Netflix aanbod week 52 2016 fight club pitt norton fincher

Netflix aanbod week 52 2016: tips

Door wat traditionele technische kerst-hostings-problemen, was www.wijkijkennetflix.nl dit weekend niet bereikbaar. En dus konden we ons artikel met de leukste kerstfilms niet aan jullie laten lezen (doe dat nu vooral even via de vorige link, want deze films zijn ook leuk voor tijdens de kerstvakantie). Maar we konden jullie ook niet ons wekelijkse Netflix aanbod overzicht voorschotelen waarin we de beste nieuwe toevoegingen aan Netflix van de afgelopen week voor je op een rij zetten. Nou, dan doen we dat nu dus maar. Dus houd je vast en lees hier ons Netflix aanbod week 52 2016 met onze tips. Oh en like zeker ook onze Facebookpagina en bekijk onderaan ons artikel de tabel met álle nieuwe films/series op Netflix van de afgelopen week.  

Fight Club

Hoppa, Fight Club, de hedendaagdse filmklassieker van regisseur David Fincher, is terug op Netflix! In deze film staat een ondergrondse vechtclub centraal waarin mannen hun agressie, opgebouwd tijdens kantooruren, weg kunnen slaan op elkaar. Even stoom afblazen dus. Maar dan wel met echt geweld en zonder je in te houden.

Een van de initiatiefnemers is de stoere vechtersbaas/zeepverkoper Tyler Durden (Brad Pitt). Als de ietwat sullige en depressieve Narrator (Edward Norton) door bepaalde omstandigheden in de vechtclub terecht komt, begint een vreemd en tegelijkertijd uitermate spannend avontuur met een van de beste ontknopingen uit de filmgeschiedenis.

Fight Club is een film over vervreemding, depressiviteit, verbondenheid en materialisme. Een goed voorbeeld van ‘als het pijn doet voel je in ieder geval íéts’. Deze film moet je echt gaan (her)kijken. Al is het alleen maar om de laatste scene waar wij elke keer weer huizenhoog kippenvel van krijgen door de sfeer en het gebruik van het liedje Where is My Mind  van de band de Pixies.

Netflix aanbod week 52 2016 fight club pitt norton fincherHet clubje waar je niet over praat. Bron: Fight Club/Netflix

Chappie

Chappie is terug van weggeweest! Als je zin hebt in een lange recensie, dan kan je die hier lezen 😉 In deze film van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp (bekend van o.a. District 9 en Elysium) zijn er politierobots ontwikkeld die de agenten moeten helpen bij misdaad. Als op een dag een robot bij een arrestatie wordt verwoest, ziet computerprogrammeur en bedenker van de politierobots Deon Wilson (Dev Patel, bekend van het op Netflix staande Slumdog Miljonaire) een kans om zijn nieuwe revolutionaire software op de robot te testen. Hij krijgt alleen geen toestemming van zijn bazin Michelle Bradley (Sigourney Weaver) en dus besluit hij de robot te stelen en het stiekem te doen. Na de herprogrammatie is Chappie geboren; de eerste robot met leervermogen en bewustzijn.

En dan zal je net zien dat je gestolen wordt door een aantal gangsters, o.a. Yo-landi en Ninja, de twee leden van rapgroep Die Antwoord. Het mannelijke deel van het duo (Ninja) ziet een uitgelezen mogelijkheid om de robot te kunnen gebruiken om een grote overval op een geldwagen te plegen, om zo een openstaande schuld te kunnen betalen. Maar Yo-landi ziet dit toch niet zo zitten. Wat volgt is een interessante film.

Chappie gaat over de filosofische tweedeling tussen geest en lichaam, over sterfelijkheid/onsterfelijkheid, over reïncarnatie, maar ook ‘gewoon’ over de invloed van je omgeving op jou als persoon, over onvoorwaardelijke liefde, over het verschil tussen je onbezorgde jeugd en de harde volwassen realiteit daarna en over je eigen keuzes maken. Dit alles maakt Chappie een film die balanceert tussen cult aan de ene kant, vooral door de inbreng en de stijl van de leden van Die Antwoord en een aantal filosofische ideeën, en mainstream aan de andere kant door de grootse visuals en door al het actie en het geweld in de film.

Een robot die bewustzijn en leervermogen verkrijgt, Hugh Jackman met een matje waar je u tegen moet zeggen, een futuristisch Johannesburg en de twee Zuid-Afrikaanse rappers/white trash/gangsters van Die Antwoord die eigenlijk zichzelf spelen. Meng deze ingrediënten met een scheut Descartiaanse dualiteit en actie- en schietgeweld waar een regisseur als Michael Bay goedkeurend bij zou knikken en je krijgt de cocktail die Chappie heet. Een lekkere cocktail dus.

