arrested development netflix nederland seizoen 5

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 46, 2017)

Je wilt alle nieuwe films en series op Netflix handig op een rijtje. Toch? En als iemand daar dan ook een aantal tips uit zou selecteren, ben je helemaal een blij ei. Nou, dan zit je hier goed, want dit doen we elke week. En nu dus ook. Lees dus snel verder om te weten te komen wat alle nieuwe titels op Netflix (week 46) zijn. 

Arrested Development (4 seizoenen)

Een tijdje terug werd de meesterlijke komedieserie Arrested Development van Netflix gehaald. Eindstand: veel tranen van onvrede. Want dit was een van de leukste en intelligentste komedies op Netflix.

Welnu, onze tranen zijn beloond, want de vier seizoenen van Arrested Development staan sinds deze week weer op Netflix! Mooi.

Dus we kunnen eindelijk weer genieten van de rijke, markante, narcistische, egoïstische doch hilarische Bluth familie. En dat gaan we vanavond direct maar even doen.

En nog meer goed nieuws, want Arrested Development seizoen 5 is inmiddels opgenomen en kunnen we volgend jaar ergens verwachten.

https://www.youtube.com/watch?v=y1_HPx6h1do

Mudbound

Mudbound is een goede nieuwe dramafilm op Netflix die zich afspeelt in de Mississippi Delta in de VS in de jaren ’40 van de vorige eeuw.

De Jim Crow-wetten, de wetten die de rassenscheiding legaliseerden en die ze goten in regels, zijn in Mudbound nog in volle gang. Centraal staan twee families, een blanke en een Afro-Amerikaanse.

Ze zijn qua ras van elkaar gescheiden, maar ze zijn tevens sterk met elkander verbonden door een gezamenlijk stuk landbouwgrond in de Mississippi delta.

De twee mannen die terugkeren. Bron: Mudbound/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Als twee mannen terugkomen van de bloedige slagvelden van de WOII en gaan werken op de boerderij, zet dat de verhoudingen direct op scherp. Dan denk je lekker naar huis terug te keren na een helse tijd, blijkt het thuis ook niet allemaal van een leien dakje te gaan.

Mudbound is een film over uiteraard de rassenkwestie, maar ook over geluk, vriendschap en kansen die in rook opgaan. Het geeft ook een mooi tijdsbeeld van de desbetreffende, vaak verwarrende periode in de Amerikaanse geschiedenis, met een land dat een grote oorlog vocht aan de andere kant van het ruime sop. De effecten hiervan in het thuisland, zijn goed te zien in Mudbound.

En dat Netflix vertrouwen heeft in de kwaliteit van Mudbound spreekt ook wel uit het feit dat ze 12,5 miljoen dollar hebben uitgegeven om de rechten in hun bezit te krijgen. Zet de film dus gerust op en laat je verrassen door een historisch, prachtig en genuanceerd dramatisch epos.

The Punisher (seizoen 1)

Met The Punisher komt Netflix met weer een Netflix Original met een karakter uit de Marvelstal. De serie past dus mooi in het rijtje met bijvoorbeeld Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage.

In The Punisher staat ditmaal Frank Castle centraal, een rol zoals Jon Bernthal er al meer in z’n leven heeft gespeeld. Hij is een stoere oud marinier die wraak wil om de personen die hem ontdeden van zijn vrouw en kind. Hij zal niet rusten tot ook zij onder de zoden liggen. Met een mooi tuintje op hun buik.

The Punisher is veruit de hardste Marvel-adaptie op Netflix, dus daar moet je net zin in hebben en/of tegen kunnen.  Bekijk hieronder de trailer om een idee te krijgen.

Voor fans van Oldboy, The Raid en Netflix Originals als Daredevil. 

https://www.youtube.com/watch?v=lIY6zFL95hE

Lockup: State Prisons

Netflix heeft wel een dingetje met gevangenissen, want na het fictieve Orange is the New Black kunnen geïnteresseerden in de wereld achter tralies ook in het non-fictieve Lockup: State Prisons duiken. In deze documentairereeks volgt een cameraploeg hoe het er in het ‘echte’ gevangenisleven aan toe gaat. En dat kan best heftig zijn, zeker in de USA.

In Lockup: State Prisons maak je kennis met de gevangenen en hun levensverhalen. Hoe zijn de zin de bak beland? Wat heeft ze gedreven? Hoe verloopt hun proces? En hoe zien de verhoudingen tussen de gevangenen er onderling eruit?

Uiteraard roept de serie ook direct andere vragen op. Zoals waarom, zoals we in de statistieken kunnen zien, er al jarenlang een grote hoeveelheid gevangen is van Afro- of Latijn-Amerikaanse afkomst ten opzichte van blanke mensen. Wat zegt dat bijvoorbeeld over de huidige maatschappij? Over racisme? etc.

Het leven in de gevangenis is hard en zwaar, je kunt er overduidelijk maar beter buiten dan binnen zitten. Daarom is het des te fijner dat zulke documentaires gemaakt worden, want dan kun je alles gewoon volgen vanuit je veilige huisje.

lockup State Prisons Nieuwe titels op Netflix week 46 2017
OG in jail, toch. Bron: Lockup: State Prisons/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Nieuwe titels op Netflix week 46 2017

Zo, dit waren weer onze tips. Er kwamen best wel wat nieuwe titels op Netflix, dus check ook even de tabel hieronder om alle nieuwe films en series die de afgelopen week aan Netflix zijn toegevoegd te zien.

Like natuurlijk ook de Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Hierin zetten we alle nieuwe artikelen van de afgelopen week. Zo mis je nooit meer iets.

Een goed weekend!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen 6 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2017 7.7 18/11/2017
2 Cirque du Soleil – Luna Petunia (3 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2016 6.8 18/11/2017
3 The Divergent Series: Insurgent Actie 2015 6.3 18/11/2017
4 Chelsea (1 seizoen + 28 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7.0 17/11/2017
5 Spirit: Samen Vrij (3 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2017 - 17/11/2017
6 Jim & Andy: The Great Beyond Docu 2017 - 17/11/2017
7 Stretch Armstrong and the Flex Fighters (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2017 - 17/11/2017
8 A Christmas Prince Drama, Romantiek 2017 6.2 17/11/2017
9 Mudbound Drama 2017 6.9 17/11/2017
10 The Punisher (seizoen 1) Actie, Misdaad 2017 9.4 17/11/2017
Titel Genre Jaar iMDB