netflix aanbod week 48 hannibal Mad Mikkelsen cooking

Netflix aanbod week 48 (2015): tips

De winter koekeloert stilaan alweer door het venster en begint al bijna op de stoep te staan, maar dat weerhoudt ons er niet van om met het Netflix aanbod week 48 op de proppen te komen. Deze week was wel een dieptepunt qua hoeveelheid aan nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod, maar daar staat wel een zeer, maar dan ook zeer goede serie tegenover. Lees je mee?

Hannibal

Die toffe serie in het Netflix aanbod week 48 is Hannibal, met een hoofdrol voor de Deense levende legende Mads Mikkelsen. Hij speelt in deze serie Dr. Hannibal Lecter, het personage dat we uiteraard kennen uit de Silence of the Lambs film (ook te zien op Netflix), toentertijd vertolkt door Anthony Hopkins. Hannibal draait om zijn relatie met Will Graham (Hugh Dancy), een FBI-profiler met licht autistische trekjes. Will heeft de gave dat hij zich heel goed kan inleven in seriemoordenaars. Hij wordt dan ook bij verschillende klussen ingeschakeld om op een misdaadplek te reconstrueren wat er precies gebeurd is. In het begin gaat dit nog wel en kan hij alles thuis weer loslaten, maar steeds meer verliest hij zich in deze wereld van gruwelijke moorden en verandert zijn kunnen van een gave, naar een last en als laatste zelfs in iets dat hem psychisch ziek maakt. Een bezoekje aan de psyschiater lijkt dan ook geen overbodige luxe.

De moorden zijn stuk voor stuk gruwelijk en zorgen in het begin van de serie voor de leidraad waarlangs de serie is kan ontwikkelen. Maar steeds meer verandert de focus van een spannende thriller in een psychologische horror serie met hierin een hoofdrol voor Hannibal Lecter als de goed gemanierde, van verfijnd eten en klassieke muziek houdende, psychiater die een hechte en interessante band krijgt met patiënt Will Graham. De serie biedt eigenlijk alles: een sterk plot, schitterend onderkoelde beelden, twee hoofdpersonen met diepte en kneiterveel spanning en suspense met een grote rol voor de vraag “wat laat je het publiek weten en wat weten de personages”. Waanzin werd nog nooit eerder zo stijlvol gepresenteerd en smaakte nog nooit zo heerlijk.

netfli aanbod week 48 hannibal Mad Mikkelsen will graham
Graham (Dancy) en Lecter (Mads Mikkelsen) gebroederlijk naast elkaar. Bron: Hannibal/Netflix

Netflix aanbod week 48

Dit was het weer. Weinig uitschieters dus deze week bij het Netflix aanbod week 48 overzicht. Hopelijk strooit Netflix volgende week weer met wat meer titels. Tot die tijd wijzen we je nog even op de goede documentaire Twinsters, waar we deze week al een recensie over schreven, zodat je je, ondanks het geringe aantal nieuwe films en series, geen moment hoeft te vervelen. Like ook zeker onze Facebookpagina als je op de hoogte wil blijven van het laatste Netflix aanbod, Netflix film en serie tips, Netflix recensies, Netflix nieuws en sporadisch zelfs non-Netflix recensies (als we echt vinden dat je een bepaalde film/serie moet gaan kijken die nog niet op Netflix staat). Een tabel met het gehele Netflix aanbod is nog altijd onder deze link te vinden. Makkelijk doorzoekbaar op titel/genre/IMDb cijfer/jaar/datum van toevoeging/recensie. Hieronder kun je je ook aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief, als je echt nooit meer iets wil missen, en daar weer onder staan de releases die deze week aan het Netflix aanbod Nederland zijn toegevoegd. Veel kijkplezier en hopelijk tot volgende week!

Onze nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.