Arrested Development Fateful Consequences (seizoen 4 remix) nieuwe titels op Netflix week 18 2018

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 18, 2018)

Het was een goede week op Netflix met een hoop (lees: 68) nieuwe titels. Hieronder volgen een paar tips. Alle andere titels vind je in de tabel onderaan het artikel. Like ook onze Facebookpagina en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ben jij vervolgens helemaal het mannetje/vrouwtje bij het koffiezetautomaat als je je collega’s als eerste kan wijzen op toffe nieuwe films en series op Netflix.

Nebraska

We beginnen met een film die veel prijzen heeft gewonnen: Nebraska. Deze zwart-wit film uit 2013 van regisseur Alexander Payne, die je kunt kennen van films als Downsizing (2017) en Sideways (2004), is echt een prachtig en elegant portret over een oude man die denkt dat hij een prijs heeft gewonnen. Maar bovenal over het leven.

Hij wil de prijs persoonlijk in ontvangst nemen in de staat Nebraska. Zijn familie denkt dat hij wordt opgelicht, maar de man, die luistert naar de naam Woody Grant (Bruce Dern), blijft koppig voet bij stuk houden.

Zijn zoon besluit hem dan maar te begeleiden op deze lange reis. En dan is het natuurlijk een uitgelezen kant om te praten over je verleden, over relaties en over opvoeden. Zelfs als je daar zelf misschien wel geen zin in hebt.

Bekijk hieronder echt even de schitterende zwart-wit trailer en geef Nebraska op Netflix vervolgens een kans. Blijf niet bij titels die je kent, waag eens een keer een klein sprongetje in onbekend water. Je zal niet teleurgesteld worden. En anders krijg je van ons een consumptiebon.

Amour

De volgende film met oude hoofdpersonen die we willen uitlichten is Amour (2012) van regisseur Michael Haneke (Caché, Das weiße Band, Funny Games).

In Amour draait het om het echtpaar Georges (Jean-Louis Trintignant) en Anne (Emmanuele Riva), in de 80 jaar, al jarenlang man en vrouw en samenwonend in Frankrijk. Het zijn belezen en gecultiveerde mensen die hun hele leven als muziekdocenten hebben gewerkt.

Maar als Anne een hersenbloeding krijgt, stort hun rustige oude dag in een klap in. Een groot deel van haar lichaam functioneert niet meer en George ziet haar vervolgens steeds verder afglijden.  Maar toch blijft hij aan haar zijde. Waarom? Check de titel van de film.

De trailer van Amour, een schitterende film over ouderdom, je leven zin geven en onvoorwaardelijke liefde, bekijk je hieronder.

Dear White People (seizoen 2)

Eergisteren schreven we al over Dear White People seizoen 2 in een apart artikel. Als je daar interesse in hebt, moet je die HIER maar even teruglezen. Het is zeer de moeite waard, om een beetje te begrijpen waar alle heisa rondom deze serie om te doen was.

In Dear White People seizoen 2 zien we welk effect de blackface party nog steeds heeft op de campus, zien we Samantha White worstelen met de liefde, zien we de strubbelingen van de overige Afro-Amerikanen op de elite universiteit, krijgen de personages te maken met fake news, worden gender-rollen tegen het licht gehouden, wordt er met een intelligente blik naar racisme gekeken en nog veel meer.

Maar bovenal krijgen we een heerlijke, grappige, met sterke dialogen doorspekte en buitengewoon intelligente kijk op identiteit en op de rassenkwestie in de VS, maar eigenlijk gewoon overal te wereld, zonder gelukkig de zelfspot uit het oog te verliezen.

De trailer van het tweede seizoen van dit pareltje kan je hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=UbCQsA1g3K0

Amy

De bekende en geroemde muziekdocumentaire Amy (2015) is sinds afgelopen week weer op Netflix te zien. En dus moeten we ook deze titel even uitlichten in ons artikel met alle nieuwe titels op Netflix week 18 2018.

Het draait in deze documentaire om de Britse zangeres Amy Winehouse, de jazz-zangeres die ooit zes Grammy’s won, maar toch niet goed in haar vel zat. In Amy krijgen we een intieme kijk in de leefwereld van Winehouse aan de hand van (archief)beelden die tot dan toe nooit vertoond waren.

Ondanks dat haar carrière als een speer ging, ging het persoonlijk juist niet goed. Voor ons, de fans, levert dat hartverscheurende, rauwe en eerlijke muziek op, maar voor haar een leven vol alcohol, drugs, paparazzi en foute vrienden. En dan is de kans groot dat het fout met je afloopt.

De trailer van Amy zie je hieronder.

Arrested Development: Fateful Consequences (seizoen 4 remix)

Arrested Development seizoen 5 is volop in de maak, althans als we de behind the scene foto’s van de makers op Twitter mogen geloven. En wat ons betreft is dat zeer, maar dan ook zeer goed nieuws.

Wij vinden het namelijk een van de leukere én intelligente komedieseries van de afgelopen jaren. Maar van seizoen 4 waren we niet zo’n fan. Het was te gefragmenteerd, elke aflevering stond in het teken van een van de Bluth-familieleden, waardoor de spanningsboog niet kon worden vastgehouden.

En ook maker Mitch Hurwitz dacht daar blijkbaar zo over toen de serie zijn debuut maakte op Netflix. Het was sowieso het eerste seizoen dat voor Netflix gemaakt werd en zijn gedachte was dat de kijkers op deze manier gewoon willekeurig een aflevering konden aanklikken, zonder dat ze zich aan de chronologie moesten houden.

Maar het pakte dus niet zo heel goed uit. En dus maakte Hurwitz een re-editing van Arrested Development seizoen 4. En je raadt het misschien al: deze is nu te zien op Netflix. De officiële naam hiervan is Arrested Development Season 4 Remix: Fateful Consequences. 

In deze nieuwe versie, die gisteren op “Cinco de Cuatro” a.k.a. 4 mei online kwam, zien we seizoen 4 maar dan chronologisch gepresenteerd in 22 afleveringen.

De trailer van Arrested Development seizoen 4 zie je hieronder. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het vijfde seizoen. Als we hier een datum van hebben, lees je dat natuurlijk op de Binnenkort op Netflix pagina, op onze Facebookpagina of in onze nieuwsbrief.

Nieuwe titels op Netflix week 18 2018

Dit waren onze tips van deze week! Vergeet ook niet het hele Netflix aanbod te checken en de titels die binnen afzienbare tijd op Netflix komen. Alle nieuwe films en series van de afgelopen week, vind je in de tabel hieronder. Het waren er een hoop, dus bekijk hem op je gemakje. Of filter op bepaalde waarden onderaan de kolommen (genre, IMDb-cijfer, jaartal etc.)

Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Beyond Skyline Actie, Avontuur 2017 5.4
2 Thi Mai Komedie 2017 6.6
3 Lo más sencillo es complicarlo todo Komedie 2018 3.2
4 No Estoy Loca Komedie, Drama 2018 5.2
5 Kakegurui (1 seizoen) Drama, Mysterie 2018 6.5
6 Arrow (5 seizoenen + 21 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2018 7.9
7 My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (5 afleveringen) Talkshow 2018 8.2
8 Dear White People (2 seizoenen) Komedie, Drama 2018 6.3
9 Kong: Koning van de Apen (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2016 6.9
10 Manhunt Actie, Thriller 2017 5.4
Titel Genre Jaar iMDB