rick and morty seizoen 3 Nieuwe titels op Netflix week 41 2017 2017-10-14 om 00.08.25

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 41, 2017)

Yo, het is zaterdag en dus zetten we alle nieuwe films en series op Netflix voor je op een rijtje. Welke titels er de afgelopen week allemaal zijn bijgekomen, zie je in de tabel onderaan de pagina, alwaar je kan filteren op iMDB cijfer, titel, genre etc. Maar we beginnen met onze tips hieruit. Welke van de nieuwe titels op Netflix vinden wij dus het meest de moeite waard? Je leest het hier. 

The Hateful Eight

De laatste film van Quentin Tarantino, de western The Hateful Eight uit 2015, staat sinds deze week op Netflix. Het is een typische Tarantino met veel geweld, snelle dialogen en humor, dus als je daarvoor te porren bent, kan je The Hateful Eight gerust opzetten.

De setting is een aantal jaren nadat de Amerikaanse Burgeroorlog is afgelopen, dus laten we voor het gemak van 1870 uitgaan, in Wyoming. John Ruth (Kurt Russell) aka The Hangman is op weg, samen met de voortvluchtige Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), naar Red Rock in Wyoming om haar aan te geven bij de lokale autoriteiten in ruil voor $10.000.

De trip door het winterlandschap gaat goed, totdat ze twee onbekende mannen tegenkomen in de persoon van Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins). De eerste is een ex-soldaat en nu premiejager die tijdens de Burgeroorlog vocht aan de zijde van de Noordelijke Staten, de Union genaamd. De tweede is een peer uit het zuiden van de VS die beweert de nieuwe sheriff te zijn van een plaatsje.

The Hateful Eight Nieuwe titels op Netflix week 41 2017
John Ruth & Marquis Warren ?. Bron: The Hateful Eight/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Door het slechte weer moeten ze uiteindelijk schuilen bij het café Minnie’s Haberdashery. Maar hier klopt alleen iets niet, want ze worden verwelkomd door een aantal koekenbakkers die zij nooit eerder hebben gezien. Wat is er gebeurd met Minnie? En wie zijn deze mannen überhaupt?

Wat volgt is een spannend whodunnit kat en huis spel over wraak, eerzucht en rassenkwesties, met spitsvondige dialogen, de nodige humor en uiteindelijk veel geweld.

The Meyerowitz Stories

Een nieuwe film van regisseur Noah Baumbach moet zeker genoemd worden. Hij is namelijk de man die ons blij gemaakt  heeft met pareltjes als het tevens op Netflix staande The Squid and the Whale (2005) en Frances Ha (2012). Films waarin menselijke relaties en hun verhoudingen onderling een hoofdrol spelen. Zo ook in zijn nieuwste film The Meyerowitz Stories die nu dus op Netflix staat. 

Centraal staat de Meyerowitz familie uit New York. Een vervreemde familie met aan het hoofd de artistieke en ietwat vreemde snijboon Harold (een fantastische Dustin Hoffman). Als zijn werk op een retrospectief wordt tentoongesteld, komen zijn kinderen Danny (een goede Adam Sandler), Matthew (Ben Stiller) en zus Maureen (Emma Thompson) weer bij elkaar.

meyerowitz stories Nieuwe titels op Netflix week 41 2017
De broers en zus in de wachtkamer. Bron: The Meyerowitz Stories/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hoe moeten ze nu als volwassen met hem omgaan en met elkaar? Hoe ga je überhaupt om met je familie? En welke invloed heeft hun vader gehad op hun afzonderlijke levens? De familiedynamiek wordt erg sterk in beeld gebracht.

The Meyerowitz Stories is een kruising op het komedie/drama snijvlak tussen enerzijds Wes Andersons The Royal Tenenbaums (vader brengt vervreemde familie weer bij elkaar, tevens met Ben Stiller) en de slimme dialogen die we gewend zijn van Woody Allen. Erg Amerikaans, ja. Maar daarom niet minder goed en vermakelijk. Een indieparel in de dop. 

