nieuwe titels op Netflix week 17 2018 happy! tip

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 17, 2018)

Gisteren was het Koningsdag, dus vandaag is het tijd om helemaal niks te doen. En onder niks valt ook naar Netflix kijken met wat versnaperingen. En dus hebben we weer alle nieuwe films en series op Netflix voor je in een tabel gezet; zie onderaan dit bericht. En daar hebben we vervolgens een paar tips voor je uitgekozen. Oh, en over alle nieuwe titels op Netflix in mei, schreven we een paar dagen geleden al iets, mocht dat je interesseren. 

Happy! (seizoen 1)

Deze week staat de nieuwe serie Happy! (inclusief uitroepteken) op Netflix en als je dan aan een zoetsappige productie denkt vol met blije bloemetjes en zonnetjes, heb je het mooi mis. Sterker nog, je krijgt knotsgekke actie met een hoog ‘wtf’-gehalte voorgeschoteld.

Beeld je een combinatie in van Daredevil, Jessica Jones en Deadpool en je komt al aardig in de buurt van een juiste verwachting.

Happy! is gebaseerd op het gelijknamige stripalbum van Grant Morrison en Darick Robertson. We maken kennis met Nick Sax (Christopher Meloni, die je kan kennen door zijn vertolking van Gene in de Wet Hot American Summer reeks), een voormalig politieagent die uiteindelijk een huurmoordenaar is geworden. Hij leeft nogal een ongeregeld leven en komt soms in behoorlijk hachelijke situaties terecht.

Nick legt op een dag zelfs bijna het loodje, maar zijn leven wordt nog net op tijd gered door de artsen. Vlak nadat hij weer bijkomt, ziet hij ineens een gevleugeld paars beestje voor zijn neus vliegen…

Dit grappige beestje blijkt Happy te zijn, een denkbeeldig vriendje van een klein meisje dat in gevaar blijkt te zijn. Ze is namelijk ontvoerd door Very Bad Santa, een gemene man die zijn naam wel eer aan doet. Het heeft meisje heeft Happy naar de buitenwereld gestuurd om hulp te halen en haar te bevrijden. Nick voelt zich uiteraard geroepen en gaat erop uit om de kleine Hailey te vinden.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze veelbelovende en originele serie en bereid je voor op een goed potje actie, humor en fantasie.

3% (seizoen 2)

3% (seizoen 2) staat ook sinds deze week op Netflix. Dit is een spannende dystopische thrillerserie met veel actie en sci-fi elementen die zich afspeelt in een in tweeën gedeelde wereld, waar maar 3% van de mensen in rijkdom leeft en de rest in bittere armoede.

Want de omstandigheden in het slechte deel, zijn niet om over naar huis te schrijven. Diefstal, honger, overpopulatie en een uitzichtloze toekomst zijn aan de orde van dag. Maar een keer per jaar krijgen alle twintigjarigen de kans om zich uit hun slechte wereld te vechten en kunnen ze een plek verkrijgen op Het Eiland, een plek vol luxe en voeding.

Ze krijgen allerlei moeilijke testen voor hun kiezen om te zien of ze het waard zijn om tot de bovenklasse te behoren.

Tijdens een keiharde selectieprocedure strijden de jongvolwassenen voor een bootovertocht en de wetenschap dan te behoren tot de rijkelijk bedeelde 3%.

De serie 3% heeft natuurlijk goed gekeken The Hunger Games, maar om deze serie neer te zetten als een regelrechte kloon zou niet eerlijk zijn. Er zit genoeg spanning in en het is een perfecte binge-serie. Natuurlijk zien we ook de flaws zoals niet al te goede acteurs, maar daar staan een hoop goede dingen tegenover.

Bekijk de trailer van het Braziliaanse 3% hieronder. En laat ons zeker even op Facebook weten wat jij van de serie vindt. Of als je ons een mop wilt vertellen, dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

The Undateables

The Undateables ken je misschien als het programma op BNNVARA, althans zo heette het voordat het dit jaar terecht werd veranderd in The Dateables. Wij kijken weinig lineare televisie, maar voor The (Un)dateables maken we graag een uitzondering, want het is een bijzonder, innemend en bijzonder smaakvol televisieprogramma met genoeg humor en zelfspot.

Het origineel is een Britse productie en het is deze versie die sinds afgelopen week op Netflix te zien is onder de naam The Undateables. We kunnen op Netflix kijken naar een selectie uit de eerste drie seizoenen.

In dit programma volgen we, net als in de Nederlandse versie, de zoektocht naar de liefde van een aantal vrijgezelle mensen met een beperking. Omdat ze zelf niet of slecht in staat zijn om een partner te zoeken, krijgen ze in The Undateables hulp van een speciaal datingbureau dat gespecialiseerd is in mensen met een beperking.

