Netflix aanbod week 8 2016: tips

Kijk, daar staat het weekend alweer voor de deur en dat betekent dat er weer een nieuw overzichtje is met de nieuwste toevoegingen op Netflix. Deze week staat in de het teken van de komst van een nieuw seizoen Better Call Saul, de nieuwe Netflix Original Love, Stand by Me en wederom een klassieker in de vorm van Lawrence of Arabia. Hier is Netflix aanbod week 8. Oh en vergeet onze Facebookpagina niet te liken trouwens! Zo mis je nooit meer iets. Enjoy! 

Better Call Saul seizoen 2 (aflevering 1)

Een van de fijnste toevoegingen van deze week is de komst van het tweede seizoen van Breaking Bad-spinoff Better Call Saul. Althans, de eerste aflevering staat nu online en elke week zal er een nieuwe aflevering bijkomen. Er is dus nog geen bingewatch-alarm voor dit seizoen afgegeven. Hoe dan ook, het hoofdpersonage en advocaat Saul Goodman maakt inmiddels behoorlijk furore in tv-land en die lijn zal hij nog wel even doorzetten in het nieuwe seizoen. In aflevering 1 zien we al flarden van een veranderde Jimmy McGill. Hij besluit eerst een droombaan af te slaan en licht vervolgens samen met vriendin Kim een snelle beursjongen voor heel veel geld aan tequilla af. Wij zijn er in ieder geval benieuwd hoe zijn transformatie verder gaat, want aan het eind van de aflevering besluit hij de droombaan alsnog aan te nemen.

Heb je het eerste seizoen van Better Call Saul gemist of wil je je geheugen nog even opfrissen? Lees dan onze recensie terug van de eerste afleveringen van het eerste seizoen.

Better Call Saul seizoen 2
Saul is in ieder geval klaar voor seizoen 2! Bron Better Call Saul/Netflix

Lawrence of Arabia

Whohoo! Het klassieker-aanbod van Netflix wordt gelukkig beetje bij beetje uitgebreider. Deze week verscheen namelijk de altijd nog gewaardeerde film Lawrence of Arabia, in de jaren ’60 ontvanger van maar liefst 7 Oscars. De film is een merkwaardig exemplaar met een vleugje Citizen Kane en een snufje Ben Hur (inclusief de lange, muzikale intro). De film draait om het leven van de Britse kolonel Lawrence, die ten tijden van de Eerste Wereldoorlog naar het Midden-Oosten trok om opstandige stammen in het gareel te houden, iets wat absoluut tot lastige problemen leidde. Met behulp van prachtige cinematografie krijgen we meer te weten over het leven van deze Brit met felblauwe ogen. Let wel, deze film duurt rond de 3,5 uur dus het is geen snelle wegkijker. Mocht je desondanks te porren zijn voor een boeiend spektakelstuk, dan is Lawrence your man! En nogmaals, filmtechnisch is het een pronkstuk! Zeker als je je bedenkt dat deze productie uit 1962 stamt.

Lawrence of Arabia
Peter O’Toole als Lawrence, de man met de felblauwe ogen. Bron Lawrence of Arabia/Netflix

Love

Wij keken heel erg uit naar de nieuwe Netflix Original met de titel Love. Wij hebben inmiddels drie afleveringen gezien en het stelt totaal niet teleur. In tegendeel zelfs: dit kan wel eens één van de leukere Netflix Originals zijn die we tot op heden hebben gezien. De serie laat zien hoe het vandaag de dag echt is om te daten  (lees: niet zo romantisch als we vaak zien in films en series). Hoofdpersonage zijn de alternatieve lieve lesgevende nerd Guss (Paul Rust) en de  knappe, losbandige en ironische Mickey (Gillian Jacobs, bekend van haar karakter Britta Perry in de komedieserie Community). De twee hebben net hun relatie beëindigd en weten niet goed hoe ze verder moeten met hun leven. Komt liefde vanzelf als je het maar hard genoeg wilt, of moet je er keihard voor werken en is zelfs dat vaak niet genoeg? 

De serie is heerlijk relaxt, ondanks de vaak herkenbare en ongemakkelijke date-scenes. Dit komt mede door een hele fijne muziekselectie en het kiezen van Los Angeles als locatie. Tevens zijn de dialogen ontzettend realistisch, grappig en goed geschreven.  Love is een aanrader voor liefhebbers van films als (500) Days of Summer (liefde is lastig als je jong bent), Adventureland (indie randje), Girls en Freaks & Geeks (beide gemaakt door executive director Judd Apatow), de Netflix Original Masters of None (het dagelijks leven van de dolende Dev aka Aziz Ansari) en Lost in Translation (zin van het leven en twee lotgenoten die elkaar vinden). Gewoon gaan kijken dus.

Netflix aanbod week 8 2016 tips Love recensie Netflix Original
Onze hoofdpersonen, 5 minuten nadat ze elkaar hebben ontmoet. Bron: Love/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

 

Stand by Me

Een andere aanrader is de Stephen King verfilming van zijn gelijknamige boek Stand by Me. Normaliter denk je bij de naam Stephen King aan psychopaten, monsters en enge clowns waar je nachtmerries van krijgt, maar daar hoef je met Stand by Me absoluut niet bang voor te zijn. Sterker nog, het is een hele fijne film over de vriendschap van vier jongens tijdens de warme zomer van 1959 in een slaperig dorpje in Oregon. Wanneer de jongens toevallig opvangen dat het lijk van een vermiste jongen in de buurt moet liggen, besluiten ze er op uit te trekken en het lijk op te sporen. Dan krijgen we een intrigerende ‘road trip’ van vier jongens en hun bijzondere jeugdvriendschap te zien. Het fijne aan de film zit onder andere in de mooie jaren ’50 sfeer, maar eigenlijk nog meer in het feit dat we getuige zijn van het maken van dierbare herinneringen. Snik snik.

Stand by me
Stand by me met o.a. een jonge River Phoenix. Bron: Stand by me/Netflix

Netflix aanbod week 8 2016

Een goede Netflix week dus deze Netflix aanbod week 8 2016! Een aantal filmklassiekers zoals Ghandi, Das Boot en dus Lawrence of Arabia, een toffe nieuwe serie in de vorm van Love, een goede Stephen King verfilming van het boek Stand by Me, de cultfilm Labyrinth met een hoofdrol voor David Bowie en nog veel meer. Je hoort ons dus niet klagen. Een eervolle vermelding willen we geven aan de Nederlandse serie Ramses over het leven van zanger Ramses Shaffy met een figurantenrol voor een goede huisvriend van ons Sven Bersee aka hoofdredacteur van de gratis muziekkrant LiveGuide. Geef hem een like als je geïnteresseerd bent in liveconcerten door het hele land, dat zal die leuk vinden en het zal hem goed doen.

Maar goed, alle Netflix films en series kan je nog altijd op onze Netflix aanbod pagina vinden. Schrijf je hieronder ook zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en like onze Wij Kijken Netflix facebookpagina om nooit meer iets te missen. Hieronder staan alle nieuwe films/series die deze week zijn toegevoegd aan Netflix. Tot snel!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.