Netflix aanbod week 52 2015: tips

Het is Kerst! De temperatuur is uitzonderlijk hoog en qua wind lijkt het eerder herfst. Maar er zijn ook elementen die hetzelfde blijven: vanavond jezelf tonnetje rond eten en drinken bij je ouders, schoonouders, jezelf thuis of bij vrienden bijvoorbeeld én wat er ook hetzelfde is als elk jaar: een nieuw Netflix aanbod week 52 overzicht geschreven door ons! Dus lees snel verder en kies een aantal films of series uit om 2015 goed te eindigen. En ben je benieuwd naar de leukste Netflix kerstfilms en kerstafleveringen van series, lees dan ons Leukste Netflix kerstfilms artikel.

Inception

Man, wat zijn wij blij dat Inception van genie Christopher Nolan eindelijk op Netflix staat. De film staat namelijk bij ons allebei in onze top 3 aller tijden, dus dat zegt wel wat. Het is ook de film die we het vaakst hebben gezien na Dumb and Dumber (lees: een stuk of 30 keer) en dat zegt ook wel iets, aangezien we films niet heel vaak meer dan twee keer kijken. Maar Inception dus. Een sciencefiction meesterwerk dat elke keer dat je hem kijkt meer van zichzelf prijsgeeft en daardoor steeds gelaagder en beter wordt. Een film die werkelijk geen zwakke punten kent. Het plot alleen is al briljant en kan alleen verzonnen zijn door iemand als Christopher Nolan.

Heel in het kort gaat de film over Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) die droomwerelden kan creëren bij mensen waarna hij die dromen en het hoofd van de desbetreffende persoon binnendringt om bepaalde geheimen informatie te bemachtigen/stelen. Wat? Precies. Waardevolle bedrijfsinformatie kan hij daarom stelen zonder dat het bedrijf het doorheeft. Het maakt hem een gewilde dief, maar ook een internationale vluchteling waardoor hij zijn kinderen in de VS niet meer kan zien. Hij en zijn team krijgen nog één opdracht waarmee Cobb zijn oude leven terug kan winnen. Hij moet dan alleen iets doen wat vrijwel onmogelijk is, namelijk ‘inception’: het plaatsen van een idee, in tegenstelling tot alleen het stelen van een bestaand idee.

Moeilijk? Ja. De moeite waard? Ja! Tel daar verschillende droomstadia bij en een vrouwelijk persoon die steeds maar terug lijkt te komen in het onderbewustzijn van Cobb en je hebt een plot om je vinger bij af te likken. Verder is de cinematografie tevens echt oogstrelend, zit de film boordenvol actie en spanning en werkt Inception ook op filosofisch vlak. Kwesties als wat is werkelijkheid, hoe onderscheid je dromen van deze ‘werkelijkheid’ (Hallo Descartes met zijn uitspraak ‘Cogito ergo sum’ oftwel ik denk dus ik besta) is nog maar één filosofische kwestie die je eruit kan halen.

Afrondend willen we graag stellen dat Inception de slimste Hollywood film is die wij in ieder geval ooit hebben gezien en waarschijnlijk ooit gaan zien de komende jaren. Kijken dus. Met een hoofdletter K.

Netflix aanbod week 52 2015 inception Christopher Nolan totem
Still uit Inception. De totem van Dom Combb waarmee hij, volgens hem, kan vast kan stellen of hij droomt of niet. Bron: Inception Netflix

All The President’s Men

In het voorstadium van de aankomende presidentsverkiezingen in de VS, is ook de film All The President’s Men aan het Netflix aanbod week 52 2015 toegevoegd. De film behandelt een van de grootste schandalen uit de politieke geschiedenis van het land, het Watergate-schandaal, toen in 1974 president Nixon moest aftreden nadat zijn betrokkenheid bij het schandaal was aangetoond. In 1972 gebeurden er namelijk hele rare spelletjes rondom de presidentsverkiezingen, die Nixon uiteindelijk zou winnen. In het Watergate-gebouw, waar de Democratische partij was gesetteld, werden inbrekers opgepakt die afluisterapparatuur wilden plaatsen om zo achter de strategie van de Democratische kandidaten te komen. De betrokkenheid van de Republikeinen -en de president- kwam door de journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward aan het licht. All The President’s Men toont de Wategate-kwestie vanuit het perspectief van deze twee journalisten, gespeeld door Robert Redford en Dustin Hoffmann. Het is erg boeiend om te zien hoe zo’n groot schandaal op het hoogste politieke podium van de wereld wordt gespeeld. De film sleepte uiteindelijk 4 Oscars in de wacht en veroverde een plekje in AFI’s top 100 Beste Films Allertijden.

Netflix aanbod week 52 2015 All the Presidents Men
Je zal toch maar zo’n schandaal ontdekken als journalist! Bron All the Presidents Men Netflix

Prettige Feestdagen vanuit Madagascar (Happy Holidays from Madagascar)

Ben je ook fan van alle gekke figuren uit de Madagascar-reeks? Krijg je geen genoeg van Koning Julian of die maffe pinguïns?  Of heb je misschien kleine hummeltjes die verslingerd zijn aan deze grappige reeks? Dan kun je vandaag met Kerst de nieuwe toevoeging Prettige Feestdagen vanuit Madagascar (Happy Holidays from Madagascar) opzetten! Onze vrienden maken weer heel wat mee met Kerst en dat leidt natuurlijk tot hilarische taferelen. Zo besluiten ze bijvoorbeeld om de kerstman maar een handje te helpen en vindt Koning Julian een wel heel bijzonder parfum. Een prima toevoeging op Netflix en het is natuurlijk uitermate geschikt voor de jonkies (die misschien hun aandacht niet helemaal bij het kerstdiner kunnen houden).

Netflix aanbod week 52 2015 Happy Holidays from Madagascar
Het wordt een knotsgekke Kerst met deze mafkezen! Bron Happy Holidays from Madagascar Netflix

Netflix aanbod week 52 2015

Hieronder staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 52 2015 in een tabelletje. Wil je nooit meer iets missen, like dan onze Facebookpagina en/of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste Netflix nieuws en dat soort dingen meer. Werp ook zeker even een blik op onze Netflix aanbod Nederland pagina zodat je kan zien wat het hele Netflix aanbod is! Je kan daar ook makkelijk zoeken op genre, titel, IMDb cijfer, jaar, datum van toevoeging en recensie. Makkelijk hoor! Verder willen we jullie nog fijne feestdagen wensen en jullie attenderen op ons stuk met de leukste Netflix kerstfilms en kersafleveringen!

Nieuwsbrief!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.