het Netflix aanbod week 47 zijn toegevoegd op een rijtje staan en we willen jullie er nog op attenderen dat het gehele Netflix aanbod onder de volgende link te doorzoeken is. Een goed weekend allen!

DE NIEUWSBRIEF


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.