Netflix aanbod week 52 2016 chappie dualisme filosofie
Matje hoor. Bron: Chappie/Netflix

Under the Dome seizoen 3

Under the Dome seizoen 3 staat vanaf deze week op Netflix. Het zal het laatste seizoen zijn van Under the Dome, dus hierna is de koek definitief op. In deze serie wordt het kleine slapende stadje Chester’s Mill vanuit het niets met een grote “kaasstolp”/koepel (“dome”) omvat. Erg mysterieus natuurlijk en ook erg Stephen King. Laatstgenoemde schreef dan ook het gelijknamige boek waarop de serie gebaseerd is.

Vanaf dat moment zijn de bewoners van Chester’s Mill niet meer te bezoeken door buitenstaanders. Maar tegelijkertijd kunnen ook zijzelf niet meer buiten hun eigen woonplaats komen. Uiteraard worden er wel verschillende pogingen gedaan om te ontsnappen, maar meer dan elektrische schok voor de desbetreffende persoon zit er niet in. In het derde seizoen zullen er grote vragen worden opgelost, nieuwe personages worden geïntroduceerd en nieuwe plotlijnen worden verzonnen. Wij zijn benieuwd hoe het allemaal eindigt.

netflix aanbod week 52 2016 tips Under the Dome seizoen 3
Vuuuuuur! Bron: Under the Dome/Netflix

Ratatouille

Wij vinden Ratatouille een van de leukste animatiefilms ooit gemaakt en zijn daarom maar wat blij dat de film nu weer op Netflix staat na een korte afwezigheid. Hoofdpersoon is Remy, een rat die toevallig fantastisch kan koken, maar daar natuurlijk niet de kans toe krijgt omdat hij een rat is. Hij houdt van lekker eten en dus van koken en daarom komt hij vaak op bezoek bij het Franse restaurant Gusteau. Linguini, een mens, krijgt wel een kans om in de keuken te werken, maar hij kan dan weer niet zo goed koken.

Als Remy en Linguini besluiten om stiekem samen te werken om het restaurant weer op de kaart te zetten, is dat het startschot voor een heerlijk en prachtig geanimeerd avontuur. Ratatouille gaat over vooroordelen, je eigen kansen creëren en liefde voor eten. Gewoon gaan kijken, je krijgt er geen spijt van. Leuk voor zowel jong als oud.

netflix aanbod week 52 2016 tips ratatouille
Held Remy die een omelet maakt. Bron: Ratatouille/Netflix

Dumb and Dumber To

Het eerste deel van Dumb and Dumber is zonder enkele twijfel onze favoriete komedie ooit. We waren dan ook blij verrast en een tikkeltje verbaasd toen we hoorden dat Dumb and Dumber To 20 jaar na het eerste deel in de bioscopen zou gaan draaien. De film is uiteindelijk wel iets minder dan het eerste deel Dumb and Dumber, maar toch nog heel erg genietbaar.

De hoofdpersonen zijn weer Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey). De twee delen, en dus de 20 jaar verschil, worden overbrugd door een grap aan het begin van de film. Lloyd heeft namelijk 20 jaar lang net gedaan of hij niet meer kan praten door zijn liefdesverdriet om Mary Swanson (fans weten wie dit is). Hij heeft daarom de afgelopen twee decennia in een psychiatrische inrichting doorgebracht waar Harry hem geregeld kwam opzoeken. Maar blijkbaar heeft hij al die tijd net alsof gedaan. Als hij begint te praten lijkt Harry eerst woedend, maar uiteindelijk blijkt hij het een geniale grap te vinden. En zo worden de twee vrienden weer herenigd.

Als ze er achter komen dat Harry een dochter heeft en hij toevallig ook een nieuwe nier nodig heeft, besluiten ze op zoek te gaan naar het meisje, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag en stoot. Verwacht weer een hoop melige en flauwe humor, het hondenbusje en nog meer gein tussen de twee vrienden. Een nostalgische glimlach kwam en bleef al snel om onze lippen hangen. Het tweede deel is niet zo goed als het eerste, maar toch nog zeer genietbaar.

netflix aanbod week 52 2016 tips dumb and dumber to
Onze slimme hoofdpersonen Loyd en Harry. Bron: Dumb and Dumber To/Netflix

Netflix aanbod week 52 2016

Dit waren de leukste nieuwe films/series op Netflix van de afgelopen week. Bekijk hieronder de tabel met álles nieuwe titels op een rijtje, zodat je daar zelf nog even rustig naar kunt kijken. En bekijk op onze pagina Netflix aanbod Nederland het gehele Netflix aanbod. Like onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Tot snel en een goed uiteinde!Naar de bios in Hengelo? Check deze link.