Netflix aanbod week 5 2016: tips

Zoals elke week verschijnt hier weer een nieuw overzichtje met de nieuwste films en series op Netflix. Deze week is het alweer tijd voor het Netflix aanbod week 5 2016 overzicht! Staat er iets leuks voor je bij om op deze druilerige herfstdagen in de winter te gaan kijken met een goed glas limonade of thee? Lees het hier in ons nieuwe bericht! En vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken of je onderaan het artikel in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief om nooit meer iets te missen met betrekking tot Netflix. 

Up

Wat ons betreft is Up een van de leukste films van de Pixar-familie, dus deze film is een dankbare toevoeging aan het huidige aanbod. Up is een film waarin vriendschap, liefde en avontuur centraal staan en uiteraard wordt dit visueel in een prachtig Pixar-jasje gestoken. De bekende beelden van het oude huisje dat onder een groot aantal ballonnen zweeft, zegt je vast wel iets (zie ook het plaatje hierboven). Mocht je Up nog niet gezien hebben (of hem weer opnieuw wilt kijken), is dit de kans om de film achter deze mooie beelden te gaan zien. In Up woont de ietwat chagrijnige senior meneer Fredricksen in een bijzonder huisje in de stad. Wanneer hij kennis maakt met de jonge padvinder Russell en ze samen in een spannend avontuur belanden, blijkt dat er een heel bijzonder verhaal achter meneer Fredricksen schuilgaat. Pak er alvast maar een doos tissues bij, want Up zal weinig mensen onaangedaan laten. Geschikt voor alle leeftijden!

Netflix aanbod week 5 2016 Up
Hoofdpersonen meneer Fredricksen en het dikke padvindertje Russell. Bron: Up/Netflix

The Maltese Falcon

Netflix brengt al een aantal maanden sporadisch wat filmklassiekers in het aanbod. Het was iets wat wij als cinefielen best misten, dus wij zijn erg blij met deze lijn. Ook in het Netflix aanbod week 5 2016 rijtje is weer een gouwe ouwe toegevoegd, ditmaal de film-noir klassieker The Maltese Falcon, geregisseerd door John Huston. Hierin draait het om een beeldje van valk. Niet iets waar je normaal gesproken een hele film om kan laten draaien, maar dat gebeurt dus wel in The Maltese Falcon. En met verve.

Hoofdpersoon is Samuel Spade (Humphrey Bogart) die samen met Miles Archer een detectivebureau heeft in San Francisco. Als Archer tijdens het werk wordt doodgeschoten, wordt Spade in de gaten gehouden door de politie én gaat hij zelf op onderzoek uit om achter de ware toedracht van de mysterieuze moord te komen. Wat volgt is een bloedspannende suspensevolle detective thriller waarin hard-boiled detective Spade, die zo uit een roman van Raymond Chandler lijkt te zijn gelopen, steeds meer verwikkeld raakt, samen met drie criminelen en een femme fatale, in een strijd om een exclusief valkbeeldje.

The Maltese Falcon is een echte klassieker. Ben je benieuwd naar andere filmklassiekers op Netflix? Check dan vooral ook Casablanca (tevens met Bogart), It’s a Wonderful LifeButch Cassidy and the Sundance Kid, The Bridge on the River KwaiOnce Upon a Time in America of The French Connection. Stuk voor stuk hele fijne films. 

Netflix aanbod week 5 2016 Maltese Falcon filmklassieker filmclassic Bogart
Bogart met het beeldje van de valk. Bron: The Maltese Falcon/Netflix

The Purge: Anarchy

En dan een film die uit een heel ander vaatje tapt, namelijk The Purge: Anarchy. Een B-film waar we stiekem toch wel van genoten hebben toentertijd in de bioscoop en die nu dus staat in het Netflix aanbod week 5 2016 overzicht. In deze actievolle horrorfilm draait het om The Purge. Dit is een nacht die één keer per jaar wordt gehouden waarin iedereen alles kan doe wat men wil, zonder dat ze er gestraft voor worden. Moorden? Prima. Zinloos geweld? Nog beter! Als de zon ondergaat, moet je zorgen dat je binnen zit en alle deuren op slot draaien en hopen dat het dit jaar niet jouw beurt is om ten prooi te vallen aan de bloeddorstigheid van je landgenoten. In de film zien we drie groepen die moeten vechten om niet te sterven in de chaos van deze nacht. The Purge: Anarchy is niet de meest hoogstaande film op Netflix, maar kan prima fungeren als geweldvol tussendoortje. Kijktip: in de avond en met alles potdicht!

Netflix aanbod week 5 2016 purge anarchy
Engerd met een masker. Bron: The Purge: Anarchy/Netlfix

Netflix aanbod week 5 2016

Dit waren de leukste nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 5 2016! Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en like dus onze Facebookpagina. We eindigen met een tabel waarin alle nieuwe Netflix films en series die de afgelopen week zijn toegevoegd op een rijtje staan. Het gehele Netflix aanbod is nog altijd op onze pagina Netflix aanbod Nederland te vinden, daar kan je ook zoeken op bijvoorbeeld genre, titel, iMDB-cijfer en meer. Hopelijk tot snel!

De nieuwsbrief!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.