Nieuwe titels op Netflix week 47 2017 slaves

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 47, 2017)

Door wat technische problemen, konden we dit weekend geen nieuw aanbod overzicht plaatsen. Maar deze donkere periode is voorbij en dus schotelen we je hier weer een nieuwe artikel voor. Hierin lees je welke titels er de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. En welke we hiervan het leukst vinden en waarom.  

12 Years a Slave

Goed nieuws, want de historische dramafilm 12 Years a Slave is sinds deze week terug op Netflix. Als je hem nog niet hebt gezien, of als je hem opnieuw wilt bekijken, is dit het uitgelezen moment. De Oscar voor Beste Film in 2014 was wat ons betreft meer dan terecht. De film is trouwens geregisseerd door de in Amsterdam wonende Brit Steve McQueen, bekend van o.a. het eveneens sterke Shame over een man met een seksverslaving.

12 Years a Slave is een donkere, maar bij vlagen toch bloedmooie film over de slavernij en wat hiervan de invloed was op zowel vrije als onvrije mensen. Verplichte kost voor film- en geschiedenisliefhebbers.

We volgen het leven van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) een vrije, donkere man die samen met zijn mooie gezin leeft in New York in 1841. Als hij voor een opdracht, hij is goede vioolspeler van beroep, naar Washington moet, wordt hij vanuit het niets gedrogeerd en verkocht aan een blanke man.

Hij is dus van de ene op de andere dag een slaaf geworden, en zal uiteindelijk werken voor verschillende mannen, die allemaal weer een andere persoonlijkheid en relatie met hun slaven hebben. En dat twaalf jaar lang, vandaar de titel van de film. Solomon Northup heeft ook echt bestaan en het is hem echt overkomen, dat is misschien nog wel het meest bizarre aan de film.

Nieuwe titels op Netflix week 47 2017 fassbender

Hoe ga je hiermee om? Schik je je in je nieuwe rol, of probeer je tegenstand te bieden? En wanneer verlies je de hoop en daarmee een deel van je waardigheid en misschien wel je eigen leven? Solomon wil niet alleen overleven, hij wil leven.

Steven McQueen heeft met 12 Years a Slave een film gemaakt die je niet even als tussendoorttje opzet. Gelukkig maar, want daar is het verhaal te heftig voor en de boodschap te schrijnend. Maar 12 Years a Slave is wel zeer de moeite waard, niet alleen vanwege het verhaal, maar ook door de prachtige cinematografie qua kleurgebruik en kadrering van de beelde en door de emotionele vuistslag die de film veroorzaakt.

Bekijk hieronder de trailer van 12 Years a Slave die nu te zien is op Netflix Nederland .

Religion of Sports seizoen 1

Dat sport voor veel mensen een heilige status heeft en zowat bijna als een religie beleefd wordt, is inmiddels wel duidelijk. Dit blijkt ook uit de introductie van de deze week toegevoegde documentaireserie Religion of Sports, waarin directe parallellen getrokken worden tussen religie en sport.

Want net als religie, heb je ook in sport goddelijke figuren, gebeuren er wonderen en raken grote groepen in vervoering. En daar gaat Religion of Sports verder op in. De uitspraak dat sport “alleen maar een spelletje” zou zijn, wordt in deze 6-delige serie professioneel onderuit getackeld.

De serie is mede ontwikkeld door American Footballspeler, en tevens man van topmodel Gisele Bunchen, Tom Brady en mede Footballspeler Michael Strahan. Als professionele sporters weten zij natuurlijk als geen ander welke rol sport kan spelen in iemands leven, in gemeenschappen en culturen en dat is ook wat heel duidelijk vertoond wordt.

religion of sports netflix boks

Voor sportliefhebbers zal Religion of Sports een boeiende en wellicht herkenbare documentaire zijn. Mocht je sport haten, misschien omdat je alles altijd haat, dan is het misschien leuk om te kijken om inzichtelijk te krijgen welke belangrijke rol sport kan spelen. En dat het niet alleen maar oppervlakkige entertainment is.

Onze favoriete aflevering is de laatste aflevering; het verhaal de eeuwige rivaliteit tussen de Schotse voetbalclubs Celtic en Glasgow Rangers! Check hieronder de trailer van Religion of Sports op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=wogXdgWEvNw

Godless

Frank Griffin (Jeff Daniels) en zijn groep met medeboefjes en criminelen willen in de serie Godless wraak. Wraak op Roy Goode (Jack O’Connell), omdat hij de rest van de groep heeft verraden en daarmee Frank Griffin persoonlijk. En dat doe je niet. Het verhaal speelt zich af rond 1880 in het westen van de VS.

