Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 43, 2017)

Beste Netflix-fans. Het is weer zondag en dat betekent 3 goede zaken: 1. Het is nog steeds weekend (sorry voor de mensen met weekenddienst), 2. De klok is een uur achteruit gegaan en dus hebben we een uur meer om Netflix te kijken dit weekend en 3. Er is weer een nieuw overzichtje met de leukste Netflix-titels! Inderdaad een dag later dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Dus ben je op zoek naar leuke films en series of te kijken en heb je geen idee wat je moet aanzetten? Wacht dan niet langer en lees dit artikel. Of bekijk direct de tabel onderaan het artikel voor alle nieuwe titels op Netflix. Benieuwd naar onze vorige week overzichten? Klik dan hier

Stranger Things seizoen 2

Met Stranger Things had Netflix afgelopen jaar een regelrecht succesnummer te pakken. Deze toffe Netflix Original heeft inmiddels een aardige fanbase opgebouwd, dus voor iedereen die hier deel van uitmaakt, is er vandaag goed nieuws. Stranger Things seizoen 2 (lees hier ons vorige stukje over dit tweede seizoen) is vanaf deze week namelijk te zien op ons aller Netflix.

Ben je vergeten waar Stranger Things ook al weer over ging, of heb je de serie nog nooit gezien? Het komt in het kort neer op het volgende. In deze fantasierijke serie waar de jaren ’80-invloeden duidelijk naar voren komen, zie je de mysterieuze  gebeurtenissen in een stadje in Indiana.

Nadat een jongen spoorloos verdween en iedereen naar hem op zoek gaat, blijkt dat ze belanden in een buitengewoon intrigerend en vreemd avontuur, waarbij supergeheime experimenten van de overheid en bovennatuurlijke krachten aan te pas komen.

De naam Stranger Things komt dus niet geheel uit de lucht vallen. In seizoen 2 gaan ze er lekker mee verder. Want als je dacht dat de inwoners van het stadje in  Indiana van vreemde en duistere krachten verlost waren, heb je het mis. Gelukkig maar, want anders hadden we geen Stranger Things seizoen 2 gehad!

Stranger Things seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 43 tips

Beyond Stranger Things

En heb je hiermee nog niet genoeg Stranger Things gehad? Dan is het je mazzelweek, want Netflix gooide deze week ook een speciale talkshow over de serie online: Beyond Stranger Things. Hierin wordt het nieuwe seizoen van Stranger Things besproken en zie je interviews met de makers en acteurs van de serie. Een hele leuke toevoeging voor de doorgewinterde Stranger Things fan!

Hollywood-duizendpoot Jim Rash is als gespreksleider te zien en hij legt de prangende vragen op aan de jeugdige acteurs van Stranger Things. Ook worden de afleveringen natuurlijk geanalyseerd en wordt er dieper ingegaan op de context van de jaren ’80 en de ontwikkelingen van karakters binnen de serie.

Er zijn 7 afleveringen van elk tussen de 15 en 25 minuten. Dus dit is een leuke bonus, vinden wij.

Maar pas op!! Beyond Stranger Things bevat spoilers naar dingen van Stranger Things seizoen 2, dus je kunt het misschien beter bekijken als je de afleveringen allemaal hebt gezien.

Duimpje. Bron: Stranger Things/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Riphagen

De Tweede Wereldoorlog blijft nog steeds een bron van inspiratie voor Hollywood en omstreken. Ook in ons nederige landje verkennen we graag de verschillende facetten van de oorlog die onze geschiedenis bepaalde.

En de film Riphagen is daar weer een voorbeeld van. En deze film uit 2016, met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol, is nu op Netflix beschikbaar.

Riphagen Nieuwe titels op Netflix week 43 2017
Foute man, die Jeroen. Bron: Riphagen/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Riphagen is gebaseerd op het  leven van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries Riphagen. Hij werd ook wel Al Capone genoemd. En als iemand zo’n bijnaam toebedeeld krijgt, weet je dat je niet moet sollen met hem of haar.

Andries Riphagen opereerde in de jaren ’30 en tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft flink wat criminele activiteiten op zijn naam staan. Zo werkte hij onder andere samen met de Duitse bezetter en ging hij actief op joden én hun bezit jagen.