Bekijk hieronder de trailer van The Meyerowitz Stories (New and Selected). 

https://www.youtube.com/watch?v=m6U950bgZt4

MINDHUNTER

MINDHUNTER stond al een tijdje op de planning om op Netflix te komen en nu is het dan eindelijk zover. Executive Producer van MINDHUNTER is David Fincher, de man die ons Se7en (1995), Fight Club, Gone Girl (2014) gaf, om maar iets te noemen.

Maar hij was ook executive producer van House of Cards. En diezelfde koele sfeer, die ook in Gone Girl aanwezig was, proef je ook direct bij het spannende MINDHUNTER.

mindhunter netflix aanbod nederland tips david fincher
Seriemoordenaar Edmund Kemper (Cameron Britton) met snor en FBI-agent Holden Ford (Jonathan Groff). Bron: MINDHUNTER/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Heel in het kort volgen we Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), twee FBI rechercheurs in de jaren ’70 die een andere aanpak proberen om misdadigers beter te begrijpen door middel van ze te interviewen.

In plaats van de verkrachters, seriemoordenaars en ander tuig van de richel op te sluiten, willen ze met hen praten om zo te snappen hoe ze denken en waarom ze zich gedragen zoals ze gedragen. Althans, tot op zekere hoogte. Op deze manier proberen ze informatie te verzamelen die ze dan later weer in andere onderzoeken hopen te kunnen gebruiken.

mindhunter Netflix recensie fincher
FBI-broekie Holden Ford (Jonathan Groff). Bron: MINDHUNTER/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar hoe zorg je ervoor dat werk ook echt werk blijft? Hoe overtuig je anderen van je methode? En hoe blijf je zelf fris in het koppie? Het zijn maar een aantal vragen die MINDHUNTER oproept.

De op feiten gebaseerde serie is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek waarin ex-FBI onderzoeker John E. Douglas vertelt hoe hij in de jaren ’70 te werk ging en waarom.

Je kan MINDHUNTER op Netflix in ieder geval gerust opzetten als je fan bent van (donkere) titels als The Silence of the Lambs, Hannibal en True Detective. Bekijk hieronder de trailer om de sfeer te proeven.

https://www.youtube.com/watch?v=mW85l39rIlg

Pocahontas

De Disney animatieklassieker Pocahontas is vanaf nu ook weer te zien op Netflix. En wij gokken dat mening (ooit) jong meisje hier blij mee zal zijn ;).

Pocahontas (Irene Bedard) is een Indiaans meisje van de Algonquin stam die lekker leeft met haar familie in het 17e eeuwse Virginia. Maar dan komt er een Engels schip vol kolonisten om te zoeken naar goud. Iedereen verschuilt zich omdat ze niet zo houden van vreemden, maar Poca wordt toch gezien.

Als ze vervolgens verliefd wordt op de blanke en knappe Engelse soldaat John Smith (Mel Gibson) zijn de rapen helemaal gaar.

Pocahontas was trouwens de 33e lange film van Disney en de eerste die gebaseerd was op een echte gebeurtenis en echte mensen. Het is in ieder geval een fijn tussendoortje, met een aantal inmiddels bekende liedjes, voor op de zaterdagmiddag voor jou of je kinderen.

pocahontas netflix aanbod nederland disney animatie
Poca en haar charmante Engelse blanke man. Bron: Pocahontas/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Rick and Morty seizoen 3

Vanaf deze week kan je het hele derde seizoen van de hilarische, absurde en intelligente animatie komedieserie Rick and Morty in een ruk kijken op Netflix. De afgelopen weken kwam er steeds een nieuwe aflevering bij van seizoen 3, maar nu staat alles erop.

Heb je de serie nog nooit gezien, dan hebben we eigenlijk maar één advies voor je: zet een aflevering op en je weet direct of Rick and Morty iets voor je is. Het is namelijk geen serie waar je in hoeft te groeien: het pakt je gelijk en je bent verslaafd of het pakt je niet. Lekker makkelijk.

Lekker in de auto, nadat Rick weer een mens is. Bron: Rick and Morty/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De hoofdpersonen zijn Morty, een niet al te slim knulletje jongetje en zijn bij hun gezin inwonende opa Rick. Laatstgenoemde is tevens een wetenschapper/uitvinder/“genie”/continu kotsende alcoholist. Opa Rick gebruikt Morty om dingen voor hem te doen tijdens zijn experimenten waar hij of geen zin in heeft of wat hem niet meer lukt door zijn leeftijd.

Samen beleven ze de meest absurde en vreemde inter-dimensionale avonturen waarin werkelijk van alles kan gebeuren en ook daadwerkelijk gebeurt.

Naast het verhaal zijn ook de animaties prachtig geanimeerd en kleurrijk en dus fijn om naar te kijken. Tevens zijn de vele populair culture referenties erg gaaf en de grappen van een hoog niveau.

En in Rick and Morty seizoen 3 zit tevens de op het internet  veelbesproken aflevering waarin opa Rick een augurk wordt om onder gezinstherapie uit te komen, oftewel pickle Rick. Hij neemt het daarin op tegen gewelddadige ratten in het riool en tegen Russische criminelen om weer thuis te komen.

En ja: het was briljant.

Gewoon een kans geven dus, Rick and Morty. Voor liefhebbers van Family Guy.

rick and morty seizoen 3 Nieuwe titels op Netflix week 41 2017 2017-10-14 om 00.09.25
Pickle Rick en de kat. Bron: Rick and Morty/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Riverdale seizoen 2

Riverdale: wij kijken het niet, maar de serie is wel geliefd onder sommige mensen. Vandaar dat we even genoemd willen hebben dat vanaf nu elke donderdag een nieuwe aflevering van Riverdale seizoen 2 op Netflix zal komen. Veel plezier ermee. Bekijk hieronder de trailer van Riverdale seizoen 2 om alvast in de stemming te komen.

Nieuwe titels op Netflix week 41 2017

Alle nieuwe titels op Netflix week 41 2017 staan in de tabel onderaan dit artikel. Pluis deze dus vooral nog even door.

Vond je het nieuwe aanbod deze week wat mager? Lees dan onze tips voor week 40, week 39, week 38 of verder terug in de tijd. Er staan vast wel wat dingen voor je tussen, gokken wij.

Je kan ook het hele Netflix aanbod doorzoeken, of checken welke titels binnenkort op Netflix komen.

Schrijf je hieronder ook zeker in voor onze nieuwsbrief om elke week een mailtje te krijgen met al onze artikelen van de afgelopen week. Zo mis je nooit meer iets op Netflix gebied.

Een goed weekend iedereen en hopelijk tot snel!wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen 1 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2017 7.7 14/10/2017
2 Todo Sobre el Asado Documentaire 2016 7.0 14/10/2017
3 Kingdom of Us Documentaire 2017 7.9 14/10/2017
4 Daniël Arends - Carte Blanche Cabaret 2016 7.9 14/10/2017
5 Chesapeake Shores (2 seizoenen) Drama, Familieserie 2017 7.9 13/10/2017
6 The Good Place (1 seizoen + 4 aflevering seizoen 2) Komedie, Drama 2017 7.8 13/10/2017
7 Chelsea (1 seizoen + 23 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7.0 13/10/2017
8 Voltron: Legendary Defender (4 seizoenen) Animatie, Avontuur 2017 8.4 13/10/2017
9 Arrow (5 seizoenen + 1 aflevering seizoen 6) Actie, Avontuur 2017 7.9 13/10/2017
10 The Hateful Eight Misdaad, Drama 2015 7.8 13/10/2017
Titel Genre Jaar iMDB

BewarenBewaren