Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 3, 2018)

Yo, daar zijn we weer. Met een vers artikel met alle nieuwe films en series op Netflix. Dus wil je weten wat er allemaal nieuw is op Netflix? En welke titels hiervan het leukste zijn, wat ons betreft dan? Gooi je verlegenheid dat even overboord en lees eventjes verder. Ciao he. 

Homeland seizoen 6

Een tijdje terug schreven we al dat Homeland seizoen 6 er spoedig aan zou komen op Netflix. En nu is het echt zo: we kunnen gaan genieten van het zesde seizoen van het spannende Homeland. Wat we in dat oude artikel over seizoen 6 van deze serie zeiden? Onder andere het volgende:

Carrie begon in Homeland  bij de CIA, maar dat is ze nu al een tijdje niet meer. In het zesde seizoen woont ze inmiddels in New York, samen met haar dochtertje. Ze werkt voor een organisatie die opkomt voor Moslims die (ten onrechte) zijn aangeklaagd voor terrorisme. Racisme op basis van religie, nee, daar moet je niet mee aankomen bij Carrie Mathinson.

Dus wij trekken alvast een trommel nootjes open om lekker naar Homeland seizoen 6 te gaan kijken. Doe je mee? We gokken dat het weer ontzettend spannend gaat worden namelijk. De trailer kan je hieronder bekijken, als je daar zin in hebt.

Unrest

Unrest is een zeer interessante, en bij vlagen verontrustende, documentaire die sinds deze week op Netflix te zien is. De documentaire opent met Harvard studente Jennifer Brea liggend op de vloer, kijkend in haar camera en zichtbaar vermoeid. Uiteindelijk weet ze, na veel moeite het bed te bereiken.

Vervolgens zien we dezelfde vrouw en haar man in het ziekenhuis. Daar zegt hij, over wat je tegen de doktoren moet zeggen: “Je kan niet te weinig zeggen, want dan kunnen ze je niet helpen. Maar je kan ook niet te weinig zeggen, want dan denken ze dat je een psychiatrische patiënt bent.”

Welkom in de wereld van Jennifer Brea, een jonge vrouw die op 28-jarige leeftijd, in de bloei van haar leven, koorts krijgt en vervolgens weken lang infecties krijgt die niet over gaan. De doktoren, en alle specialisten die ze daarna bezoekt, zeggen dat het tussen haar oren zit en dat er niks mis is. Stress, aanstellerij of iets anders.

unrest op Netflix Nederland documentaire tip
Jennifer en haar man Omar. Unrest/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar zo voelt het niet voor haar, want ze is continu moe, heeft soms moeite met praten, kan haar evenwicht niet bewaren, is gevoelig voor licht/geluid en meer.

Ze begint alles te documenteren omdat ze toch niks anders kan doen. Ze duikt het wereld wijde web op en ontdekt dat ze niet enige is met deze klachten. Ze komt erachter dat het bekend staat als ME (Myalgic Encephalomyelitis), ook wel bekend als een postviraal vermoeidheidssyndroom of chronischevermoeidheidssyndroom.

Unrest laat niet alleen perfect zien wat voor invloed de, vaak niet serieus genomen, ziekte op de patiënten zelf heeft, de ziekte werd zelfs wel eens yuppen-griep genaamd, maar ook de invloed op hun omgeving. Omar, de man van Jennifer Brea, moet opeens veel zorg op zich nemen en omgaan met iemand die vaak niet veel kan doen. Dat kan na een tijdje natuurlijk voor begrijpelijke frustraties leiden.

Unrest op Netflix is een prachtig en belangrijk portret geworden over een ziekte waar nog te weinig over bekend is.  Als je naast Unrest nog meer over de ziekte en over hoofdpersoon Jennifer Brea te weten wilt komen, raden we je deze TEDtalk aan waarin ze haar persoonlijke verhaal doet.

De trailer van Unrest kan je hieronder bekijken.

American Psycho

In American Psycho (2000), naar het gelijknamige boek van Bret Easton Ellis uit 1991, zien we yup Patrick Bateman (Christian Bale) zijn perfecte leventje leven in New York. Het ziet er dus allemaal goed uit bij Bateman.

