the crown seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 49 2017 tip serie

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 49, 2017)

Yo, Netflix. Wat is dit dan? Er kwamen deze week wel erg weinig nieuwe dingen op je. Maar dit weerhoudt ons er niet van om toch een aantal dingen uit te lichten. Dit doen we nu namelijk al drie jaar. Vond je het misschien wel even welletjes nadat je afgelopen week aangekondigde dat Friends en Black Mirror seizoen 4 op je zouden komen? Hoe dan ook, hopelijk voel je je volgende week weer wat beter, Netflix. Voor nu, beterschap. 

The Crown seizoen 2

Natuurlijk moeten we openen met The Crown seizoen 2. Dit tweede seizoen is gisteren namelijk op Netflix gekomen en veel mensen keken er hoopvol naar uit.

Misschien heb je alles al gezien, omdat je dat altijd doet met nieuwe series en/of seizoenen, maar misschien moet je nog beginnen. Voor deze laatste groep even een kort stukje over The Crown. We schreven er al eerder het volgende over:

In The Crown wordt het levensverhaal verteld van Queen Elizabeth II (Claire Foy) halverwege de vorige eeuw. We zien haar aan de macht komen als broekie van 25 jaar, we zien haar haar eigen (regeer)stijl vormen en ook haar liefdesleven krijgt voldoende aandacht. Vooral de zoektocht naar de juiste balans tussen enerzijds de politiek en anderzijds haar privéleven is een uitermate interessante.

Het eerste seizoen speelt zich af vanaf 1947, het moment dat Elizabeth het monarchenstokje overnam van haar voortijdig overleden vader George VI (Jared Harris), tot 9 jaar na dit moment.

the crown seizoen 2 nieuwe titels op Netflix week 49 2017
Met de familie kijken naar video’s van Antarctica en lekker lachen. Bron: The Crown/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En in het tweede seizoen van het meeslepende en prachtige The Crown, een van de duurste series ooit gemaakt, speelt alles zich af vanaf 1956 tot en met de veranderingen in de jaren ’60. Een tijd waarin mensen steeds kritischer werden op eigenlijk alles, en dus ook op de monarchie.

De serie balanceert uitmuntend op het snijvlak van politiek, persoonlijke levens en de historie en is daarmee echt een parel onder de hedendaagse televisieserie. Ook al je normaal gesproken niet zo van de “BBC kostuumdrama’s” bent, zoals wij, valt er nog een hoop te genieten bij The Crown.

The Crown is trouwens gebaseerd op het toneelstuk The Audience uit 2013 waarin Helen Mirren de rol van de queen Elizabeth speelde.

Videodrome

Dan is het nu tijd voor wat cult. Want het moet gezegd, het Netflix aanbod is wel vaak ietwat veilig. Wij missen de filmklassiekers een beetje en als ze er al op komen, dan verdwijnen ze alweer snel, zoals gebeurde bij Casablanca, Dr. Strangelove, The Maltese Falcon en In the Heat of the Night.

En ook het cult aanbod en de wat oudere en misschien minder grote films komen er bekaaid vanaf. Titels als Black Narcissus, Eraserhead, Clerks of Down By Law zouden een prima aanvulling zijn op het reguliere aanbod.

Oh, en eigenlijk alles van Alfred Hitchcock trouwens ook. Alsjeblieft, Netflix. Doe ons een plezier en gooi zijn oeuvre online.

Maar daarom zijn we blij met de toevoeging van Videodrome van regisseur David Cronenberg aan het Netflix aanbod, een cult-klassieker van de hoogste plank. Hopelijk is dit het begin van meer van dit soort ietwat gekkige, vuile, maar desalniettemin razend knap gemaakte, films.

In deze horror/sciencefiction thriller, die best wel smerig is af en toe, dat moet gezegd, staat de televisieshow Videodrome centraal. Hierin worden ongefilterde en naar het blijkt echte beelden gebruikt van normale mensen die niet zulke normale dingen met elkaar doen.

videodrome cronenberg Nieuwe titels op Netflix week 49 2017

Als Max Renn (James Woods), de baas van een kleine televisiezender, deze show ontdekt, raakt hij er geleidelijk enorm door gefascineerd. Uiteindelijk wordt het zelfs een obsessie met alle mentale gevolgen van dien. Zijn destructie wordt grafisch schitterend in beeld gebracht door Cronenberg, je wordt echt meegezogen met de beelden.

Is daar het medium film niet in de eerste plaats voor bedoeld? Voor een goed verhaal kan je ook een boek lezen. Wat je ook zeker moet doen.

De onderliggende boodschap van de film dat televisie/massamedia slecht is en ons bepaalde ideeën door de strot duwt, lijkt op het eerste gezicht ietwat achterhaald. Maar vervang dan eventjes de televisie met je Facebook feed met de door jezelf geselecteerde nieuwsbronnen en commentaren zonder enige nuance, met de alom aanwezige sensatiezucht, en dan besef je je dat er misschien toch niet zo heel veel is veranderd.

videodrome david cronenberg nieuwe titels op Netflix week 49 2017

Nieuwe titels op Netflix week 49 2017

Dit waren ze zeer, onze tips met betrekking tot de nieuwe films en series op Netflix. Zoals je hieronder kan zien in de tabel kwamen er erg weinig nieuwe dingen op Netflix en dus hadden we niet veel om uit te kiezen. Hoe dan ook hebben we met The Crown seizoen 2 en Videodrome twee erg goede titels kunnen bespreken, dus dat is beter dan niks.

Like ook zeker onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over al het Netflix nieuws, over wanneer bepaalde titels op Netflix komen bijvoorbeeld, onze tips en nog veel meer.


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen 7 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2017 7.7 09/12/2017
2 The Crown (2 seizoenen) Drama, Historie 2017 8.7 08/12/2017
3 El Camino Christmas Komedie 2017 6.0 08/12/2017
4 Videodrome Horror, Sci-Fi 1983 7.3 08/12/2017
5 The Perfect Man Komedie, Romantiek 2005 5.5 08/12/2017
6 Chelsea (1 seizoen + 30 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7.0 08/12/2017
7 Arrow (5 seizoenen + 9 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2017 7.9 08/12/2017
8 Forbidden History (1 seizoen) Documentaire, Historie 2013 6.4 07/12/2017
9 Riverdale (seizoen 1 + 8 afleveringen seizoen 2) Misdaad, Mysterie 2017 7.8 07/12/2017
10 Designated Survivor (1 seizoen + 9 afleveringen seizoen 2) Drama, Thriller 2017 7.9 07/12/2017
Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging