Wall-E Nieuwe titels op Netflix week 5 2018 pixar

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 5, 2018)

Hoi, beste lezers. Het is zaterdag en dat betekent dat wij er weer zijn met een fijn en vers overzicht van alle nieuwe titels op Netflix. Wat zal er deze week zoal bijgekomen zijn? Nou, best wat kunnen we alvast verklappen. We nemen o.a. je mee in de wereld van een peperdure, maar prachtig geschoten nieuwe Netflix Original, het liefste robotje van Pixar komt even langs en we raken ontroerd van het levensverhaal van Stephen Hawking.  Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker even verder om je ’to-watch-lijst’ aan te vullen.

Altered Carbon

We beginnen met een Netflix Original waar we al een tijdje naar uitkijken: Altered Carbon. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van Richard K. Morgan, een erg goed sciencefictionboek uit de Takeshi Kovacs serie.

Altered Carbon is een cyberpunk/tech-noir verhaal dat zich afspeelt in een wereld waar wij qua cinematografie geen genoeg van krijgen. Het is allemaal prachtig gemaakt. Het verhaal speelt zich 300 jaar in de toekomst af, een tijd waarin de geest en het bewustzijn van iemand omgezet kan worden in data om later opnieuw te gebruiken.

De hoofdrol is voor ene Takeshi Kovacs, een ex-soldaat waarvan de geest heel erg lang bewaard is gebleven. Totdat de rijke Laurens Bancroft hem opnieuw een kans besluit te geven. Het enige dat Kovacs hoeft te doen is het oplossen van de moord op, jawel Laurens Bancroft zelf.

Als dat hem lukt, krijgt hij een nieuw lichaam, wordt zijn geest daarin geüpload en leeft hij dus eigenlijk weer, 250 jaar nadat zijn lichaam stierf.

Het is dus in principe een serie over onsterfelijkheid. En over het zien van het lichaam en de geest als twee losse entiteiten, dualiteit genaamd. Iets waar een filosofen als Plato en Descartes al eerder over schreven (en wij ook) en iets dat bijvoorbeeld in een film als Chappie terugkomt.

Bewustzijn en geest worden dan gezien als elementen die los staan van het (menselijk) lichaam. Dit bewustzijn kan eventueel worden omgezet in data om vervolgens in een ander lichaam te worden  geüpload. Op deze manier is het lichaam niet iets dat permanent is, maar een tijdelijke verblijfplaats van de geest. Een interessant uitgangspunt.

altered carbon Netflix nederland scienceficion boek descartes plato dualiteit

Verhaaltechnisch laat de serie wel wat kleine steekjes vallen en er zit best wel wat naakt in, maar bovenal is Altered Carbon een serie om gewoon op te zetten voor een kijkje in de toekomst. Want dat dit de toekomst zal zijn, een wereld waarin sterfelijkheid een keuze is, staat vrijwel vast. Tenminste, als we de verhalen uit Silicon Valley, waarin rijke mensen miljarden pompen in bedrijven die onderzoek doen naar (on)sterfelijkheid, mogen geloven.

Vind je het idee van onsterfelijkheid een interessant iets? Dan raden we je onderstaand filmpje te kijken. In vier minuten krijgen we overview met een aantal talking heads. Het gaat over of en zo ja het handig zou zijn om je bewustzijn te kunnen implementeren in een ander lichaam, zodat je in theorie dus eeuwig door kan leven. Het is een leuke introductie voordat je Altered Carbon gaat kijken, een serie die precies daarover gaat.

WALL-E

We blijven enigszins in de sciencefiction sferen, want deze week is ook de heerlijke Pixar-film WALL-E weer op Netflix beschikbaar gekomen. We volgen het verhaal van het schattige robotje WALL-E,  de afkorting voor Waste Allocator Load Lifter Earth-class.

WALL-E verwerkt afval op de planeet aarde, waar intussen de mensheid niet meer woont, omdat de planeet te vervuild raakte. De mensheid heeft er dus een flinke puinhoop van gemaakt, het lijkt wel uit het echte leven gegrepen.

WALL-E doet zijn job en krijgt gezelschap van zijn kakkerlak-buddy Hal (sciencefiction-liefhebbers zien hier natuurlijk een verwijzing naar een ander beroemd filmpersonage). Op een dag verschijnt er een mysterieus ruimteschip waaruit een nog mysterieuzere robot verschijnt. Het gaat om EVE en WALL-E wordt verliefd op het nieuwe robotje.

Wall-E Nieuwe titels op Netflix week 5 2018 Eeve
Wall-E met chimeid EVE. Bron: Wall/E/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

EVE is op aarde gekomen om onderzoek te verrichten en terwijl ze bezig is met haar missie, probeert WALL-E natuurlijk om bij haar in een goed daglicht te komen. Dan ontstaat er een vriendschap tussen de twee robots, die in een nog groter avontuur zal ontvouwen wanneer EVE wordt teruggehaald van haar missie.

WALL-E zit boordevol prachtig gemaakte beelden zoals we van Pixar gewend zijn. Ook zijn de personages meer dan tof te noemen en bevat de film, zoals een sciencefictionfilm betaamt, indrukwekkende en waarschuwende boodschappen over onze omgang met het milieu en de aarde. En gelukkig weten we dankzij WALL-E nu ook dat robotjes ook heel leuk en schattig kunnen zijn die je een hartverwarmend avontuur kunnen bezorgen, dus niet perse iets engs.

