Gilmore Girls a year in the life netflix aanbod week 48 2016 tips

Netflix aanbod week 48 2016: tips

Ha beste Netflix-amigo’s! Het is alweer de laatste week van november en dat betekent dat we weer richting de feestdagen kruipen. En dat is ook te zien aan het nieuwe Netflix-aanbod wat er deze week is bijgekomen want er staan al wat aardig nieuwe kerstfilms op. Maar wat ons betreft laten we die nog even in de wacht staan, want er is namelijk nog een andere interessante titel bijgekomen die je in nostalgische sferen laat! Ook gaan we deze week de relatie tussen mens en machine verkennen. En vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken, onze Netflix aanbod Nederland pagina voor het HELE NETFLIX AANBOD (makkelijk doorzoekbaar op bijvoorbeeld genre, titel of iMDB cijfer) een bezoekje te brengen en onderaan dit artikel de tabel te bekijken waarin alle nieuwe titels van de afgelopen week staan. Oké, nu kunnen we echt beginnen. Lees je mee met het Netflix aanbod week 48 2016? 

Gilmore Girls: A Year in the Life (Seizoen 1)

We beginnen met de klapper van de week want vele Gilmore Girls-fans hadden deze week rood omcirkeld in hun agenda’s; het vervolg van de geliefde serie Gilmore Girls is namelijk nu te bewonderen op Netflix! Het vervolg heeft de titel Gilmore Girls: A Year in the Life gekregen en acteurs Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Sean Gunn, Kelly Bishop en Keiko Agena maken hun rentree in de Gilmore-world.

A Year in the Life heeft in totaal 4 afleveringen van elk 90 minuten lang gekregen, net zoals Sherlock, dus elke aflevering is haast een op zichzelf staande film. Hoe is het de familie Gilmore en al die anderen na het laatste seizoen vergaan? Welke ontwikkelingen staan hen weer te wachten? We stellen voor dat je je snel in die luie zetel nestelt met een kop warme choco om antwoorden te vinden op deze vragen!

Netflix heeft eerder al het vervolg van de serie Full House geproduceerd en heeft nu dus ook Gilmore Girls weer van stal gehaald. Netflix houdt dus wel van een nostalgisch sausje. En het past in de trend van nu want ook Twin Peaks is momenteel bezig met een comeback. We zijn benieuwd of er nog meer opvolgers komen van succesvolle series. Seinfeld? Friends? Dat laatste is niet heel waarschijnlijk, maar je weet het maar nooit! Wij vinden het in ieder geval tof om te merken dat televisie van vroeger (lees: de jaren ’90 en ’00) nog niet uit het oog verloren is.

The girls are back in town! Bron: Gilmore Girls A Year in the Life/Netflix

Ex Machina

De relatie tussen mens en machine is altijd een spannende geweest. Als je je in deze stelling kunt vinden, raden we je deze film zeker aan want dat komt ruimschoots aan bod in deze sciencefictionfilm. We maken kennis met de jonge en slimme Caleb (Domhnall Gleeson). Hij is werkzaam als programmeur voor een groot internetbedrijf a la Google. Op een dag wint hij een of andere wedstrijd binnen het bedrijf en mag hij als prijs een week op bezoek bij de grote baas van dit bedrijf, de eveneens jonge Nathan (Oscar Isaac). Daar kan hij de kans krijgen om hem te leren kennen en hem te vragen over het vak. Nadat Caleb in de middle of nowhere is gedropt, komt hij aan bij het verborgen optrekje van Nathan.

Die Nathan blijkt een beetje een vreemd figuur te zijn. Maar goed, dat zijn geniale mensen wel vaker. Hij heeft in zijn huis een soort laboratorium waarin hij vrouwelijke robots vervaardigt die akelig dicht de perfectie benaderen. Nathan wil de relatie tussen mens en robot verder onderzoeken en wil hier Caleb bij betrekken. Dan doet de charmante robot Ava (Alicia Vikander) haar intrede. Ze wendt zich tot Caleb en naarmate de affectie tussen hen groeit, probeert zij hem er van te overtuigen dat Nathan kwade plannen heeft in deze complexe wetenschap.

En dan gaan er ook klassieke sciencefiction-vragen meespelen. Hoe menselijk is een robot? Heeft deze een vrije wil? Kunnen ze denken? Zijn ze te vertrouwen? Ex Machina zet je in ieder geval aan het denken en laat je vertwijfeld achter. Wij vonden het in ieder geval een aanrader omdat we gefascineerd waren door het karakter van Ava en de eigen wil die androids/robots/computers hebben t.o.v. mensen. Dit zagen we bijvoorbeeld ook in 2001: A Space Odyssey bij de eigenzinnige Hal 9000 (‘I am Sorry Dave, Im afraid I can’t do that’). En mocht je geen genoeg krijgen van de relatie tussen mens en robot, dan raden we je de film Her, met Scarlett Johansson als computer en Joaquim Phoenix als de eenzame Theodore, ook heel erg aan.

Caleb en Ava tijdens een van hun sessies. Bron: Ex Machina/Netflix

Big Hero 6

Big Hero 6 is weer terug van weggeweest! En mocht je de film destijds op Netflix (of in de bios) gemist hebben, lees dan gerust even verder want dit is ook alweer zo’n leuke! En toevallig gaat ook deze film over de band tussen menselijke en artificieel intelligente wezens. De Disney animatiefilm Big Hero 6 won de Oscar voor Beste Animatiefilm en daar zijn we het helemaal mee eens. De humor is leuk voor zowel de kinderen als oudere mensen, het verhaal origineel en de animaties oogstrelend en om je vingers bij af te likken.

Big Hero 6 draait om de band tussen robot Baymax en Hiro Hamada, een slim en technisch jongetje dat erg veel verstand heeft van robots en dergelijke meer. Hij leert een hoop van zijn eveneens briljante broer Tadashi en zijn vriendengroep bestaande uit Go Go Tamago, Wasabi No Ginger, Fred en Honey Lemon.Door een samenloop van gekke omstandigheden beleven ze samen een avontuur waarin ze hun woonstad San Fransokyo (mooie vondst) moeten zien te redden voordat die vernietigd wordt.

Humor, actie, liefde, het zit allemaal in de film. Wij vonden Big Hero 6 in ieder geval dan ook zeer de moeite waard vooral door het Japanse randje dat aan de gehele film kleeft. Japan inderdaad: het land waar ze veruit de beste animatiefilms maken die leuk en interessant zijn voor jong en oud (lees: al het werk van Hayao Miyazaki). Verplichte kost dus deze film!

Big Hero 6 Netflix aanbod week 48 2016
Echte vrienden maakt het niet uit of je nou een robot of mens bent, nietwaar? Bron: Big Hero 6/Netflix

Netflix aanbod week 48 2016

Een goede week deze Netflix aanbod week 48 2016, met een paar harde nieuwe titels. We hebben weer een selectie voor je proberen te maken met films/series die je echt niet mag missen. En wat ons betreft is dat weer goed gelukt. Benieuwd naar alle nieuwe titels in het Netflix aanbod week 48 2016? Bekijk dan onderstaande tabel. Like ook zeker onze Facebookpagina, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bekijk onze Netflix aanbod Nederland pagina voor het HELE NETFLIX AANBOD (makkelijk doorzoekbaar op bijvoorbeeld genre, titel of iMDB cijfer). Een goede zondag nog!