Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 13, 2018)

Ja beste mensen, het lekker lange paasweekend staat voor de deur en dat betekent dat we de nieuwste titels op Netflix van afgelopen week weer bespreken. Het behoeft eigenlijk geen introductie toch? Laten we gewoon gaan kijken wat de paashaas op Netflix heeft verstopt. Laat vooral weten welke jouw favorieten zijn en vergeet ons niet te volgen op Facebook zodat je altijd up-to-date bent! 

Good Will Hunting

We trappen het overzicht af met een kaskraker uit 1997, die de meesten van ons wel zullen kennen: Good Will Hunting. Deze film sleepte behoorlijk wat prijzen in de wacht, waaronder 2 Oscars, en kende een zeer aansprekende cast met o.a. Matt Damon, Robin Williams en de broertjes Ben en Casey Affleck.

Centraal staat de heer Will Hunting (Matt Damon). Hij vertoeft zijn tijd in een arme buurt in Boston, waar hij met zijn vriend Chuckie (Ben Affleck) niet veel bijzonders doet. En dat is best zonde, want de beste man blijkt een geniaal brein te hebben.

Hij kan heel goed allerlei dingen onthouden en hij heeft een talent om moeilijke wiskundige vraagstukken op te lossen. Hij weet dit behoorlijk verborgen te houden, totdat hij betrapt wordt op het oplossen van een wiskundig vraagstuk van een professor op de universiteit waar Will werkt. Het vraagstuk was namelijk uitgetekend op het bord en Will vult alle antwoorden in.

De professor komt er dus achter wat voor capaciteiten Will heeft, maar deze komen weer onder druk te staan wanneer Will voor een vechtpartij gearresteerd wordt. De professor komt met een slimme oplossing en laat Will onder zijn begeleiding wiskunde studeren en hij zendt hem naar een psycholoog (Robin Williams). Deze psycholoog, Sean, onderhoudt boeiende, diepgaande en veelzeggende gesprekken met Will en zo wordt ze allebei een spiegel op hun eigen leven voorgehouden.

Good Will Hunting schotelt je een palet van boeiende karakters en al even mooie conversaties voor. Het is na al die jaren nog steeds een goede en fijne film om te kijken. Dus het is fijn dat ‘ie weer op Netflix staat! De trailer kan je hieronder zien.

The Butler

En dan zoeven we door naar The Butler, een film vol historie en drama die het zeker goed doet bij de liefhebber dier daarvan houdt. Want de film gaat over het levensverhaal van de Afro-Amerikaanse Cecil Gaines, die in 2009 de inauguratie van de nieuwe president, uiteraard Barack Obama, bijwoont.

Cecil is een heer op leeftijd en is dus getuige geweest van de uitermate roerige geschiedenis van Afro-Amerikanen in de VS. Al vanaf zijn geboorte en jeugd op de plantages in Georgia, in een tijd waar de Jim Crow-wetten golden, kreeg hij al te maken met racisme en discriminatie.

Cecil krijgt echter wel een unieke job wanneer hij ouder is, want hij wordt bediende in het Witte Huis onder president Eisenhower. Dat betekent ook dat hij een exclusieve getuige wordt van de politiek die bedreven wordt rondom raciale vraagstukken.

Cecil groeit uit tot een meubelstuk van het Witte Huis en hij maakt meerdere presidenten mee. Via zijn getuigenissen uit de periode van o.a. Kennedy, Johnson en Nixon, zien we hoe het land in een sociale chaos ontaardt waarin ook de KKK, The Black Panthers en gelukkig ook de burgerrechtenbeweging de revue passeren.

The Butler geeft ons via de sympathieke Cecil een bijzondere kijk op de geschiedenis van de VS. Daarbij wordt hij gesteund met een flinke cast, met o.a. Forest Whitaker, Oprah Winfrey, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr, Robin Williams (jawel, daar is hij weer!), Alan Rickman en vele anderen.

Wederom hebben we dus met The Butler een waardevolle paastoevoeging aan het aanbod te pakken. De trailer vind je als je deze in afleest.

https://www.youtube.com/watch?v=DUA7rr0bOcc

First Match

Iedereen die beweert dat dames niets te zoeken hebben in de vechtarena, mag even kennismaken met de 15-jarige Monique (gespeeld door de veelbelovende Elvire Emanuelle) uit Brooklyn, want in de nieuwe Netflix-film First Match gaat ze ver om zich te bewijzen als worstelaar.

De jongedame is de dochter van een worstelaar (gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II van The Get Down) die recent in de gevangenis heeft gezeten en nu is ze op zoek naar zijn aandacht. Dit wil ze vinden door zich aan te sluiten bij het worstelteam, dat voor de rest alleen maar uit jongens bestaat.