Leuk voor jong en oud. Check de trailer maar even om weer direct in de stemming te komen.

The Theory of Everything

Nu we toch bezig zijn met wetenschap en natuurkunde, bespreken we ook gelijk de biopic The Theory of Everything. Stephen Hawking is een van de bekendste en briljantste Britse wetenschappers die vooral furore maakt(e) op het gebied van natuurkunde, kosmologie en wiskunde. Natuurlijk kennen we Hawking ook om het feit dat hij al in de jaren ’60 de diagnose ALS kreeg, in een rolstoel belandde en nog steeds levend en wel is.

The Theory of Everything is het verfilmde drama dat het leven van Stephen en zijn vrouw Jane Wilde beschrijft. Een erg bijzonder leven wel te verstaan. Gedurende zijn leven is Jane erg belangrijk voor hem. Deze jongedame ontmoet Hawking op de universiteit van Cambridge en de twee kunnen het prima met elkaar vinden. Sterker nog, ze trouwt met Stephen en krijgt kinderen met hem, ook al staat hen een leven met ALS te wachten.

Door zijn ziekte wordt het voor de briljante wetenschapper steeds moeilijker om zijn werk voort te zetten, maar toch lukt het op bewonderenswaardige wijze. Toch komt het huwelijk onder druk te staan, wanneer ze iemand ontmoet tot wie ze zich aangetrokken voelt.

Jane Wilde heeft ‘in het echt’ een boek met memoires van haar leven met Stephen geschreven. De film is hier ook op gebaseerd. Daarom krijg je in The Theory of Everything een flinke portie op waarheid beruste dramatiek en staat de wetenschap daarmee af en toe minder op de voorgrond. Een pittig portie drama dus.

De grootste lof ging geheel terecht naar het acteerwerk van hoofdrolspeler Eddie Redmayne. Hij vertolkt op overtuigende wijze de rol van Stephen Hawking en verdiende daarmee een Oscar voor Beste Acteur.

Shaun of the Dead

We sluiten af met een lichtere noot in de vorm van de zombie-komedie Shaun of the Dead, inmiddels een cult-klassieker van de hoogste plank, een plank waar je vaak net niet bij kunt. Maar als het wél lukt, dan heb je vaak wel de lekkerste koekjes.

Shaun of the Dead is zo’n lekker koekje. Het is een parodie op een zombiefilm met lekkere, slimme en vooral Engelse humor gemixt met bloedige en soms enge momenten.

De hoofdrol is voor Shaun (Simon Pegg), een man die het zwaar heeft omdat zijn vriendin Liz (Kate Ashfield) en hij uit elkaar zijn. En aan zijn huisgenoot Ed (Nick Frost) heeft hij ook niks, omdat hij alleen maar aan het zuipen en gamen is, de egoïstische rotzak.

Shaun of the Dead Netflix Nederland komedie zombie

Het leven van Shaun wordt een zichzelf herhalende routine, vergeef ons het pleonasme, van een kopie van de dag ervoor. Maar dan opeens lopen er allemaal zombies in de stad. Dat is weer eens iets anders. En dan moet hij zichzelf, maar ook zijn moeder in veiligheid proberen te brengen. En wat is veiliger dan hun stamkroeg The Winchester?

Het grappige aan de film is dat de zombies door de hoofdrolspeler niet worden geassocieerd als bedreiging voor de wereld en de mens, maar als bedreiging voor de tijd om te kunnen drinken. Lekker Engels, maar oh zo grappig uitgevoerd. Vooral dus gewoon gaan kijken, de film Shaun of the Dead. De trailer kan je hieronder zien.

Nieuwe titels op Netflix week 5 2018

Dit waren ze weer hoor, onze wekelijkse tips. Benieuwd naar alle andere films en series die deze week op Netflix zijn gekomen?  Bekijk dan de tabel onderaan dit bericht.

Vergeet natuurlijk ook niet onze Facebookpagina te liken én aan te geven dat je onze berichten als eerste wilt zien (door naast de vind ik leuk knop te klikken op volgend en dan op als eerste weergeven). Want FB is weer haar logaritme aan het aanpassen, zodat je op een gegeven moment alleen nog maar foto’s ziet van de hond van je tante Bertha.

Oh, en schrijf je ook zeker in op onze wekelijkse nieuwsbrief met alle artikelen die we die week hebben geschreven.

Een fijne zaterdag en zondag iedereen!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen + 11 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2018 7.7 03/02/2018
2 The Theory of Everything Biografie, Drama 2014 7.7 03/02/2018
3 Prison Playbook (seizoen 1) Komedie, Drama 2017 8.6 03/02/2018
4 Kavin Jay: Everybody Calm Down! Cabaret 2018 5.8 03/02/2018
5 The Good Place (2 seizoenen Komedie, Drama 2017 7.8 02/02/2018
6 Luna Petunia: Terug naar Amazia (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2018 - 02/02/2018
7 Coach Snoop (1 seizoen) Documentaire, Sport 2018 7.3 02/02/2018
8 Altered Carbon (1 seizoen) Sci-Fi, Thriller 2018 8,8 02/02/2018
9 Love Actually Komedie, Romantiek 2003 7.6 02/02/2018
10 Arrow (5 seizoenen + 12 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2017 7.9 02/02/2018
Titel Genre Jaar iMDB