(Non-Netflix) Filmnieuwtjes van Pixar en Disney

We kwamen de afgelopen week wat interessante filmnieuwtjes tegen, die we de moeite waard vonden om hier te delen. Het zijn weliswaar geen Netflix-nieuwtjes, maar zeker interessant voor filmliefhebbers! Het betreft nieuwe Pixar films en het ziet er naar uit dat vele bekende figuren weer op het witte doek zullen verschijnen.

Toy Story 4: Nieuws over de inhoud

Het duurt helaas nog zo lang voordat Toy Story 4 in premiere gaat (juni 2017…pfff…), maar regisseur/producent/Pixar-oprichter John Lasseter verklapte alvast iets over het verhaal van onze speelgoedvrienden. Onze cowboy Woody krijgt namelijk een amoureuze relatie met het herderinnetje Bo Peep! Eindelijk, zou je zeggen, want Woody flirtte al openlijk met haar in de eerste Toy Story-film (van alweer 20 jaar geleden!). Maar nu komt het er toch nog van. Tenminste…als het Woody en Buzz Lightyear lukt om Bo Peep te vinden, want na haar absentie in Toy Story 3 moeten de cowboy en de Space Ranger aan de slag om de vermiste Bo te vinden. Lasseter vertelde ook dat het niet per se een vervolg is op Toy Story 3, maar dat het op zichzelf staande productie is die erg grappig en emotioneel wordt. Dat belooft wat! Ohja, ook een leuk nieuwtje. Held Randy Newman schuift weer aan om zijn muzikale bijdrage te leveren. Zijn bekende compositie uit de voorgaande films kun je hier nog even fijntjes terugluisteren.

nieuwe Pixar films Toy Story 4
Bron: Collider/Pixar/Disney

Coco: Nieuwe Pixar film!

Een nieuwe Pixar-film is altijd leuk nieuws! Hartstikke fijn dus dat Pixar een aankondiging maakte voor een spiksplinter nieuwe film, genaamd Coco. Er zijn nog niet al te veel details bekend, maar het staat vast dat de film zich af zal spelen rondom Dia de los Muertos. Als je bekend bent met de Spaanstalige wereld (met name Mexico), ken je het wellicht wel. Het is een feestdag waarop de doden herdacht en geëerd worden d.m.v. versieringen, feesten, rituelen, eten etc. In deze film gaan we kennismaken met de 12 jaar oude Miguel, een jongen die pad gaat om een oud familiegeheim te ontrafelen. We denken we dat het een kleurrijke film wordt, waarin de Mexicaanse cultuur een ontwapenend Pixar-sausje krijgt. Want zeg zelf, dat doodshoofd op de foto ziet er best schattig uit, nietwaar? Coco zou in het najaar van 2017 op het witte doek moeten verschijnen.

nieuwe Pixar films Coco
Bron: Inside the Magic.net/Pixar/Disney

Finding Dory: Just keep waiting…just keep waiting waiting waiting…

Aah ja, Dory. Wat ons betreft één van de grootste Pixar-heldinnen die we ons kunnen bedenken. En ze krijgt geheel terecht een eigen film, die de opvolger van succesfilm Finding Nemo wordt. In juni 2016 kunnen we het grote avontuur van de grappige (en vergeetachtige) vis Dory beleven. Ze gaat dan op zoek naar haar ouders, die ergens anders in de oceaan rondzwemmen. Ellen DeGeneres is opnieuw bereid gevonden om Dory te voorzien van grappige stemmetjes en geluidjes, maar er werden nog meer stemacteurs gepresenteerd. Octopus Hank krijgt de stem van de geweldige Ed O’Neill (Married with Children en Modern Family), Bailey de walvis wordt ingesproken door Ty Burrell (ook van Modern Family, yeah!) en het schattige haaitje Destiny krijgt de stem van Kaitlin Olsen (It’s always sunny in Philadelphia). Dory’s ouders krijgen de stemmen van Diane Keaton en Eugene Levy. Klinkt tof toch? Finding Dory gaat dan ook regelrecht op onze ’to-watch-list’!

nieuwe Pixar films Finding Dory
Bron: Inside the Magic.net/Pixar/Disney

The Good Dinosaur: Dit jaar al in de bios!

Gelukkig dat niet alle films in deze lijst lang op zich laten wachten. The Good Dinosaur kent namelijk al in november de release. Ook deze film van Pixar-makelij belooft weer een groots avontuur te worden. Het verhaal draait om de kleine dino Arlo, die door omstandigheden zijn weg naar huis moet terugvinden. Onderweg raakt hij bevriend met een prehistorisch-achtige holbewoner, beleven ze samen de spannendste avonturen en komen ze de grappigste wezentjes tegen. Heel Disney- en heel Pixar-achtig lijkt ons, en natuurlijk erg leuk voor kinderen. Hieronder is de trailer te bekijken. Let ook op de subtiele grap van de komeet die rakelings langs aarde zoeft en daarmee het lot van de dinosauriërs verandert!

Zootopia: Knotsgekke ‘urban animals’

In maart volgend jaar staat dan alweer de volgende Disney-film op het programma: Zootopia. Hierin staat een wereld centraal die alleen maar uit dieren bestaat; mensen komen simpel weg niet in het bestaan voor. De dieren hebben hun leefomgeving weten uit te bouwen tot een beschaafde stad, waar elk type zoogdier zich gedraagt als mens (hallo antropomorfisme!). Deze stad is tevens ingedeeld in bepaalde klimatologische buurten, zoals de Sahara Square en Tundratown. Hoe verzinnen ze het weer? Hoe de dieren zich in deze stad  staande houden en welke avonturen ze meemaken, zullen we dus in maart op het witte doek zien. Dan zien we ook o.a. Jason Bateman en Shakira terug als respectievelijk een vos en gazelle. Dus als je ook zo van de Madagascar films hebt genoten, waarvan de eerste twee films op Netflix staan, dan moet je deze film ook zeker een kans gaan geven!

Gigantic: Meevaren op het Frozen-succes?

Frozen-fans in de zaal? Let dan even op. Disney kondigde de komst van Gigantic aan, een film gebaseerd op het verhaal dat wij beter kennen als Jaap en de Bonenstaak. De kleine Jack (Jaap) leeft ten tijden van de Europese ontdekkingsreizen naar de Nieuwe Wereld. Hij is bevriend met de reuzin Inma en samen zullen ze ongetwijfeld gekke en gevaarlijke avonturen beleven. Gigantic werd aangekondigd als een film waarin vooral de aanwezigheid van het muzikale duo van Frozen opviel. Kunnen zij hun succes van het Oscar-winnende Let it go evenaren?

nieuwe Pixar films Gigantic
Bron: Inside the Magic.net/Pixar/Disney

The Incredibles 2 en Cars 3: Bevestigd!

Deze twee films lijken bevestigd door een foto die op het Twitter-account van Disney*Pixar geplaatst is. Afgelopen week verschenen deze twee ‘coming soon’-filmposters! We houden het in de gaten!

nieuwe Pixar films the incredibles 2 & Cars 3
Bron: Twitter account Disney Pixar

Zo, dat zijn een hoop nieuwe aankondigingen van nieuwe Pixar films. Helaas moeten we op sommige films nog wel erg lang wachten, maar het zal waarschijnlijk de moeite waard zijn. Onze favorieten? Toy Story 4, Finding Dory, Zootopia, Coco en ook The Good Dinosaur spreekt ons aan. Eigenlijk is alles erg leuk te noemen, dus geweldig dat we zoveel fijns voorgeschoteld krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.