The adventures of puss in boots Wij Kijken Netflix originals 2015

Netflix Originals 2015

Netflix is de komende jaren van plan om het percentage aan Netflix Originals, door Netflix zelf geproduceerde series, in het aanbod steeds groter te laten worden. Ze zetten een seizoen van een serie vaak in één keer online, zodat de kijker zelf kan beslissen hoe de serie wordt gekeken.

Op dit moment hebben ze de zeer uiteenlopende series House of Cards, Orange is the New Black, Lilyhammer (oprecht fijne rol van acteur, uit The Sopranos a.k.a. gitarist in de E Street band van Bruce Springsteen, Steven van Zandt) en Hemlock Grove in het aanbod. En daar kwam op 12 december j.l. de groots aangekondigde, en met een zeer groot budget van naar verluid $90 miljoen gemaakte, serie Marco Polo bij over de tijd van Venetiaans ontdekkingsreiziger Marco Polo in het rijk van Kublai Khan in de 13e eeuw.

marco polo wij kijken netflix originals 2015

Daarnaast hebben ze ook een aantal Netflix Original animatieseries, zoals de leuke afleveringen van Lang Leve Koning Julien (waarvan je onze recensie hier kan lezen), het zeer komische BoJack Horseman, met stem van Will Arnett bekend van de eveneens zeer aan te bevelen serie Arrested Development over de familie Bluth. Van deze laatste serie besloot Netflix om seizoen 4, zeven jaar na de laatste aflevering, als Netflix Original te produceren.

Want dat doet Netflix namelijk ook: de rechten bemachtigen om bij een al bestaande serie een nieuw seizoen als Netflix Original uit te brengen. Een ander voorbeeld hiervan is seizoen 4 van de Amerikaanse remake van de Deense serie The Killing. Ze produceren zelfs documentaires zoals bijvoorbeeld Virunga, met executive producer Leonardo DiCaprio.

Netflix Originals 2015

En in 2015 willen ze dit Netflix Originals aanbod uitbreiden met een aantal Netflix Originals 2015 titels. Op de planning staan bijvoorbeeld de derde seizoenen van zowel House of Cards (27 februari 2015),  Orange is the New Black (juni 2015) en Hemlock Grove (ergens in 2015).

bloodline wij kijken netflix originals 2015

Maar er komen dus ook nieuwe Netflix Originals in 2015! Zo krijgt het personage Puss in Boots uit de Shrek-films een eigen animatieserie met de titel The Adventures of Puss in Boots (16 januari 2015) en krijgen we de serie Richie Rich (begin 2015) bekend van de gelijknamige comics en de film uit 1994 met toentertijd in de hoofdrol Home Alone kindsterretje Macaulay Culkin. De volgende titels kunnen we tevens verwachten in het Netflix aanbod in de loop van 2015: Bloodline (20 maart 2015), Between, F is for Family, Narcos en Sense8 (allemaal in de loop van 2015, de exacte datum is nog niet bekend). Sense8 is gemaakt door Lana en Andy Wachowski , de makers van The Matrix.

En nu is het afwachten of deze Netflix Originals 2015 ook zulke grote successen zullen worden als bijvoorbeeld House of CardsOrange is the New Black en Lilyhammer!

Update

Netflix kwam vandaag met nieuwe releasedata voor een aantal Netflix Originals! Unbreakable Kimmy Schmidt is vanaf 6 maart te zien bij NetflixDaredevil, een Marvel comic, komt op 10 april uit. En Grace and Frankie is vanaf 8 mei te aanschouwen op Netflix. Als laatste is bekend gemaakt dat seizoen 3 van House of Cards op 27 februari te zien is en dat Marco Polo zeker een tweede seizoen krijgt.

Update 2

We hebben inmiddels recensies over de Netflix Originals Unbreakable Kimmy Schmidt en Bloodline. Lees ze hier en hier. Allebei dikke aanraders!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.