Nieuwe titels op Netflix week 16 2018 monty python holy grail tip

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 16, 2018)

Wat was het warm deze week. En wat was het fijn. Wij voelen ons altijd net 20% meer leven met deze temperaturen. En dus was het geen tijd voor Netflix. Maar, zoals we konden verwachten, dalen de temperaturen de komende week weer aanzienlijk en dus moet je iets kunnen kijken op Netflix. Dit artikel met alle nieuwe films en series op Netflix is dan misschien net wat je nodig hebt. 

Monty Python

Klassiekers op Netflix, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Soms worden we blij gemaakt met een film die iedereen gezien moet hebben. Zo kwam Vertigo van Alfred Hitchcock bijvoorbeeld laatst op Netflix, een tijdje terug In the Heat of the Night en Casablanca is ook een tijdje te zien geweest op Netflix.

Maar het gebeurt toch nog te weinig, vinden wij. Daarom zijn we blij met drie nieuwe titels op Netflix deze week, alleen van het geweldige Britse Monty Python collectief: Life of Brian, Monty Python and the Holy Grail en de serie Monty Python’s Flying Circus. Stuk voor stuk klassiekers van de allerhoogste plank. Van die plank waar je op je tenen niet eens bij kan. Dat zegt genoeg.

Life of Brian (1979)

In Life of Brian nemen de heren het verhaal van Jezus op de korrel. Jezus is niet de enige die op zijn geboortedag geboren werd. Naast zijn stal ziet ook Brian diezelfde avond het levenslicht.

Hij wordt vervolgens, zoals dat alleen in films kan, per ongeluk aangezien als de echte Messias. Dit tot grote onvrede van Brian zelf, omdat hij helemaal geen zin heeft in een volk dat als een vervelende trouwe hond achter hem aanloopt en dat alles wat hij zegt extra betekenis geeft.

Het resultaat is een hilarische, satirische en absurde komedie waar je een zeer prettig gevoel door krijgt, met een eindscène die behoort tot een van de bekendste uit de filmgeschiedenis. Bekijk de trailer van Life of Brian op Netflix hieronder.

Monty Python and the Holy Grail (1975)

En dan de volgende Monty Python film die sinds deze week op Netflix staat: Monty Python and the Holy Grail. Deze film speelt zich af in Schotland in de tijd van de ridders. Hoofdpersoon is Koning Arthur. We volgen zijn zoektocht naar de Heilige Graal. En ook nu zijn er natuurlijk een hoop rare karakters/ridders, lekkere dialogen en legendarische scenes, zoals de Killer Bunny scene, die je hieronder kan zien.

Monty Python’s Flying Circus (1969-1974)

De laatste in de reek Monty Python titels is een serie, namelijk Monty Python’s Flying Circus. Alle 45 afleveringen van de vier seizoenen zijn vanaf deze week op Netflix te zien. En zoals je misschien inmiddels al verwacht, is dat ontzettend goed nieuws.

We keken de eerste aflevering en we lagen al continu in een ongemakkelijke lachstuip. Het jeugdig eenthousiasme van een groep jongens die deden waar ze zin in hadden én daar vervolgens wereldberoemd mee werden, is fantastisch om te zien.

Monty Python’s Flying Circus is een aaneenschakeling van zeer korte sketches, de ene nog absurder dan ander, surrealistische animaties en heerlijke personages, en dit alles in de karakteristieke, droge Britse humor die synoniem is komen te staan met Monty Python.

Bekijk hieronder een selectie met fragmenten uit de serie, inclusief waarschijnlijk de bekendste sketch The Ministry of Silly Walks (op 5.50 min.)

Jane the Virgin (seizoen 3)

Als je vorige week ons nieuwsbericht over Jane the Virgin seizoen 3 niet hebt gemist, weet je dat sinds deze week het nieuwe seizoen van Jane the Virgin online staat. En dat is goed nieuws, want de serie heeft inmiddels heel wat bekijks op Netflix!

Om even het geheugen op te frissen, in Jane the Virgin volgen we het miraculeuze verhaal van de jonge latina Jane Gloriana Villanueva. De jongedame woont in Miami en haar leven is toegewijd aan haar familie, en nog belangrijker, God. Dit houdt ook in dat er voor Jane geen seksuele avonturen op de agenda staan totdat ze eenmaal getrouwd is.

Haar leven wordt echter behoorlijk overhoop gegooid wanneer blijkt dat ze op wonderbaarlijke wijze zwanger is geraakt. Het was geen wild avontuurtje, maar een mislukte kunstmatige inseminatie bij een routine-controle wat Jane zwanger maakte. Aan Jane de taak om in deze roerige tijden haar leven op te bouwen. Dit leidt in Jane the Virgin tot vele komische en dramatische gebeurtenissen, waar je als kijker fijn van kunt smullen.

Deze week is dus Jane the Virgin seizoen 3 op Netflix gekomen. Het gaat verder waar het tweede seizoen nogal met wat trammelant eindigde. Hoe gaat Jane om met de nieuwe schokkende gebeurtenissen? Hoe moet ze dealen met haar opgroeiende kleine?

Dit én meer, zie je in het derde seizoen van Jane The Virgin. De promo van Jane the Virgin seizoen 3 vind je trouwens hieronder.

Nieuwe titels op Netflix week 16 2018

Dit waren onze favorieten, maar er kwamen een hoop nieuwe films en series op Netflix, dus waarschijnlijk hebben we een hoop titels niet behandeld waar je misschien ook interesse in hebt. Daarom moet je onderstaande tabel maar even op je gemakje kijken. Vergeet ook niet onderaan de kolommen te filteren op de waarden die jij belangrijk vindt.

Onze Facebookpagina en onze nieuwsbrief zijn trouwens ook nog steeds super aardig, dus vergeet die niet te liken en je in te schrijven. Anders moeten wij weer naar hun geblèt luisteren.

En uiteraard zijn onze Netflix aanbod en Binnenkort op Netflix pagina’s ook nog steeds een bezoekje waard. Een fijn weekend nog iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (19 afleveringen seizoen 1) Drama 2018 6.0
2 The Letdown (1 seizoen) Komedie 2017 7.3
3 Mercury 13 Documentaire 2018 5.4
4 Spy Kids: Mission Critical (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2018 -
5 Dude Komedie, Drama 2018 5.3
6 Aggretsuko (1 seizoen) Animatie, Actie 2018 -
7 Bro's Before Ho's Komedie 2013 6.4
8 Colombiana Actie, Misdaad 2011 6.4
9 Charité (1 seizoen) Drama, Historie 2017 7.1
10 Kodachrome Komedie, Drama 2017 6.2
Titel Genre Jaar iMDB