Netflix is de grootste streamingsdienst van Europa met het grootste martkaandeel

Netflix is de grootste streamingsdienst van Europa

Netflix is de grootste streamingsdienst van Europa. Dit blijkt uit het “Netflix & Other Video Streaming Growing in Europe” artikel dat onderzoeksbureau Statista heeft gepubliceerd waarin ze verslag doen van de resultaten van hun uitgevoerde marktanalyse.

Zo heeft Netflix inmiddels bijvoorbeeld een marktaandeel van 40% in Duitsland en van 37% in Frankrijk, voornamelijk omdat ook de streamingdienst van Amazon daar nog een flinke vinger in de pap heeft. In het Verenigd Koningrijk is het percentage een stuk hoger. Daar kiest namelijk 80% van de mensen met een abonnement op een streamingsdienst voor Netflix. Dit is zelfs hoger dan 71% die Netflix in de VS als marktaandeel heeft.

Alhoewel Netflix nu dus relatief gezien de grootste streamingdienst voor films en televisieseries is in Europa, blijft het procentueel gezien nog wel ver achter bij de aantallen in de VS en Canada. Maar dit komt waarschijnlijk omdat Netflix nog niet zo lang in Europa bestaat als in deze Noord-Amerikaanse landen. Netflix verwacht nog wel dat de Europese aantallen zullen stijgen, maar denken niet dat ze vergelijkbaar zullen zijn als in de VS en Canada. Daar zullen rond het jaar 2020 naar verwachting  ongeveer 30% van de mensen een abonnement hebben op een streamingsdienst, terwijl dat in Europa hooguit 10% zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.