Wat je beperking precies is, maar niet zoveel uit. Zo kan je andersbegaafd zijn, gehoorgestoord, mindervalide, motorisch gestoord, slechtziend, stom, oligofreen, autistisch, het syndroom van Down hebben of iets anders, dat maakt niet uit, iedereen wordt geholpen.

En zo zien we dat zij, ondanks alle obstakels, toch gewoon willen wat we allemaal willen: een partner die je accepteert zoals je bent, met al je gebreken en al je pluspunten.

https://www.youtube.com/watch?v=y5xhIG1n9tA

Bobby Kennedy for President

Voor de nieuwe documentaireserie Bobby Kennedy for President gaan we terug naar het jaar 1968, precies 50 jaar geleden dus. Het is een broeierig, chaotisch en heftig jaar waarin vele gebeurtenissen de VS op zijn kop zet. De Vietnamoorlog is nog in volle gang, de burgerrechtenbeweging laat van zich horen en de jeugd zet ook zijn keel op om te protesteren tegen de gang van zaken.

De jaren ’60 zijn ook ongetwijfeld te labelen als de jaren van de Kennedy’s, een van de bekendste dynastieën in de Amerikaanse politiek. John F. kent iedereen natuurlijk als de president die in Dallas dramatisch om het leven werd gebracht. Maar ook zijn broer Bobby Kennedy heeft een tumultueus aandeel in de Amerikaanse geschiedenis verworven, dus het is niet gek dat er nu een documentaire-serie over de bekende ‘broer van’ op de Netflix-buis verschijnt.

In vier afleveringen vliegen we door deze markante jaren ’60 en de rol die de Kennedy-broers hierin gespeeld hebben. In deel 1 zien we hoe Bobby zijn broer John bijstaat tijdens de presidentscampagne en later ook in het presidentschap.

Deel 2 vertelt hoe Bobby op eigen politieke benen gaat staan en zich beschikbaar stelt voor het Senaat, in tijden waarin ‘Vietnam’ en de burgerrechten steeds beladener worden.

In aflevering 3 zien we hoe Bobby zich uiteindelijk beschikbaar stelt voor het presidentschap, maar hoe dit een dramatische wending krijgt in de zomer van 1968.

De slotaflevering behandelt de nasleep van die dramatische wending, worden er complottheorieën aangehaald en bespreken Kennedy-aanhangers hoe hun ‘legacy’ levend moet blijven. Wat ons betreft een absolute ‘must see’ voor fans van de (Amerikaanse) geschiedenis en politiek! De trailer van Bobby Kennedy for President, die sinds deze week dus op Netflix te zien is, zien je hieronder.

The Originals (seizoen 5)

We schreven van de week al over The Originals seizoen 5 (lees er hier meer over) en sinds deze week staat dit vijfde en laatste seizoen op Netflix om bekeken te worden.

Zoals je weet is The Originals ooit als spin-off van The Vampire Diaries op de Amerikaanse televisie gekomen. En al snel verkreeg Netflix de uitzendrechten. De serie bleek erg populair onder vooral een jonger publiek.

The Originals seizoen 5 speelt zich af zeven jaar nadat de familie Mikaelson allemaal een kwart duistere energie in hun lichaam hebben gekregen. Om de jonge Hope te protegeren van verdere dreigingen en gevaar, maken ze de reis naar New Orleans om zowel het meisje als hun stad te beschermen.

Maar dit is nog maar één verhaallijn in The Originals seizoen 5, er is uiteraard nog veel meer. Zo zien we bijvoorbeeld hoe het Josh en Vincent vergaat, groeit Hope op tot een tienermeisje en dan vergeten we nog een hoop verhaallijnen.

Verwacht dus weer een hoop drama, bloed, vampieren, bovennatuurlijkheid en fantasie. De trailer van The Originals seizoen 5 zie je hieronder.

Nieuwe titels op Netflix week 17 2018

Dit waren onze kijktips. Alle overige nieuwe titels op Netflix van deze week vind je in de tabel hieronder. Je kan daar tevens filteren op titel, jaartal, IMDb-cijfer en genre.

Like zeker ook onze Facebookpagina, abonneer je op de nieuwsbrief en check onze Binnenkort op Netflix en onze Netflix aanbod pagina’s.

Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (20 afleveringen seizoen 1) Drama 2018 6.0
2 Ben 10 (4 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2005 -
3 Over the Garden Wall (aka Achter de Tuinmuur) (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2014 8.9
4 The Powerpuff Girls (1 seizoen) Animatie, Actie 2016 3.5
5 3% (2 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2018 7.6
6 Bobby Kennedy for President (1 seizoen) Documentaire, Biografie 2018 7.6
7 The Week Of Komedie 2018 5.1
8 The Rachel Divide Documentaire 2018 5.8
9 The New Legends of Monkey (1 seizoen) Kinderserie, Fantasie 2018 6.1
10 Candy Jar Komedie 2018 5.4
Titel Genre Jaar iMDB