Nieuwe titels op Netflix week 4 2018 escobar

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 4, 2018)

Hallo Netflix-amigos. Het is zaterdag en dat betekent weer dat er een lijstje met nieuw toegevoegde titels op Netflix voor je klaar staat. Er is deze week geen hele grote lading bijgekomen aan het aanbod, maar dat mag de pret niet drukken. Er zit vast wel iets voor je bij, of anders kun je natuurlijk het bestaande aanbod verder uitpluizen. Oké dan, laten we de boel niet verder ophouden; hier is het overzicht van alle nieuwe titels op Netflix week 4 2018. 

Countdown to Death: Pablo Escobar

We kunnen wel stellen dat de fascinatie voor Pablo Escobar op Netflix nog niet voorbij is. Deze week verscheen de documentaire Countdown to Death: Pablo Escobar op Netflix en we krijgen in deze documentaire wederom een bijzonder kijkje in de wereld van een van de grootste drugsbaronnen allertijden.

Door de megapopulaire Netflix Original Narcos kregen we al een behoorlijk beeld van de absurde wereld van cocaïne, drugs en geweld, maar in Countdown to Death krijg je ook nog eens zeldzame beelden en interviews van Pablo himself voorgeschoteld.

De reconstructie van de laatste 9 jaren van Escobar’s leven, laat zien hoe ongelooflijk zijn leven was en hoe hij heel Colombia in de greep kon houden. Het was een bizarre en en toch wel intrigerende tijd.

Tegelijkertijd schetst zijn familie ook een beeld van hem als een man die om zijn geliefden gaf en oog bleef hebben voor de arme arbeidersklasse. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij vele (onschuldige) mensen uit de weg ruimde en veel dood en verderf zaaide in zijn land.

Hoe dan ook, het is een buitengewoon fascinerende man en als je naast Narcos nog extra materiaal en interviews van en over deze man wilt bekijken, is Countdown to Death: Pablo Escobar zeker een goede optie.

Dirty Money

We blijven deze week even in de wereld van geld, macht en criminaliteit hangen, want Netflix heeft deze week Dirty Money als nieuwe docu-serie uitgebracht. De titel verraadt het al, maar we hebben hier te maken met een 6-delige documentaireserie over de smerige, frauduleuze praktijken die uitgevoerd worden door mensen en bedrijven met geld en macht.

Dirty Money begint gelijk al met een verhaal dat een aantal jaar geleden wereldnieuws werd. Autogigant Volkswagen bleek te sjoemelen met de software van hun ‘milieubewuste’ dieseltjes. Zo milieuvriendelijk waren de auto’s helemaal niet, waarvan al een half miljoen stuks verkocht waren, en Volkswagen moest flink door het stof.

Het schandaal breidde zich uit en sjoemelsoftware werd in Nederland zelfs verkozen tot woord van het jaar. Het wordt in Dirty Money al snel duidelijk dat de wereld van groot geld vaak een vieze is.

Dat blijkt ook uit de andere afleveringen, die zich focussen op o.a. het uitbuiten van Indianenstammen, de harde farmaceutische wereld, genadeloze bankwezen en de omstreden zakenman genaamd Donald. J. Trump.

Het zijn allemaal geen gezellige onderwerpen, maar ze geven wel een fascinerend (en verontrustend) kijkje in een wereld waar we als normale burgers niet bijkomen. Dankzij Netflix is dit toch een stukje dichterbij gekomen! Dus zet Dirty Money gerust aan op Netflix. De trailer kan je hieronder bekijken.

Nieuwe titels op Netflix week 4 2018

Zo, dit waren onze tips. Alle andere nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week, zie je in de tabel onderaan dit artikel.

Het gehele Netflix aanbod kan je natuurlijk ook nog steeds bekijken (in een tabel) en onze Binnenkort op Netflix pagina met daar alle titels die al een verschijningsdatum hebben gekregen. En like ook zeker onze Facebookpagina, als je dat nog niet gedaan had.

Een goed weekend.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen + 10 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2018 7.7
2 Skiptrace Actie 2016 5.7
3 Approaching the Unknown Drama 2016 4.8
4 The Good Place (1 seizoen + 11 afleveringen seizoen 2) Komedie, Drama 2017 7.8
5 De Avonturen van de Gelaarsde Kat (6 seizoenen) Animatie, Familieserie 2017 6.9
6 One Day At A Time (2 seizoenen) Komedie 2018 8.1
7 Lama Lama (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2018 -
8 Dirty Money (1 seizoen) Documentaire 2018 8.4
9 Fakkah Fuzz: Almost Banned Cabaret 2018 -
10 A Futile and Stupid Gesture Biografie, Komedie 2018 7.0
Titel Genre Jaar iMDB

BewarenBewaren