designated survivor seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 39 2017

Alle nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 39, 2017)

Er verdwijnen een hoop titels van Netflix de komende tijd, lees hier maar, maar natuurlijk komen er ook weer titels voor terug. Welke hiervan het vetst zijn lees je, zoals elke week, weer hier bij ons. Zo kan je je lijstje weer een beetje aanvullen met nieuw kijkvoer. Althans, dat hopen we. Lees je mee?

Designated Survivor seizoen 2

Sinds deze week kunnen we gelukkig weer genieten van de ongekend spannende belevenissen van sympathieke president Tom Kirkman (Kiefer Sutherland). In Designated Survivor seizoen 1 zagen we hoe hij als ‘aangewezen overlever’ president werd, nadat de complete Amerikaanse regering omkwam na een zware aanval tijdens de State of the Union.

Kirkman wordt in allerijl geïnaugureerd en had gelijk de zware klus om de daders van deze aanval op het land op te sporen. Gelukkig krijgt hij de hulp van FBI-agente Wells, speechschrijver Seth Wright, stafleden Aaron Shore en Emily Rhodes en zijn vrouwtje Alex.

En na een rumoerige periode waarin Kirkman het vertrouwen moet winnen van volk en vaderland, lijkt de jacht op de daders in de juiste richting te gaan. Of lijkt dat alleen maar zo?

In Designated Survivor seizoen 2 gaat Wells weer verder met deze klopjacht op de daders en krijgt president Kirkman in aflevering 1 gelijk weer een uitermate angstaanjagende situatie voorgeschoteld.

Fijn dat Designated Survivor dus weer terug is! Het is namelijk goed voor je wekelijkse portie spanning en sensatie. Vanaf nu krijg je dus elke week weer een nieuwe aflevering van het tweede seizoen op je Netflix-beeldscherm! Fijn.

designated survivor seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 39 2017 politiek Amerika Trump
Onze boy Kiefer als Kirkman. Bron: Designated Survivor/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

The Godfather

Als je de afgelopen weken onze Netflix aanbod overzichten hebt gelezen, weet je dat Netflix weer een van de beroemdste filmreeksen in het Netflix aanbod aan het opnemen was. Het begon met The Godfather II, waarna vorige week ook The Godfather III verscheen. En vanaf deze week is ook het eerste deel uit The Godfather trilogie weer op Netflix te zien.

Wel een beetje een gekke volgorde van op Netflix plaatsen, maar je hoort ons niet klagen. Want de films zijn alle drie natuurlijk heel erg de moeite waard.

the godfather nieuwe titels op Netflix week 39 2017 tips corleone maffia
Glansrol van Marlon. Bron: The Godfather/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In The Godfather I uit 1972, de meesterlijke klassieker van de heer Francis Ford Coppola (de oom van held Nicolas Cage, maar dat even letterlijk en figuurlijk tussen twee haakjes), zien we de grootheden Al Pacino en Marlon Brando in de rol van de Italiaanse Amerikanen Don Vito en Michael Corleone. Vader en zoon. Baas en opvolger van een grote maffia-familie.

The Godfather was een commerciële kaskraker, sleepte talloze prijzen in de wacht en groeide uit tot een regelrechte filmklassieker die ook zijn sporen zou nalaten in vele andere film- en tv-producties. Zelfs de dieren uit Zootropolis weten de legendarische Don Corleone fijntjes na te spelen in een hilarische scene!

Buiten dat heeft de film ook een grote impact gehad op de beeldvorming die men had van Italiaanse Amerikanen. Het kreeg zelfs een eigen effect toebedeeld: het Godfather-effect.

godfather nieuwe titels op Netflix week 39 2017 tips brando lip
Brando krijgt hier, door de visagie, z’n bekende onderlip aangemeten – tekst loopt door onder afbeelding

Dankzij dit effect ver-Italianiseerde de maatschappij een beetje en stond iedereen te brullen over hun ‘offer you can’t refuse’ en werden Italianen niet langer gepresenteerd als simpele boeren of puur slechte maffiosi, maar ook als next-door-neighbours die een sterk gevoel voor familie en liefde hebben.

Wel, je kunt veel van ze zeggen, maar dat hebben de Corleone’s toch maar mooi voor elkaar gekregen. Bekijk hieronder de trailer van The Godfather deel 1 die je dus vanaf deze week weer kan zien op Netflix.

Minority Report

In het Washington DC van 2054 is geen plek meer voor moorden. Alle moorden worden in de kiem gesmoord door PreCrime, een bedrijf dat toekomstige moordenaars oppakt voordat ze de misdaad daadwerkelijk hebben gepleegd. Dat er daarbij af en toe onschuldige mensen worden opgepakt is de prijs die de maatschappij moet betalen om te leven in een wereld zonder moorden.

Dit doen zij door middel van een drietal kinderen van drugsverslaafden, de PreCogs, die toekomstige moorden kunnen zien. Deze PreCogs liggen in een bad, gekoppeld aan allerlei apparatuur, waardoor hun visioenen en de moorden gekoppeld worden aan de naam van de dader en de naam van het slachtoffer voordat ze de misdaad hebben gepleegd.

