La Casa de Papel seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 14 2018

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 14, 2018)

Ziezo, daar zijn we weer. Het is weer tijd om te kijken of er nog toffe titels op Netflix zijn bijgekomen. En ja, we weten dat het dit weekend lekker weer is, maar het wordt bewolkt, dus zo lekker is het allemaal ook weer niet. Een goede tijd dus om samen met een koud brouwseltje iets op Netflix te kijken. Welke nieuwe series en films dan het tofst zijn, vraag je? We hebben ze op een rijtje gezet. 

La Casa de Papel seizoen 2

De klapper van de week op Netflix is wat ons betreft, zonder twijfel, La Casa de Papel seizoen 2. De hit is inmiddels een regelrechte hype en dat is volkomen terecht.

Even in het kort: La Casa de Papel, Spaans voor het huis van papier, draait om een groep boeven en criminelen die besluiten om de Koninklijke Munt van Spanje te overvallen. Door daar zelf binnen te dringen, de toko over te nemen en het geld te drukken, willen ze de grootste buit ooit maken.

Ze trekken zich maanden terug in een landhuis ergens in Spanje en bereiden het plan zorgvuldig voor. Het plan dat trouwens verzonnen is door de mysterieuze en razend slimme man met de naam El Profesor. Hij heeft alles tot in de puntjes voorbereid, dus wat kan er mis gaan?

Nou, direct al bij het begin gebeurt er iets dat niet in het meesterplan van El Profesor stond, dus er moet direct geïmproviseerd worden. Dit zorgt gelijk dat alle verhoudingen, als ze dat al niet waren, direct op scherp worden gezet. Zowel tussen de politie als de overvallers, als tussen de groepen onderling.

Het eerste seizoen van La Casa del Papel eindigde erg open, dus we zijn maar wat blij dat La Casa del Papel  seizoen 2 nu op Netflix te zien is! Wij zijn alvast in de juiste stemming voor een fijn potje spanning en actie van Spaanse makelij. Jullie ook? Laat het ons weten op onze Facebookpagina, daar worden we vrolijk van.

La Casa de Papel seizoen 2 Netflix Nederland kluis
JUICHEN! Bron: La Casa de Papel/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Amateur

Vorige week maakten we kennis met de jonge worsteldame Monique, die in de film First Match als het enige meisje van het team de worstelarena betrad. Deze week staat er een ander getalenteerde jonge sporter op het programma in de film Amateur. De 14-jarige Terron (gespeeld door OITNB-acteur Michael Rainey Jr.) kan een aardig potje basketballen en hij wordt opgemerkt wanneer een filmpje van hem viral gaat. Bekijk hieronder alvast de trailer van Amateur.

In deze film mag Terron komen spelen voor de prestigieuze school Liberty Prep en krijgt daarbij een mooie beurs. Zo moet hij de ruimte krijgen om tot topper uit te groeien in deze populaire sport. Maar al snel blijkt dat de wereld van het basketbal geen hele fijne is en Terron heeft een zware kluif aan zijn schoolwerk en het basketbal.

Natuurlijk krijgt hij gouden bergen voorgeschoteld, maar of dit wel de realiteit is voor de jonge knul, valt maar te bezien. Zijn ouders proberen te voorkomen dat hij daar de hoogste prijs voor moet betalen, want ook in de amateursport blijkt corruptie en hebzucht aan de orde van de dag te zijn.

We konden niet zo snel vinden of Amateur gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar wat wel te lezen is, is dat de NCAA (de organisatie die veel sportprogramma’s op scholen en universiteiten organiseert) de aandacht van de FBI op zich heeft gekregen vanwege corruptie, louche figuren, onethische praktijken en het breken van de regels. Amai, dat klinkt alsof Netflix weer een boeiend sportdrama op het menu heeft gezet.

Kick-Ass

Onze volgende tip is Kick-Ass, een originele superheldenfilm die zich afspeelt in de normale wereld. Hoofdpersoon is Dave Lizeweski, een beetje een nerd en stripboekenfanaat die op een gegeven moment besluit om zelf ook maar superheld te worden. Zijn naam? Kick-Ass.

En dan trekt ie erop uit, klaar om de mensheid te redden. Er is alleen wel een probleem; de beste man heeft helemaal geen superkrachten. Hoe neem je het dan op tegen de slechteriken?

kick-ass netflix nederland tip comic superheldenfilm

Onze favoriete cultheld Nicolas Cage heeft in Kick-Ass op Netflix trouwens ook een rol, in de vorm van Damon Macready (aka Big Daddy), vader van de elfjarige Mindy Macready (aka Hit-Girl), een rol van Chloë Grace Moretz.

Hij is een oud-politieman die in z’n vrije tijd een superheldenkostuum aantrekt om de boevenbaas Frank D’Amico (Mark Strong) uit te schakelen. Maar hij heeft zijn dochter Mindy dus ook het nodig geleerd qua vechtkunsten.

Kick-Ass is een erg leuke real-life actie-komedie/superheldenfilm met heel erg veel geweld; daar moet je wel tegen kunnen. De film is trouwens geregisseerd door Matthew Vaughn en geproduceerd door Brad Pitt. Leuk feitje: laatstgenoemde zou eigenlijk de rol van Big Daddy spelen, maar uiteindelijk koos Vaughn voor Cage.

De trailer van Kick-Ass, die je sinds deze week dus op Netflix kan zien, vind je hieronder.

Nieuwe titels op Netflix week 14 2018

De bovenstaande titels zijn onze tips uit alle nieuwe titels op Netflix week 14 2018. Voor de rest moet je maar even in de onderstaande tabel kijken, die je trouwens ook kan filteren op bijvoorbeeld cijfer, jaartal en nog veel meer.

Als je onze Facebookpagina (bijna 16.000 likes!) wilt liken, zou dat supertof zijn. En we hebben ook een nieuwsbrief, dus daar kan je je ook voor abonneren. Zo blijf je op de hoogte van het laatste Netflix nieuws.

Ben je meer een man, vrouw of dier van alle titels? Check dan het Netflix aanbod. Houd je meer van de toekomst? Dan is onze Binnenkort op Netflix pagina zeker een aanrader.

Een goed en zonnig weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (4 afleveringen) Talkshow 2018 8.3
2 La Casa de Papel (2 seizoenen) Actie, Misdaad 2018 8.8
3 Wakfu (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2017 8.3
4 Troy: Fall of a City (1 seizoen) Actie, Historie 2018 2.8
5 La 4ª Compañía (aka The 4th Company) Actie, Misdaad 2016 6.7
6 Orbiter 9 Drama, Sci-Fi 2018 5.7
7 Seth Rogen's Hilarity for Charity Cabaret 2018 -
8 Fastest Car (1 seizoen) Reality 2018 -
9 Amateur Drama, Sport 2018 6.5
10 6 Balloons Drama 2018 6.0
Titel Genre Jaar iMDB

BewarenBewaren