In Riphagen zie je dus hoe het dit beruchte figuur tijdens de oorlog vergaat. Zijn vuile activiteiten laten zien dat hij een man is die geen eervolle vermelding in de geschiedenisboeken verdiende. Wanneer hij ook het verzet gaat saboteren, krijgt hij te maken met de vastberaden verzetsstrijder Jan van Liempd die graag met hem afrekent.

Riphagen is wat ons betreft een toffe Nederlandse toevoeging aan het Netflix aanbod. Check hieronder de trailer van Riphagen. 

Juno

We zijn maar wat blij met het feit dat Juno weer terug is op Netflix. Want het is een hele leuke en hartverwarmende komedie met een fijn indie-randje waar je ons altijd wakker voor kunt maken.

In Juno wordt de de 16-jarige Juno MacGuff (een rol op het lijf geschreven van de kleine Ellen Page) ongewild zwanger. De vader is de  lieve, maar ietwat sullige Paulie Bleeker (eveneens een rol op het lijf geschreven, in dit geval van Michael Cera). Maar het kind houden is geen optie, vanwege de omstandigheden en haar leeftijd.

juno Netflix aanbod Nederland tip
Juno aan de pijp. Bron: Juno/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En dus gaat ze samen met haar vader, haar stiefmoeder en haar vriendin Leah op zoek naar een leuk adoptiegezin. Het liefst wil ze toffe Graphic Designer van halverwege de 30 met een coole Aziatische vriendin, maar uiteindelijk valt haar oog op de haast perfecte Mark Loring (Jason Bateman, bekend van Arrested Development) en Jennifer Loring (Jennifer Garner).

Alles lijkt goed te gaan, totdat ze zich bedenkt en de baby toch zelf wilt houden.

Juno is een uitermate charmante en intelligente komedie geworden over doorzettingsvermogen en je eigen pad volgen en niet altijd doen wat er van je verwacht wordt.  Oh, en de muziek is ook vrij heerlijk. Een ideale zondagfilm dus. Bekijk hieronder de trailer anders van Netflix.

Wil je nog meer leuke komedies zien op Netflix? Lees dan ons artikel een tijdje terug waarin we 10 leuke komedie titels op Netflix voor je op een rijtje zetten, om je herfstdip tegen te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Vwv12d85u7A

Nieuwe titels op Netflix week 43 2017

Ziezo. Dit was weer het nieuwe titels op Netflix week 43 2017 artikel. We hebben dit keer voornamelijk vreemde dingen en oorlogsmisdadigers uitgelicht. Natuurlijk is er nog meer bijgekomen en wil je graag weten wat dat is? Kijk dan zeker even verder in het onderstaande tabel.

Mocht je geen enkele titel meer willen missen, volg ons dan op Facebook of abonneer je hieronder op onze kekke nieuwsbrief!

En vergeet ook niet onze pagina’s te checken met het hele aanbod en de titels die in de toekomst op Netflix komen. Dit kan op respectievelijk onze pagina’s Netflix aanbod Nederland en Binnenkort op Netflix.

Tot volgende week!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen 3 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2017 7.7 28/10/2017
2 Pup Star: Samen Staan We Sterker Avontuur, Familiefilm 2017 5.6 28/10/2017
3 Arrow (5 seizoenen + 3 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2017 7.9 27/10/2017
4 Chelsea (1 seizoen + 25 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7.0 27/10/2017
5 The Good Place (1 seizoen + 6 afleveringen seizoen 2) Komedie, Drama 2017 7.8 27/10/2017
6 Stranger Things (2 seizoenen) Drama, Fantasie 2017 8.9 27/10/2017
7 Joan Didion: The Center Will Not Hold Documentaire 2017 7.7 27/10/2017
8 10 Cloverfield Lane Drama, Horror 2016 7.2 27/10/2017
9 Beyond Stranger Things (seizoen 1) Talkshow 2017 - 27/10/2017
10 Designated Survivor (1 seizoen + 5 afleveringen seizoen 2) Drama, Thriller 2017 7.9 26/10/2017
Titel Genre Jaar iMDB