De drie PreCogs zijn het alleen niet altijd met elkaar eens in hun visioenen over de moorden. De verslagen van de zogeheten minority reports waarin deze onderlinge verschillen in visie staan, worden direct vernietigd. Maar de rapporten zelf worden bewaard in de PreCog zelf die de voorspelling doet.

Als Anderton op een gegeven moment zelf wordt verdacht van de toekomstige moord op ene Leo Crowe, valt zijn geloof in het PreCrime-systeem weg en denkt hij dat hij erin is geluisd. Anderton slaat vervolgens op de vlucht om zijn onschuld te bewijzen.

minority report Netflix aanbod Nederland tips sciencefiction
John Anderton just doing his thing. Bron: Minority Report/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Minority Report gaat over een mogelijk toekomstscenario waarin we steeds minder privacy hebben en waarin volledige transparantie eigenlijk de norm is. Maar is dit eigenlijk wel een toekomstscenario of leven we al in zo’n soort maatschappij? Met in Minority Report het kennen van de toekomst als ultieme vorm van transparantie en daarmee samenhangend de ultieme macht over de mensen.

De film is een spannende sciencefiction actiefilm, met een aantal spannende ideeën, zoals determinisme versus de vrije wil, waarin een eng (toekomst)beeld wordt geschetst. Echt een zaterdagavondfilm voor op Netflix met een bakje chips en een liquide versnapering.

Philip K. Dick, de schrijver van het korte verhaal waarop Minority Report is gebaseerd, staat de laatste tijd trouwens weer in de schijnwerpers, omdat er een vervolg komt op de fantastische film Blade Runner. Misschien heb je er al iets over gehoord.  Blade Runner was toentertijd trouwens een verfilming van zijn boek Do Androids Dream of Electric Sheep?

Out of Thin Air

Out of Thin Air verscheen al eerder dit jaar op Netflix, maar de titels komen en gaan soms in een oogwenk en dan zijn ze weer weg voor je het doorhebt. Zo ook met Out of Thin Air, een fascinerende en bizarre documentaire die we even in ons weekoverzicht aanstippen voor ‘ie er weer vandoor gaat.

In het meestal vredige IJsland deed zich in 1974 een uitermate vreemde zaak voor. In het land waar amper moorden worden gepleegd (gemiddeld 1,8 per jaar), kreeg het land te maken met de moord op een 18-jarige en 32-jarige man. Naar aanleiding hiervan wordt een club vrienden verdacht en opgepakt, uiteraard onderworpen aan verhoringen.

out of thin air Netflix aanbod tips
Het lijk. Bron; Out of Thin Air/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hoewel er geen forensisch bewijs was, laat staan getuigen of lichamen van de slachtoffers, bekennen twee van de opgepakte IJslanders dat ze met de misdaad te maken hebben. Maar vele jaren later blijkt dat het geheugen van de verdachten hen destijds flink heeft misleid, want het onderzoek krijgt een hele andere wending na al die jaren. Komt de waarheid eindelijk boven water?

De documentaire is gegoten in een spooky Scandinavisch misdaadthriller-sausje, die je ook proeft in series als The Bridge. Je weet wel, dat specifieke sfeertje dat zo typisch is voor de Noordelijke landen. Ga het zeker kijken als je hier van houdt en laat je meevoeren in IJslands bizarste en grootste onderzoeksdossier ooit. Check hieronder de trailer.

Nieuwe titels op Netflix week 39 2017

En het zit er alweer op. Wat gaat het leven toch snel. Dit waren dus onze tips met betrekking tot de nieuwe titels. Alle nieuwe titels op Netflix week 39 2017 vind je hieronder in een tabel.

Op onze Binnenkort op Netflix pagina zie je trouwens data alle films en series die dus binnenkort op Netflix komen. En op de Netflix aanbod Nederland pagina vind je het gehele aanbod in een handige tabel, die trouwens te filteren is op genre, titel, iMDB cijfer, jaartal en datum van toevoeging. Dus als je zin hebt in een misdaad thriller uit de jaren 1999 en 2003 met minimaal een 8.4 als cijfer, dan kan je die hier fijn zoeken.

Abonneer je ook zeker even op de nieuwsbrief hieronder en like de Facebookpagina. We hebben alweer meer dan 11.000 likes, iets waar we erg trots op zijn 🙂

Een fijn weekend!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 How To Lose a Guy in 10 Days Komedie, Romantiek 2003 6.4 30/09/2017
2 BOLT Animatie, Avontuur 2008 6.9 30/09/2017
3 Jack Reacher Actie, Misdaad 2012 7.0 30/09/2017
4 Grease Musical, Romantiek 1978 7.2 30/09/2017
5 The Lovely Bones Drama, Fantasie 2009 6.7 30/09/2017
6 The Mind of Murderer (2 seizoenen) Documentaire, Misdaad 2015 6.3 30/09/2017
7 Hidden Houses of Wales (2 seizoenen) Documentaire 2011 - 30/09/2017
8 War of the Worlds Avontuur, Sci-Fi 2005 6.5 30/09/2017
9 Minority Report Actie, Avontuur 2002 7.7 30/09/2017
10 The Royal House of Windsor (1 seizoen) Documentaire 2017 - 30/09/2017
Titel Genre Jaar iMDB