Qua geld, luxe en ijdelheid is er geen gebrek, maar één aspect is toch wat minder fijn: Patrick Bateman verandert ’s nachts namelijk in een psychopaat die ervan houdt om onschuldige mensen op brute wijze af te slachten, zowel bekenden als onbekenden. Tsja, je moet wat als hobby naast je werk.

american psycho op netflix nederland

Hij heeft weinig redenen nodig om iemand dood te maken. Het feit dat hij overdag gewoon normaal, welvarend en knap is, zorgt ervoor dat hij ook niet verdacht wordt.

American Psycho, zowel deze film als het boek, is een postmoderne genadeloze en soms hilarische afrekening met het sadistische en oppervlakkige kapitalisme en de yuppen die daarmee samenhangen.

Daarmee is American Psycho een opmerkelijke en vermakelijke film te noemen. Liefhebbers zullen misschien ook wat verbanden met Hitchcock’s Psycho zien (what’s in a name?). Hoe dan ook, geniet van de film en kijk uit met charmante mannen. 😉

Grace and Frankie seizoen 4

Over Grace and Frankie seizoen 4 schreven we laatst ook al een klein stukje, en vanaf deze week is dit vierde seizoen van deze komedieserie ook daadwerkelijk op Netflix te bewonderen.

In deze Netflix Original draait het om Grace Hanson (Jane Fonda) en Franie Bergstein (Lily Tomlin). Twee vrouwen van middelbare leeftijd die tijdens een diner onverwachts te horen krijgen dat hun mannen homoseksueel zijn. De twee mannen zijn naast zakenpartners ook gelukkig in de liefde met elkaar, en willen dus gaan scheiden van hun vrouwen.

 

 

Uiteraard komt dit als een shock van heb ik jou daar. Maar dit is natuurlijk wel voer en een basis voor een leuke komedieserie. En dat is precies wat Grace and Frankie is. Het is een serie over ouderdom, genieten van het leven en vriendschap, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. En juist daar zit de kracht, in de herkenbaarheid.

De maakster van de serie was trouwens ook medeverantwoordelijk voor een serie genaamd Friends. Misschien heb je er weleens van gehoord. 😉

Grace And Frankie Seizoen 4
Speeltje, toch. Bron: Grace and Frankie/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Series die wij niet volgen (maar wel populair zijn)

We willen graag afsluiten met het uitlichten van een paar series met nieuwe afleveringen op Netflix. Series die wij niet kijken, maar waarvan we weten dat ze (veel) fans hebben.

Natuurlijk kan je deze titels ook in de tabel onderaan het artikel vinden, met alle nieuwe titels op Netflix, maar we wilden nog even extra stilstaan bij dit moment.

Het gaat om de volgende series en seizoenen:

  • The Flash seizoen 4 (10 afleveringen)
  • Supergirl seizoen 3 (10 afleveringen)
  • Riverdale seizoen 2 (1o afleveringen)
  • Arrow seizoen 6 (10 afleveringen)
  • The Good Place seizoen 2 (10 afleveringen)

Kortom, de tiende afleveringen van een aantal seizoenen van een aantal series, zijn sinds deze week op Netflix te bekijken. 😉

Nieuwe titels op Netflix week 3 2018

Dit waren onze tips. De rest van de nieuwe titels op Netflix week 3 2018 vind je in de tabel hieronder. Like natuurlijk ook eventjes onze Facebookpagina en vergeet je hieronder niet te abonneren op de nieuwsbrief. Dan hoor je er weer helemaal bij.

 wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Marauders Actie, Misdaad 2016 5.5
2 Van Helsing (2 seizoenen) Actie, Fantasie 2017 5.9
3 Trolls: Door Met De Beat (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2018 4.8
4 Drug Lords (1 seizoen) Documentaire 2018 -
5 The Open House Horror, Thriller 2018 4.4
6 The Good Place (1 seizoen + 10 afleveringen seizoen 2) Komedie, Drama 2017 7.8
7 Grace and Frankie (4 seizoenen) Komedie 2018 8.2
8 The Blacklist (4 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2017 8.1
9 Harith Iskander: I Told You So Cabaret 2018 -
10 Step Sisters Komedie 2018 5.1
Titel Genre Jaar iMDB

BewarenBewarenBewarenBewaren