Costa Netflix

Netflix aanbod week 50 2015: tips

We houden de intro deze keer lekker kort. Wat kan je verwachten: een tabel met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 50 2015 (onderaan het bericht), een selectie hieruit met de beste en leukste films en/of series die het meest de moeite waard zijn om te kijken en als laatste de mogelijkheid om onze Facebookpagina te liken en/of je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd weet wat je moet kijken op streamingsdienst Netflix. Daar gaan we weer!

The French Connection

Het Netflix aanbod week 50 2015 overzicht beginnen we dit keer met The French Connection, een politie misdaad actiefilm uit 1971. Ou la la, een fijne, klassieke ‘badass’ film met onder andere Gene Hackman, Roy Schneider en Fernando Rey (de Spaanse acteur die ditmaal in de huid kruipt van een Fransman) in de hoofdrollen. In 1972 ontving The French Connection maar liefst 5 Oscarbeeldjes, waaronder die voor Beste Film. Stap mee in de wereld van de New Yorkse rechercheurs Russo en Doyle en ontdek hoe de vork in de steel zit bij een gigantische drugssmokkel afkomstig uit Frankrijk (vandaar de titel van de film…). De rechercheurs raken betrokken bij een deal met Italiaanse maffialeden die ook hun aandeel hebben in deze Franse drugspartij. Het is dus aan Russo en Doyle om te achterhalen hoe ze de deal het beste kunnen stoppen en de drugscriminelen aan kunnen pakken. The French Connection is een bijzonder toffe film die aan het begin van de jaren ’70 al zijn tijd vooruit was, zodat we er anno 2015 (bijna 2016) nog steeds van kunnen genieten. De film staat dan ook niet voor niets in de top 100 beste films aller tijden, opgesteld door de American Film Institute. Het depressieve en uitzichtloze einde is ook heerlijk non-Hollywood, zonder verder te spoileren. Een dikke aanrader!

Netflix aanbod week 50 2015 The French Connection
Op pad met de rechercheurs, want wat is er allemaal gaande in de stad? Bron: The French Connection/Netflix

Back to the Future (Deel I en Deel II)

Onlangs plaatste Netflix al de documentaire over de cultfilm Back to the Future, geregisseerd door Robert “Forrest Gump en Cast Away” Zemeckis, online en nu staat de film zelf ook in het Netflix aanbod. Dus heb je zin in wat jaren ’80 nostalgie? Ga dan lekker naar de toekomst met Back to the Future en bekijk met eigen ogen of de makers het jaar 2015 een beetje goed hebben voorspeld. Voordat het zover is, kun je ook eerst het eerste deel bekijken en zien hoe Marty in 1985 per ongeluk door zijn knotsgekke vriend, Doc. de wetenschapper, in het jaar 1955 belandt; het jaar waarin hij zijn ouders als jonge tieners zal tegenkomen. Dat is natuurlijk wel een beetje raar, want je hebt dan invloed op het verloop van je leven voordat je ook zelfs geboren wordt. Hoe dan ook, Marty moet zich zien te redden in het jaar 1955 waarbij de belangrijkste vraag wordt: Hoe ga je back to the future? In het tweede deel van de filmreeks kun je daadwerkelijk zien hoe het in zijn toekomst verloopt, want Marty reist door van 1985 naar 2015.

Netflix aanbod week 50 2015 Back to the Future
Yo Marty, we gaan terug naar 1955 en reizen door naar 2015! Gewoon omdat het kan! Bron: Back to the Future/Netflix

Costa!

Onder de noemer ‘zo fout dat het een vermelding waard is’ presenteren we deze week Costa! Een productie uit 2001 die gemiddeld een 4.4 op IMDb scoort en daarmee niet tot de kroonjuwelen uit de Nederlandse filmgeschiedenis hoort, maar dat hoeft de pret niet altijd te drukken. Want voor sommige kijkers zal het gewoon een hele, hele foute guilty pleasure blijven en stiekem is het grappig om te zien hoe Katja S. (die er hetzelfde uitziet als nu) zo’n bitch speelde, Daan Schuurmans een gladjakker eerste klas was wiens Spaans voor geen enkele chick te weerstaan was en Michiel Huisman zijn krediet op weg naar Game of Thrones opbouwde. En vergeet die puist van Georgina niet! Hoe dan ook, een zonnige afwisseling voor het gure weer dat we momenteel in het land hebben. P.s. nog geen genoeg gehad van Hollandse liefdesfilms? Dan kun je sinds deze Netflix aanbod week 50 week ook Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza bekijken, tevens geregisseerd door Johan Nijenhuis.

Netflix aanbod week 50 2015 Costa
Een paar seconden voor DE beruchte scene…. Na 16 jaar beklijft dit beeld nog steeds… Bron: Costa/Netflix

Netflix aanbod week 50 2015

Dit waren, wat ons betreft, de leukste nieuwe titels die aan het Netflix aanbod week 50 2015 zijn toegevoegd. Zoals beloofd eindigen we met de tabel waarin alle nieuwe titels staan die sinds de afgelopen 7 dagen in het aanbod staan. Like onze Facebookpagina om nooit meer iets te missen, schrijf je hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en check deze pagina uit (en favoriet hem als je dat nog niet gedaan hebt!) om altijd up tot date te blijven wat betreft het gehele Netflix aanbod. Dan willen we jullie nog een fijne week wensen en hopelijk tot snel!

Nieuwsbrief Netflix aanbod (Wij Kijken Netflix)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.