nieuwe titels op Netflix week 11 2018 tabula rasa serie tip spannende thriller

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 11, 2018)

We gaan van een gevoelstemperatuur van -15°C, naar +15°C, naar vandaag weer terug naar -15 graden Celcius. Concluderend kunnen we dus wel stellen dat er geen peil op te trekken valt, op dat weer. Hoe fijn is het dan dat je bij ons wél weet waar je aan toe bent? Want op zaterdag schrijven wij altijd een overzicht met alle titels die er de afgelopen week op Netflix zijn gekomen en pikken we er hier een paar uit om kort te bespreken.  

Tabula Rasa

We trappen af met een spannende thrillerserie uit België: Tabula Rasa. Wat de Scandinaviërs kunnen, moeten wij ook kunnen, zullen onze Zuiderburen hebben gedacht, en dat blijkt te kloppen, want de serie Tabula Rasa, die in 2017 op de Vlaamse zender Een werd vertoond, kan zich meten met topseries uit het Hoge Noorden.

Het verhaal van Tabula Rasa op Netflix draait om Annemie D’Haeze (Veerle Baetens), die na een auto-ongeluk veel last heeft van geheugenverlies. Omdat ze alles vergeten is en geen informatie kan opslaan, moet ze alles opschrijven om toch maar iets te hebben waar ze zich aan kan vasthouden. Ze begint elke dag als het ware als een leeg, onbeschreven blad (tabula rasa dus, het begrip dat we kennen van Aristoteles en later o.a. John Lock, vandaar de titel).

Er wordt in de serie wel dringend beroep gedaan op Annemie, want zij blijkt op een onverklaarbare wijze betrokken te zijn bij een vermissing van een man, genaamd Thomas. Wat weet Mie precies over de verdwijning? Het is de taak aan de speurders om deze informatie uit de vergeetachtige dame te trekken en dat is allerminst eenvoudig.

Maar als er in Mie’s geheugen gegraven wordt, komen ze ook tot haar verleden en dat leidt natuurlijk tot knap spannende plotwendingen. Zal het verhaal achter Mie en de verdwijning van Thomas opgehelderd worden?

Het verhaal heeft naar ons idee aardige parallellen naar de topfilm Memento, want ook daar moest een crime-zaak opgelost worden aan de hand van een vergeetachtige kroongetuige. Wij vinden het daarnaast een mix van Black Swan, The Bridge, Hannibal en The Sinner. Maar ge kunt Tabula Rasa beter zelf beginnen te kijken op Netflix. En laat ons via weten wat je er van vond.

De trailer staat hieronder.

Annihilation

Het komt steeds vaker voor dat grote filmproducties hun weg naar de kijker niet meer via de bioscoop bereiken. Maar dat ze al heel snel op Netflix gelanceerd worden. Dit is ook het geval met het super fascinerende Annihilation, de verfilming van het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. Deze schreef de Southern Range-trilogie en Annihilation was hierin het eerste deel.

Regisseur Alex Garland ging de uitdaging aan om dit tot een goed einde te brengen. Garland was als regisseur al verantwoordelijk voor het eveneens boeiende Ex Machina en verkende hiermee rijkelijk het sciencefiction-genre. Hij kan met Annihilation weer zijn sciencefiction-hart ophalen, hoewel er ook behoorlijk wat horrorachtige elementen te zien zijn. Maar dat sluit elkaar natuurlijk ook niet uit.

Hollywood (lees: Paramount Pictures) vond de film echter te weinig toegankelijk en te ingewikkeld voor een groot en breed publiek en zag graag dat de film aangepast werd. Garland trok zich er niets van aan en bleef zijn eigen weg volgen. Het leidde in ieder geval tot een beperkte bioscooprelease en de film verscheen deze week, heel snel na deze release, op Netflix.

Maar waar gaat het dan allemaal over? We maken kennis met 5 vrouwen die na een meteorietinslag te maken hebben met ‘The Shimmer’, een gekleurde, wolkachtige zone waarin de vreemdste dingen gebeuren. De natuur is op hol geslagen, mensen verdwijnen en waanzin lijkt zich door deze Shimmer als een virus te verspreiden.

Biologe Lena (gespeeld door Nathalie Portman) trekt er met de andere dames op uit om te onderzoeken wat er met haar man Kane (Oscar Isaac) gebeurd is. Kan Lena achterhalen wat er aan de hand is? Wie zal het zeggen? Dat zal je zelf moeten checken door de film op Netflix aan te zetten of door eerst hieronder de trailer te bekijken.

Ricky Gervais: Humanity

Na zeven jaar is er dan nu eindelijk Humanity, een nieuwe cabaretshow van onze favoriete Britse comedian/televisiemaker/twitteraar/dierenvriend Ricky Gervais. Maar kan hij het nog na zo’n lange tijd niet meer met nieuw materiaal op de planken staan? Ja, hoor. En of.

Gervais ken je misschien als maker en hoofdrolspeler van The Office (UK), van het aandoenlijke Derek,  van de serie Life’s Too Short of van z’n laatste film Life on the Road. Je zou dus bijna vergeten dat hij is begonnen als stand-up comedian en daarom is het fijn hem nu weer eens in die hoedanigheid te zien.

In Humanity heeft hij o.a. het over zijn akkefietje met Bruce Jenner/Caitlyn Marie Jenner op de Golden Globes, de show die hij al een aantal jaar mag presenteren, ondanks dat hij over elke ster harde grappen maakt. Verder gaat de show over ouder worden (hij kan inmiddels z’n eigen ballen zien drijven als hij in z’n mooie bad ligt, zo vertelt hij), over rijk zijn, over religie en over stereotyperingen.

Maar bovenal gaat Humanity over dat je grappen moet kunnen maken over elk onderwerp. Als de context maar intact blijft en de inhoud grappig is. En dat 70 minuten lang op de kenmerkende, grove, harde doch intelligente manier zoals we die kennen van Gervais.

En als je ons kan laten lachen met een grap over dode baby’s, dan ben je een hele grote.

Nieuwe titels op Netflix week 11 2018

Dit waren onze tips aan jullie adres, zorgvuldig geselecteerd uit alle nieuwe films en series op Netflix. De overige titels kan je zien in de tabel onderaan het artikel. Het hele Netflix aanbod kan je natuurlijk ook nog altijd bekoekeloeren, of welke titels er binnenkort op Netflix komen. Wij helpen je bij wat je moet kijken.

En onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina zijn ook erg de moeite waard, als we hen mogen geloven, dus abonneer je erop en geef de ander een like 😉 Een fijne zaterdag iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (15 afleveringen seizoen 1) Drama 2018 6.0
2 Handia (aka The Giant) Drama, Historie 2017 6.9
3 Spirit: Samen Vrij (aka Spirit Riding Free) (4 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 6.4
4 On My Block (1 seizoen) Komedie 2018 6.6
5 Take Your Pills (1 seizoen) Documentaire 2018 7.0
6 EDHA (1 seizoen) Drama 2018 -
7 Benji Familiefilm 2018 6.6
8 Wild Wild Country (1 seizoen) Documentaire 2018 8.3
9 Designated Survivor (1 seizoen + 13 afleveringen seizoen 2) Drama, Thriller 2018 7.9
10 Riverdale (seizoen 1 + 15 afleveringen seizoen 2) Misdaad, Mysterie 2018 7.8
Titel Genre Jaar iMDB