abstract art of design Christoph Niemann Netflix aanbod week 7 2017 original

Netflix aanbod week 7 2017: tips

Hoi allemaal! Je bent hier weer op het juiste adres als je wilt weten welke titels er deze week allemaal op Netflix zijn gekomen en welke hiervan het meest de moeite waard zijn. Like trouwens ook zeker onze Facebookpagina, check onderaan het artikel de tabel met alle nieuwe Netflix titels en bekijk op onze pagina Netflix Aanbod Nederland het gehele aanbod, doorzoekbaar op titel/genre/jaartal/IMDb cijfer en meer.  Daar gaan we weer!

Abstract: The Art of Design

Voor de design en mooie dingen fans onder ons is Abstract: The Art of Design een aanrader. In deze Netflix Original documentaire serie volgen we acht grote ontwerpers, van over de wereld, uit verschillende disciplines. We zien ze hun werk doen en horen ze vertellen over wat hen inspireert.

Zo krijgen we een kijkje in de keuken van bijvoorbeeld Paula Scher (grafisch ontwerpster), Christoph Niemann (illustrator), Platon (fotograaf), Tinker Hatfield (schoenenontwerper Nike), Ralph Gilles (auto ontwerper en enige niet-blanke van het stel: dit is geen waardeoordeel), Bjarke Ingels (architect), Ilse Crawford (interieur ontwerpster) en Es Devlin (stage ontwerpster). Elke aflevering staat een van deze acht designers centraal en elke episode kan apart van elkaar bekeken worden als losstaande films.

Abstract: The Art of Design gaat over je hart volgen, de wereld net iets mooier maken, maar bovenal over creativiteit. En daar worden wij in ieder geval erg blij van. Het is tevens allemaal prachtig gefilmd in 4K, er zitten grappige momenten in, het tempo is goed en de verhalen die worden verteld, voelen geen moment saai aan. Bekijk hieronder de trailer om te kijken of deze serie Abstract: The Art of Design misschien wel iets voor jou is.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) + Prince Caspian (2008)

Een leuke toevoeging deze week zijn twee films van de reeks The Chronicles of Narnia. Zowel het eerste deel (The Lion, the Witch and the Wardrobe) als het tweede deel (Prince Caspian) zijn dus sinds deze week op Netflix te bekijken. In deze sprookjesachtige films, gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis, zien we hoe een clubje Britse kinderen in de wereld van Narnia belanden nadat ze door een magische kledingkast gestapt zijn. Deze kledingkast bleek dus een portaal te zijn van de ‘echte’ wereld waarin de kinderen moeten schuilen tegen de aanvallen van Nazi-Duitsland, naar een alternatieve, sprookjesachtige fantasiewereld van Narnia. Hier komen ze de meest merkwaardige wezens tegen, zoals een pratende leeuw (hee, Wizard of Oz, anyone?), geniepige heksen (ook al net als in de Wizard of Oz) en bevers (altijd goede beesten, zonder uitzondering). Uiteraard blijkt dit geen avontuur zonder gevaar te worden. Wat ons betreft weer twee leuke toevoegingen voor jong en oud en voor liefhebbers van fantasierijke en avontuurlijke verhalen.

Anna Popplewell Chronicles of NarThe Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Netflix aanbod week 7 2017 tips beste.jpg
Susan (Anna Popplewel) + vreemd wezen. Bron: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe/Netflix

David Brent: Life on the Road

David Brent (Ricky Servais) is terug. De leukste kantoorbaas ter wereld in The Office UK heeft met  David Brent: Life on the Road een eigen film gekregen. In The Office konden we al zien dat hij, althans volgens zichzelf, erg goede liedjes kon schrijven en zingen (‘Free Love Freeway!’) en dus zat een eigen film er dik in, een film in mockumentary stijl waarin we als kijker een kijkje in zijn leven on the road krijgen.

Vijftien jaar na zijn ontslag bij Wernham Hogg zien we hoe het nu gaat met David Brent. Hij is verkoper die langs de deuren van mensen gaat om zijn waar aan de man te brengen, maar stiekem wil hij maar één ding: een carrière als grote muzikale ster. Op een dag krijgt hij weer een cameraploeg achter zich aan, net als in The Office, en besluit hij de grote sprong in het onbekende, maar zeer spannende muzikale meer te maken. Hij wil doorbreken.

We vinden Ricky Servais toch op zijn best als hij series maakt (The Office dus, of Derek of check ook zeker Life’s too Short), maar David Brent: Life on the Road is toch wel een fijn tussendoortje, met een paar aardige grappen, zeker voor fans van het karakter David Brent. Dus deze film kan met een gerust hart opgezet worden.

David Brent_Life on the Road Netflix aanbod week 7 2017
David Brent (Gervais) helemaal in z’n element! Bron: David Brent: Life on the Road/Netflix

Netflix aanbod week 7 2017

En zo zijn we gewoon weer aan het einde gekomen van dit nieuwste overzichtje. Vond je dit nou een leuk en handig artikel, vergeet dan zeker niet onze Facebookpagina en dit berichtje te liken. Je kan je hieronder trouwens ook inschrijven voor de nieuwsbrief met al onze artikelen van de afgelopen week. Zo mis je nooit meer iets. En nu we toch dingen in het zonnetje aan het zetten zijn: op onze pagina Netflix Aanbod Nederland is het gehele aanbod te vinden, doorzoekbaar op titel, genre, jaartal, iMDB cijfer, datum van toevoeging en recensie. Handig! We sluiten dit Netflix aanbod week 7 2017 artikel natuurlijk af met alle nieuwe toegevoegde titels in een tabel. Zo kan je nog even op je gemakje kijken of er, naast de door ons uitgelichte titels, nog andere films of series zijn die je aanspreken. Oké, een goed weekend iedereen en veel kijkplezier.