gomorra seizoen 2 netflix aanbod tips maffia

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 40, 2017)

Wat een regen en wind, mensen. Gelukkig bestaat er iets als Netflix. En natuurlijk worden daar wel eens titels van verwijderd, maar dit is geen reden tot gesip en gesikkeneur. Althans, dat vinden wij. Er staan namelijk bijna 3000 titels in het Netflix aanbod, dus het is gewoon een kwestie van zoeken. En daar schieten wij te hulp. En dat al bijna 3 jaar. Elke week schrijven wij namelijk een overzicht met alle nieuwe titels en onze tips. Dus hopelijk vertrouw je ons een beetje. Daar gaan we weer. 

The Story of Diana

Afgelopen augustus stond in het teken van prinses Diana, die dit jaar 20 jaar geleden omkwam in een dramatisch auto-ongeluk in Parijs. De geliefde prinses liet destijds de wereld verbijsterd en verdrietig achter.

Diana had voor het ongeluk een turbulent leven gehad, dat is wel een ding dat duidelijk wordt in de documentaire The Story of Diana. Aan het woord komen mensen die dicht bij haar stonden, waaronder haar broer, maar ook historici en biograven.

Vanaf dat Diana een klein meisje was, via het huwelijk met prins Charles, tot het ongeluk in Parijs; we zien elke etappe van haar leven. Daaruit blijkt ook wel dat Diana het heel zwaar had als Engelse royal en geen sprookjesbestaan leidde. Het Engelse koningshuis staat ook niet echt bekend als makkelijke mensen en dan hebben we het nog niet eens over die nare Engelse roddelpers.

Diana liet dit ook regelmatig blijken met boute uitspraken. Dus, als je van royalty houdt, of nog eens wilt bekijken wie Lady Di ook al weer precies was en waarom ze zo geliefd was het bij het gewone volk, kun je gerust The Story of Diana. Echt een zondagmiddagfilm.

The Story of Diana Nieuwe titels op Netflix week 40 2017 ABC

World War II in Colour (World War II in kleur)

Deze waardevolle documentaire stond al een tijdje geleden op Netflix, maar was er toen helaas afgehaald. Gelukkig willen bepaalde films, series en docu’s wel weer terugkeren op Netflix en dat was ook het geval bij World War II in Colour.

In deze 13-afleveringen tellende serie volgen we het (voornamelijk militaire) verloop van de Tweede Wereldoorlog. En dan niet met vertrouwde zwart-wit beelden, maar met door een speciaal team ingekleurd beeldmateriaal. Dat had je nou vast niet verwacht na het lezen van de titel…

World War II in Colour Netflix aanbod Winston Churchill
Onze boy Winston Churchill helemaal in kleur. Bron: World War II in Colour/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De Tweede Wereldoorlog in kleur dus. De serie neemt je mee op reis van de opkomst van het nazisme, tot de Japanse aanval op Pearl Harbour, tot de Duitse aanval op de Sovjet-Unie, D-Day en de oorlog in de Pacific.

Doordat de beelden ingekleurd zijn, voelt het enigszins onwennig aan (niet des ‘Tweede Wereldoorlogs’), maar komt het verhaal ook wel weer op een bijzondere manier tot leven. Met World War II in Colour krijg je een unieke ervaring voorgeschoteld en we nemen graag onze pet af voor deze knappe bewerking. Zeker een must see voor de liefhebbers!

En uiteraard belangrijk om nooit te vergeten wat er toentertijd, nog maar 78 jaar geleden, allemaal is gebeurd in ons Europa.

World War II in Colo ur Netflix aanbod hitler luftwaffe
Hitler content met nieuwe luftwaffe. Bron World War II in Colour/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Gomorra seizoen 2

Het tweede seizoen van Gomorra, de Italiaanse successerie over de Camorra, de Napolitaanse maffia vandaag de dag, is nu te zien op Netflix. En dat vinden wij supergoed nieuws.

De serie is namelijk onwijs spannend en natuurgetrouw. Natuurlijk zijn er wel meer maffiaseries gemaakt, maar Gomorra is toch wel de beste die wij kennen. Na The Sopranos uiteraard 😉 Het geeft een frisse blik op het hele gebeuren en we krijgen de gebeurtenissen rauw, realistisch en donker, zonder enige Hollywood opsmuk.

gomorra seizoen 2 netflix aanbod nederland tips maffia

We volgen de Savastano-clan, een grote groep binnen de Camorra, en hun relatie onderling, met de mensen die ze “beschermen” en dealers. Pietro Savastano is de meedogenloze baas, maar onder hem borrelt er van alles. Hoe blijft hij aan de macht?

