New Girl Netflix aanbod recensie review 10 reasons redenen

New Girl (2011-); 10 redenen waarom je moet kijken

[yasr_overall_rating size=”small”]

Een aantal weken terug schreven we al een kort stukje over waar de komedieserie New Girl op Netflix over ging en waarom wij enorm fan zijn. Ditmaal willen we je 10 redenen geven om écht te gaan kijken, mocht je dat nog niet doen. Want New Girl is echt enorm grappig en dat is altijd mooi meegenomen bij een komedieserie. En laat je vooral niet afleiden door de titel: de serie is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt.

Maar nog even in het kort waar de komedieserie over gaat. Jess (gespeeld door Zooey Deschanel, bekend van o.a. het eveneens fantastische 500 Days of Summer) is een schattig meisje/goofy/mafketel en lerares op een school. Aan het begin van de serie zoekt ze een nieuw onderkomen, omdat zij en haar vriendje uit elkaar gaan.  Ze komt te wonen in een prachtige loft, samen met drie mannelijke huisgenoten.

Zo is er de ambitieloze en af en toe fijn maffe barman Nick (Jack Johnson), de Afro-Amerikaanse ex-basketballer die in Letland heeft gespeeld Winston Binshop (Lamorne Morris) en de metroseksuele Schmidt (Max Greenfeld). Maar een vrouw in huis, hoe onvrouwelijk en onsexy Jess soms ook kan zijn, zorgt er altijd voor dat de verhoudingen en het huishouden veranderen. Jess is dan wel al snel one of the boys, maar toch niet altijd. En alsof dat niet genoeg is, hebben ze ook vaak Jess’ vriendin Cece (die weer een haat/liefde verhouding heeft met Schmidt) en vanaf seizoen 3 komt Coach (Damon Wayans Jr.) ook nog eens in het huis wonen. Wat een dolle bende. Samen beleven ze dan ook de mafste avonturen.

Thema’s als sipheid na het verbreken van je relatie, ambitie, jong zijn, nieuwe relaties, werk vinden en de vluchtigheid en anonimiteit van het leven in een grote stad, komen allemaal aan bod. Maar bovenal is New Girl gewoon ontzettend leuk en grappig. Ben je nu nog steeds niet overgehaald? Lees hieronder dan snel de 10 redenen waarom je New Girl echt moet gaan kijken!

10 redenen waarom je New Girl moet kijken

 1. Schmidt is één van de leukste personages in een komedieserie van de afgelopen 10 jaar. Een snobistische, ijdele, Joodse, welbespraakte en materialistische jonge man met een goedbetaalde baan waarvan niemand echt weet wat het precies inhoudt. Met al z’n crèmetjes, verstand van gastronomie, modellenvrouwen, narcistische trekjes en geld klinkt hij nou niet bepaald als iemand waar je van gaat houden, maar het tegendeel is dus waar. Want ondanks alles heeft de Cristiano Ronaldo van New Girl, net als de echte Ronaldo, een goed en klein hartje en is hij (vaak onbedoeld) hilarisch.

  schmidt new girl
  Bron: New Girl/Netflix. Schmidt zittend in een stoel
 2. De interactie tussen huisgenoten Jessica, Nick, Schmidt en Winston (en later ook Coach) is prachtig. Ze zijn allemaal verschillend, maar toch vullen ze elkaar voortreffelijk aan en passen ze bij elkaar als wit brood en aardbeien jam.
 3. De relatie tussen Winston, de Afro-Amerikaanse ex-basketballer die in Letland heeft gespeeld, en zijn kat Ferguson is hilarisch, absurd en eng tegelijk.

  new girl winston ferguson cat kat recensies
  Bron: New Girl/Netflix. Winston met z’n kat Ferguson.
 4. Je kan af en toe fijn een aflevering opzetten zonder dat je eerst alle voorgaande episodes hoeft te hebben gezien. Lekker om af en toe tijdens het ontbijt/lunch met een voedzame, of zoals u wilt een minder voedzame, versnapering te kijken. Verstand op 50 en lekker lachen.
 5. De running gag van zwijgzame Aziaat waarmee Nick af en toe ‘praat’ en zijn hart leegt als hij weer eens problemen heeft. Briljant. Het hoofd van deze Aziatische man is onbetaalbaar. En zoals met elke running gag: dosering is het toverwoord, want doe een grap te vaak en hij wordt steeds minder leuk. Dat weten ze bij New Girl ook.

  new girl aziatische man nick
  Bron: New Girl/Netflix. Nick wordt getroost door de Aziatische man die niet praat.
 6. De flashback naar de tijd dat Schmidt, de metroseksueel en mooie vrouwenmagneet, en Nick ook kamergenoten waren tijdens hun gezamenlijke college tijd. Alleen was Schmidt toen nog dik en Nick een hippie. Het contrast met de Schmidt qua uiterlijk en zelfvertrouwen van vandaag de dag kan niet groter zijn, wat uiteraard zorgt voor een goede voedingsbodem voor diverse grappen en situaties.

  New Girl fat Schmidt dikke recensie
  Bron: New Girl/Netflix. Dikke Schmidt en hippie Nick op de voorgrond tijdens hun gezamenlijke college tijd.
 7. De karakters hebben stuk voor stuk hun eigenaardigheden en imperfecties, maar dat zorgt er voor dat veel situaties en manier van reageren herkenbaar zijn en echt aanvoelen. Het maakt dat je met de karakters (en vergeef ons het cliché) mee gaat leven, wat zowel in de grappige momenten als de zieligere ogenblikken versterkend werkt. De gelaagdheid van de personages is ook een reden dat ze geen moment vervelend of karikaturen worden en dat is knap in een komedieserie.
 8. Prince doet één aflevering mee. Prince, ja. Dat is genoeg om te kijken, lijkt ons.

  New Girl Prince guest appearance
  Bron: New Girl/Netflix. Prince samen met Jessica (Zooey Deschanel).
 9. New Girl zit sowieso vol met toffe guest appearances. Heel Hollywood lijkt te springen om een rolletje. Om er maar een paar te noemen: Taylor Swift, Dermot Mulroney, Jamie Lee Curtis, Justin Long, Lizzy Caplan, Olivia Munn, Brooklyn Decker en nog veel meer. En Prince dus.
 10. Schrijftechnisch steekt de serie ook knap in elkaar. Er is een groter verhaal, maar de afleveringen zijn dus ook goed los van elkaar te kijken. De meegemaakte avonturen zijn vaak ook erg bizar en absurd, iets wat erg goed werkt. Tel daar de dynamiek tussen de hoofdrolspelers bij op en je hebt een één van de leukste komedieseries van dit moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.