We volgen Roy op zijn vluchtpoging. Op een geven moment ontmoet hij de stoere weduwe Alice (Michelle Dockery) en de bewoners van hun dorpje La Belle, New Mexico. Dit dorpje is ietwat mysterieus en bestaat om de een of andere reden alleen maar uit vrouwen.

Nieuwe titels op Netflix week 47 2017 Godless western
Mevrouw met geweer. Bron: Godless/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding
Als ze horen dat de bende van Griffin richting hun woonplek komt, hebben ze er alles voor over om de bandietengroep tegen te houden om hun eigen rust te behouden. Want wat denken ze wel niet wie ze zijn? Dat ze iets te zeggen hebben in hun dorp? Stoere chimeids hoor, deze groep uit La Belle. Die laten niet met zich sollen.

De Netflix Original Godless is een keiharde miniserie bestaande uit 7 afleveringen. Het leuke eraan is vooral dat het een Western is die eens niet door de ogen van een man wordt verteld. De serie wordt gedreven door sterke vrouwelijke karakters en dat geeft het genre, dat altijd erg op mannen is gericht, een frisse nieuwe invalshoek.

Godless is trouwens gemaakt door de bekende regisseur Steven Soderbergh. Bekijk hieronder de trailer maar eens om te zien of het misschien iets voor je is.

https://www.youtube.com/watch?v=mMUiRYoc76A

Saving Capitalism

Enkele jaren geleden was de aandacht volledig gericht op demonstrerende mensen bij Wall Street. De missie Occupy Wall Street bestond uit het betogen tegen het verziekte financiële systeem waarin het verschil in kapitaal tussen de rijkste 1% en de resterende 99% van de bevolking.

En de economie en het kapitalistische systeem blijft een hot topic, want ook een film als The Wolf of Wall Street bleek een enorm kassucces (oh, de ironie). En uiteraard speelde de economie een cruciale rol in de presidentsrace tussen Clinton en Trump vorig jaar.

Saving Capitalism netflix tips documentaire occupy
Boze betogers. Bron: Saving Capitalism/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Saving Capitalism is een documentaire waarin voormalig minister van Werkgelegenheid Robert Reich door de VS reist om om zoek te gaan naar verhalen van mensen die, hoewel levend in het ‘rijkste land ter wereld’, moeilijkheden hebben in een extremer wordende economie. Wat is de rol van de politiek, van het bedrijfsleven en van de banken?

Reich wil met Saving Capitalism vooral een grote waarschuwing geven voor de toekomst, want als we niets doen, gaat het nog harder de verkeerde kant op. Saving Capitalism staat sinds deze week op Netflix en hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Nieuwe titels op Netflix week 47 2017

Na wat dagen vertraging door technische problemen, is dit weer het einde van het artikel. We hebben weer geprobeerd om een aantal leuke nieuwe titels op Netflix uit te lichten. Hopelijk heb je er iets aan gehad. En zo niet: volgend weekend zijn we weer terug met een nieuwe artikel, dus misschien zit er dan iets voor je tussen.

Bekijk de tabel onderaan het artikel om alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week op een rijtje te zien. En schrijf je natuurlijk ook even in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina (bijna 12.000 likes!).

Een fijne week nog.

Sluit je aan bij de bijna 1000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Supergirl (2 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 3) Actie, Avontuur 2017 6.6 28/11/2017
2 Glitch (2 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2017 7.6 28/11/2017
3 Teen Wolf (5 seizoenen + 1e helft seizoen 6) Actie, Komedie 2017 7.7 28/11/2017
4 Good Morning Call (2 seizoenen) Komedie, Romantiek 2017 8.1 28/11/2017
5 The Girl From The Song Drama, Muziek 2016 5.5 28/11/2017
6 12 Years a Slave Biografie, Drama 2013 8.1 26/11/2017
7 Mars (1 seizoen) Avontuur, Sci-Fi 2016 7.5 26/11/2017
8 The Many Faces of Ito (1 seizoen) Drama, Romantiek 2017 - 26/11/2017
9 Bright: The Music Videos Muziek 2017 - 26/11/2017
10 The Story of God with Morgan Freeman (1 seizoen) Documentaire, Avontuur 2016 8.1 25/11/2017
Titel Genre Jaar iMDB