Netflix aanbod week 49 2016 Buurman & Buurman

Netflix aanbod week 49 2016: tips

Je verveelt je kapot, het is niet erg warm buiten en het enige wat jij wil doen is binnen blijven en iets gaan kijken. Maar wat? Het aanbod van Netflix is al zo groot en onoverzichtelijk  Nou, daar komen wij dus goed van pas. Wij schrijven, zoals jullie misschien al weten, elke week onder andere een artikel waarin we alle nieuwe titels op Netflix voor je in een tabel zetten (zie onderaan artikel) en waaruit we een aantal titels voor je belichten. Iets met het kaf en het koren. Dus dat gaan we in dit Netflix aanbod week 49 2016: tips overzicht weer voor je doen. Oh, like ook zeker even onze Facebookpagina en meld je onderaan dit artikel aan voor onze nieuwsbrief. Daar gaan we! 

The King of Comedy

Martin Scorsese en Robert de Niro in één film levert eigenlijk altijd wel een heerlijk stukje cinema op. Denk bijvoorbeeld aan titels als Mean Streets (1973), Taxi Driver (1976) en Goodfellas (1990): films die allemaal op Netflix staan. Maar ook een pomper als Raging Bull (1980) die jammer genoeg niet op Netflix staat, is een film van Scorsese en De Niro. Stuk voor stuk klassiekers dus. Daarom zijn we zo blij dat The King of Comedy uit 1982 nu ook op Netflix staat. Dit is een iets minder bekende film, maar daarom is het extra leuk om hem nu even te belichten, want hij is wel zeer de moeite waard!

In deze film, die tijdens zijn release niet helemaal op waarde werd geschat door het publiek en de critici, probeert comedian Rubert Pumpkin (Robert de Niro) beroemd te worden in het showbizzwereldje door zijn grote idool, beroemd talkshowhost Jerry Langford (Jerry Lewis), te stalken. Hij denkt dat als hij een keer in zijn show mag staan, dat de wereld dan aan zijn voeten zal liggen en dat hij dan dus beroemd zal worden.

Aan klein beginnen en zich langzaam aan omhoogwerken in bijvoorbeeld kleine zaaltjes heeft hij geen boodschap. Hij oefent zijn sketches bij hem thuis voor een uit karton geknipt publiek. En niemand kan zijn naam onthouden als hij afspraken heeft, omdat niemand hem dus kent. Maar dat deert hem niet. Hij leeft in zijn eigen wereld en wil dus een keer vlammen in de talkshow. Dan, denk hij, zal hij de nieuwe King of Comedy zijn.

The King of Comedy is een heerlijke satirische komedie die nog verrassend actueel is als je Pumpkin vergelijkt met alle jongeren die vandaag de dag alleen maar beroemd willen worden om het beroemd zijn. De ster van de film is zonder enkele twijfel Robert de Niro. Hoe hij een psychopaat toch tot een sympathiek persoon kan maken is eigenlijk ongeëvenaard.

Netflix aanbod week 49 2016 king of comedy
Pumpkin aan het oefenen om de nieuwe koning van de komedie te worden. Bron: The King of Comedy/Netflix

Buurman & Buurman

Wat zijn wij blij met het feit dat de legendarische animatieserie Buurman & Buurman nu op Netflix staat! Althans 11 afleveringen, dus hopelijk komen er nog meer op, want ze duren jammer genoeg niet zo lang en dan is 11 wel een beetje weinig. Wij denken dat bijna iedereen deze, oorspronkelijk uit Tsjechië afkomstige poppen-animatieserie en hier in Nederland uitgezonden door de VPRO, wel kent, maar toch even in het kort een introductie.

De hoofdpersonen zijn twee klussende buurmannen met mutsjes op die elke aflevering wel iets nieuws aan het timmeren/schilderen/verbouwen zijn. Maar dit gaat eigenlijk altijd wel mis, wat uiteraard zorgt voor een komische noot. Gelukkig vinden ze altijd wel een inventieve oplossing voor het probleem, althans in hun ogen, waarna ze vol zelfvertrouwen “A je to!” roepen, Tsjechisch voor ‘En dat is het!’. Buurman & Buurman is jeugdsentiment, maar ook gewoon een steengoede serie voor jong en oud.

Netflix aanbod week 49 2016 buurman & buurman barbeque
De buurmannetjes proberen worstjes te barbecueën. Bron: Buurman & Buurman/Netflix

Netflix aanbod week 49 2016

Dit waren wat ons betreft de leukste nieuwe films/series die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. Maar misschien heb je wel een andere smaak. Kijk dus ook zeker even naar onderstaande tabel om álle nieuwe titels op een rijtje te zien. Allicht hebben we wel iets tofs gemist. Like trouwens ook even onze Facebookpagina, schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en bekijk ook zeker onze Netflix Aanbod Nederland pagina om het gehele Netflix aanbod te zien inclusief de genres, de iMDB cijfers, de data van toevoeging en het jaar. Een goed weekend iedereen!