De aandacht van haar vader weet ze te trekken en hij wil haar als ex-worstelaar begeleiden in haar sport. Of hij de allerbeste keuze’s voor zijn dochter maakt, valt nog te bezien. Gelukkig heeft Monique haar vriend Omari (Jharrel Jerome van Moonlight) naast zich voor de nodige hulp en voor het luisterend oor.

Hoe zal deze jonge dame met een toch wel problematische achtergrond zich staande houden in deze door mannen gedomineerde wereld?

First Match komt van de hand van regisseuse Olivia Newman, die voor haar film een gelijk aantal mannen en vrouwen in haar crew wilde, want net als worstelen, is ook de filmindustrie nog steeds een door mannen gedomineerd veld.

Het leidde er in ieder geval toe dat behalve de regie, ook de editing, production design en de cinematografie in de handen van vrouwen lag. Vooral dat laatste was erg belangrijk voor Newman, want First Match “is a really intimate story about a young woman, with so many complex emotions.” Bekijk hieronder alvast de trailer van First Match op Netflix!

Zwartboek

In Zwartboek, van regisseur Paul Verhoeven, infiltreert de Joodse zangeres Rachel (Carice van Houten) in een lokale Gestapo post, om SS-hauptsturmführer Ludwig Müntze te verleiden. Maar voordat het zover kwam in 1944, heeft ze eerst een traumatische ervaring achter de rug in de vorm van een bombardement en daarna een mislukte smokkelactie op een boot, eveneens met Joden.

Waarom ze infiltreert, voor wie ze dit doet en of het haar lukt om haar doelen te bewerkstelligen zie je allemaal in Zwartboek op Netflix. Oh, en de trailer vind je hieronder.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

In de filmhuisklassieker Eternal Sunshine of the Spotless Mind van regisseur Michel Gondry zien we het liefdesverhaal van Clementine (Kate Winslet) en Joel (Jim Carrey). De relatie is uit en als Joel er vervolgens achter komt dat zijn ex Clementine een medische ingreep heeft gedaan, waardoor Joel uit haar geheugen verdwijnt, is hij zo boos dat hij hetzelfde wilt.

In een impuls laat hij het ook bij zichzelf doen, maar tijdens de ingreep komt het gevoel van de passie, de liefde en het herinneringen uit de begintijd van hun relatie weer bovendrijven. En dan krijgt hij spijt en wil hij haar niet meer vergeten.

nieuwe titels op Netflix week 13 2018 eternal-sunshine-of-the-spotless-mind beach

Als ze elkaar ook nog eens toevallig ontmoeten, begint er toch weer iets tussen ze op te bloeien. Niet goed meer wetende dat ze dus al een lange relatie met elkaar hebben gehad.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een film over de ware vinden, maar ook over liefdesverdriet en het effect daarvan op je brein en je acties. En dat alles visueel echt prachtig en met editing van de bovenste plank.

Nieuwe titels op Netflix week 13 2018

Dit waren ze weer de nieuwe titels op Netflix week 13 2018, althans onze tips. De rest vind je in de tabel hieronder. Like ook zeker onze Facebookpagina, schrijf je in voor onze nieuwsbrief, bekijk het gehele Netflix aanbod of wanneer bepaalde films en series binnenkort op Netflix komen.

Fijne paasdagen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Conan the Barbarian Actie 2011 5.2
2 Gamer Actie 2009 5.8
3 Land of the Lost Actie 2009 5.4
4 Public Enemies Actie 2009 7.0
5 Robin Hood Actie 2010 6.7
6 The Bourne Identity Actie 2002 7.9
7 The Bourne Supremacy Actie 2004 7.8
8 The Bourne Ultimatum Actie 2007 8.0
9 Tower Heist Actie 2011 6.2
10 '71 Actie, Thriller 2014 7.2
11 De Heineken Ontvoering Actie 2011 6.5
12 Dawn of the Dead Actie 2004 7.3
13 Need for Speed Actie 2014 6.5
14 The Bourne Legacy Actie 2012 6.7
15 Silverado Actie 1985 7.2
16 Angry Birds (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2013 6.3
17 One-Punch Man (1 seizoen) Anime 2015 9.0
18 The Heroic Legend of Arslan (1 seizoen) Anime 2015 7.7
19 Pokémon the Series: Sun and Moon (1 seizoen) Anime 2018 -
20 The Disastrous Life of Saiki K. (1 seizoen) Anime, Komedie 2016 8.2
21 Wiplala Avontuur, Familiefilm 2014 6.0
22 Dummie de Mummie en de gouden sacarbee Avontuur, Familiefilm 2014 6.0
23 The Truth About Alcohol Documentaire 2016 6.5
24 Ai Weiwei: Never Sorry Documentaire 2012 7.6
25 Operation Odessa Documentaire 2018 7.4
Titel Genre Jaar iMDB