paquita salas netflix nl tip komedie

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 20, 2018)

Het heerlijke Pinksterweekend staat voor de deur en Gerrit Hiemstra heeft ons prachtig weer beloofd. We kunnen ons dus voorstellen dat je dit weekend naar buiten gaat, maar je moet ook wat te doen hebben in de avond of wanneer de goedgeklede roodharige weerman toch geen gelijk blijkt te hebben. Daarom vind je hier als vanouds een overzicht met de nieuwste titels op Netflix van afgelopen week. En vergeet niet onze Facebookpagina te liken en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

13 Reasons Why (seizoen 2)

De topper van de week is natuurlijk de hitserie 13 Reasons Why seizoen 2. Een paar weken geleden werd tot ons genoegen bekendgemaakt dat het tweede seizoen al snel op Netflix zou komen en nu is het eindelijk zo ver. Deze aangrijpende serie heeft al voor maatschappelijke discussies gezorgd en dat zal het wellicht nog wel even blijven doen na de release van deze nieuwe afleveringen van het tweede seizoen.

13 Reasons Why draait zoals velen wel weten namelijk om de zelfmoord van de scholiere Hannah Baker. Ze vertelt over haar zelfmoord op ingesproken tapes die ze naar schoolgenoten stuurt die op de een of andere manier iets met deze actie te maken hebben. En ze benoemt hierbij uiteraard 13 redenen waarom ze zelfmoord pleegde.

Er wordt in de serie verder gebouwd op het verhaal van Hannah. Ditmaal zal het niet meer via tapes gaan, maar gaan foto’s klaarblijkelijk een belangrijke rol spelen. Het verhaal in het tweede seizoen wordt gebreid rondom de rechtszaak die de ouders van de overleden Hannah hebben aangespannen tegen de middelbare school waar ze op zat.

En behalve Hannah zijn er nog meer leerlingen die met een heftig verhaal in de spotlights komen en hiermee ongetwijfeld maatschappelijke gevoeligheden raken. Er werd al gehint naar een onderwerp dat in het licht van recente schietpartijen op Amerikaanse scholen, helaas heel actueel is.

We gaan in seizoen 2 zien of en hoe dit tot uiting komt. Bekijk hieronder alvast de trailer van 13 Reasons Why seizoen 2.

https://www.youtube.com/watch?v=w7sjEaag5yc

13 Reasons Why Beyond the Reasons

Als je nog niet genoeg hebt aan seizoen 2 van 13 Reasons Why, en als je graag verder ingaat op de heftige thematiek van de serie, kun je de docuserie 13 Reasons Why: Beyond the Reasons kijken.

Hierin worden onderwerpen als reputaties, sociale druk, pesten, depressie en zelfmoord besproken door de cast en crew van de serie, aangevuld met experts die hun licht laten schijnen over deze onderwerpen. Het gaat hierbij niet alleen om de welbekende Hannah, maar ook om de heftige problemen waar andere karakters als Tyler mee moeten dealen.

In verschillende interventierondes, bespreken ze deze thema’s en je kunt er alvast vanuit gaan dat dit geen luchtige kost is. Het is wat ons betreft wel relevant en belangrijk en alleen daarom al hebben 13 Reasons Why en de -Beyond the Reasons toegevoegde waarde op Netflix. Zeker nu er dus alweer een mass shooting heeft plaatsgevonden op een middelbare school, in Texas ditmaal.

Paquita Salas

Zo af en toe stuit je op een onbekende serie die toch wel erg grappig blijkt te zijn. Dat hadden wij met de Spaanse serie Paquita Salas over het fictieve agentschap PS Managment voor acteurs en actrice. Een agentschap dat wordt geleid door de uitzonderlijk Paquita Salas.

Salas is in de serie een hardwerkende, ietwat gezette “vrouw” die weet wat ze wilt, maar ze wordt gespeeld door de Spaanse acteur Brays Efe. Het personage dat hij neerzet is een combinatie tussen miss Piggy qua divagedrag, een typetje uit RuPaul’s Drag Race en David Brent (Ricky Gervais) uit The Office.

En met deze laatste serie kan je Paquita Salas best vergelijken. Het speelt zich ook voornamelijk af in een kantoor, we volgen de dagelijkse bezigheden van het personeel, de baas/bazin zijn erg vol van zichzelf en de personages spreken af en toe ook in de camera.

En ook buiten de serie om is het inmiddels een bekend personages op de Spaanse televisie. Zo werd het tweede seizoen van Paquita Salas gepromote door middel van onderstaand filmpje waarin ze zogenaamd de Spaanse inzending voor Eurovision 2018 aan het begeleiden was.

En in het filmpje hieronder mengt ze zich zelfs ongevraagd in een interview van de kindjes van Stranger Things. Doet ze gewoon. Ze heeft skitta, toch, deze Paquita. Wij vinden het vooral fijn als ze Engels probeert te praten. Herkenbaarheid alom, omdat we weten hoe Spaanse mensen Engels praten.

Hoe dan ook, wij vinden Paquita Salas een erg fijne komedieserie. Geeft het een kans, zouden wij zeggen. En vertel ons daarna zeker even op onze Facebookpagina wat je er van vond.  Paquita Salas seizoen 1 is vanaf deze week dus te zien op Netflix NL.

Nieuwe titels op Netflix week 20 2018

Dit waren ze weer: onze tips van de week. De rest vind je hieronder. Vind je echt dat we een bepaalde toffe films of harde serie hadden moeten bespreken? Laat het ons weten via onze Facebookpagina en misschien schrijven we er dan een artikel over.

En ook onze nieuwsbrief bestaat natuurlijk nog steeds. Deze sturen we 1 of 2 keer per twee weken. Hierin zetten we al onze artikelen die we die periode hebben geschreven voor je op een rij. Zo kan je direct even je ‘nieuw op Netflix’ kennis bijspijkeren zodat je op feestjes en je werk goed beslagen ten ijs komt.

We willen dit nieuwe titels op Netflix week 20 2018 artikel graag afsluiten met je te wijzen op onze Binnenkort op Netflix pagina en onze Netflix aanbod Nederland pagina. Op de eerste zie je alle titels die snel op Netflix komen (inclusief de datum) en op de tweede zie je het gehele aanbod in een handige tabel.

Een goed weekend en hopelijk had je iets aan dit artikel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Amo (1 seizoen) Misdaad, Drama 2017 6.3
2 Catching Feelings Komedie, Romantiek 2018 6.1
3 Busted (6 afl.) Reality 2018 -
4 13 Reasons Why (2 seizoenen) Drama, Mysterie 2018 8.3
5 13 Reasons Why: Beyond the Reasons (2 delen) Documentaire 2018 7.9
6 Cargo Drama, Thriller 2017 6.8
7 Arrow (6 seizoenen) Actie, Avontuur 2018 8.0
8 Designated Survivor (2 seizoenen) Drama, Thriller 2018 7.9
9 Riverdale (2 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2018 7.8
10 Paheli Drama 2005 6.7
Titel Genre Jaar iMDB