Gomorra is een inktzwarte serie over loyaliteit, opofferingen, armoede en macht verkrijgen en behouden. En qua cinematografie en mise-en-scène is het ook om je vingers bij af te likken. Althans, als je van grauwe ghetto’s en goedkope trainingspakken houdt.

De serie werd ook in een echte buitenwijk opgenomen, wat zorgt voor net dat extra beetje sfeer. De makers hebben bijna een perverse fascinatie voor het tonen van de werkelijkheid, iets wat Gomorra alleen maar ten goede komt.

En ook Gomorra seizoen 2 is al even briljant. De serie wordt zelfs de Italiaanse The Wire genoemd, vanwege het grote verhaal dat verteld tracht te worden en de authentieke en realistische karakters van vlees en bloed. Dus zet Gomorra gerust op op Netflix. Je gaat geen spijt krijgen.

gomorra seizoen 2 netflix aanbod tips maffia ciro

Network

Het journaal heeft soms van die wendingen die verder niemand verwacht. Soms spitten nieuwsankers hun woede en kritiek uit over een bepaald onderwerp of een gang van zaken en nemen ze live op tv ontslag. En dan hebben we het nog niet eens over de gijzeling bij de NOS van enkele jaren geleden.

Welnu, als we in hetzelfde thema blijven, mag de topfilm Network (Lumet, 1976) absoluut niet ongenoemd blijven, want in deze film zijn we getuigen van bizarre ontwikkelingen tijdens nieuwsuitzendingen.

Network is het verhaal van Howard Beale (Peter Finch), gerespecteerd nieuwsanker bij de tv-zender UBS TV. Hij trekt een goed marktaandeel aan, maar in de loop der jaren kelderen deze toch naar beneden. Nadat hij verneemt dat hij ontslagen wordt naar aanleiding van de slechte kijkcijfers, komt hij live op tv met een bizarre aankondiging.

Hij zal de eerstvolgende dinsdag zelfmoord plegen door in de studio een kogen door zijn hoofd te schieten. Ook verklaart hij overduidelijk hoe de wereld eigenlijk een kloteplek is en dat hij al die bullshit zat is.

Network Nieuwe titels op Netflix week 40 2017
“I’m as mad as hell, and I’m not going to take this anymore!” Bron: Network/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De leiding van UBS TV is niet blij de ophef die Beale teweegbrengt, maar de kijkcijfers schieten plots weer omhoog en netwerkmanager Diana (Faye Dunaway) ziet er brood in. Ze komt met een plan om de situatie uit te buiten ten gunste van de zender, maar dit zal leiden tot extreme situaties.

Dit plot zorgt ervoor dat Netflix er met Network weer een topper bij heeft. Hoewel de film uit 1976 is en het medialandschap behoorlijk veranderd is, kun je wel makkelijk het satirische plot volgen. Geld- en machtbeluste mediabedrijven zijn per slot van rekening nog steeds aan de orde van de dag. En de macht van deze media is misschien nog wel groter dan ooit (Fake news etc.).

Dus ga er lekker voor zitten met een bak popcorn en geniet van een fijne filmavond met Network op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.

Nieuwe titels op Netflix week 40 2017

Alle nieuwe titels op Netflix staan in de tabel onderaan dit artikel. Het hele aanbod vind je hier en alle titels die snel op Netflix komen vind je dan weer hier. Schrijf je hieronder ook zeker in voor onze nieuwsbrief; je gaat geen spijt krijgen.

Een goed weekend en hopelijk tot snel!wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Kibaoh Klashers (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2017 - 10/07/2017
2 Chris Brown: Welcome to My Life Documentaire, Muziek 2017 5.7 10/07/2017
3 ID-0 (1 seizoen) Anime, Avontuur 2017 6.3 10/07/2017
4 The Death and Life of Marsha P. Johnson Documentaire 2017 7.2 10/07/2017
5 To Kill a Mockingbird Misdaad, Drama 1962 8.3 10/07/2017
6 The Overnight Komedie, Mysterie 2015 6.1 10/07/2017
7 Chesapeake Shores (1 seizoen + 9 afleveringen seizoen 2) Drama, Familieserie 2017 7.9 10/06/2017
8 The Good Place (seizoen 1 + 3 aflevering seizoen 2) Komedie, Drama 2017 7.8 10/06/2017
9 Chelsea (seizoen 1 + 22 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7 10/06/2017
10 Skylanders Academy (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2016 6.9 10/06/2017
Titel Genre Jaar iMDB